addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcredit-cardcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobe--smallglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1languagelaunch-new-window--smalllight-bulblinklocation-pinlockm-swarmSearchmailmediummessagesminusmobilemoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahooyoutube

Praktisk omställning Message Board › Hur var NOG-seminariet?

Hur var NOG-seminariet?

Hampus L.
user 2655805
Stockholm, SE
Post #: 121
Någon som var där kan väl dela med sig något av sina intryck? Hur mottogs exempelvis Oscars föredrag?
martin s.
user 7808566
Stockholm, SE
Post #: 1
Jag var där! Oskar gjorde en bra dragning på engelska om bristen på kapital lokalekonomin och de struturella förändringar som vi står inför när vi nu passerat PO.
EU-killen gjorde också en fantastisk bra presentation, fritt från hjärtat och sina uppdragsgivare i Bryssel. Han sågade allt vad alternativa bränslen från fossila till förnybara inkl kärnkraft, trots att han kommer från kärnkraftsindustrin!!! För första gången sa någon vad det handlar om rakt ut" Vi måste ställa om samhället och räkna med mindre energi. "Männen med vita skjortor och mörka kostymer tappade hakan. Moderatorn ville egentligen inte kännas vid peakoil . "Ja kanske 2050 det är så svårt att prognosticera"
Oskar nämnde Oljegruppen flera gånger, fick några, mothugg kring konsekvenserna vid den stora övergången. Att arbetskraften skulle bli billigare när oljepriset skjuter i höjden. Men gav svar på tal. Ja det hände så mycket mer.
Det var på det hela en besk medicin som serverades., både av Oskar och EU-representanten. Männen i kostym från etablisimanget trodde inte sina öron. Ville inte tro det var sant. Skojade bort budskapet med att "det är väl lika bra att gå och hänga sig"!! Var en kommentar.
Tror nog att NOG har spelat ut sin roll.
Martin S
A former member
Post #: 36
Martin skrev:
Männen i kostym från etablisimanget trodde inte sina öron. Ville inte tro det var sant. Skojade bort budskapet med att "det är väl lika bra att gå och hänga sig"!! Var en kommentar.

Som engelsmännen plägar säga: Good riddance! Om alternativet till att grabba åt sig av godsaker för privat bruk är att hänga sig, då röstar jag på det parti som vill skänka skattesubventionerade rep till män i kostym.
Oscar K.
oscarkjellberg
Group Organizer
Hässleholm, SE
Post #: 339
Niklas inledde tråden Olja - Tillväxt - Ekonomi - få som kopplar på följande vis:

Måste få påminna om att den senaste tidens ekonomiska utveckling är PRECIS det som förutspåtts som följd av PeakOil. Redan Hubbert såg att valutasystemen skulle knaka ihop utan tillväxt att betala ränta med. ... Det verkar som om alla är helt förblindade av förkortningar och rusar omkring som blinda hönor och försöker släcka alla de (ständigt större) bränder som flammar upp hela tiden. Jag tycker att det kunde vara produktivt att ta sig en funderare över allt det här med "tillväxt" istället. Även om ytterligare motorvägar, IKEA-varuhus och bilar är möjliga att realisera så kunde det eventuellt vara smart med ett betalningssystem som inte KRÄVER det för att kunna existera. Ett betalningssystem som kunde FÖLJA ekonomin i upp- och nergångar, snarare än KRÄVA tillväxt, och vid utebliven tillväxt sätta sig som ett bortskämt barn och skrika och riva hela huset.

Vladislav Savic från Ekot deltog ju i NOG-seminariet. Han blev intresserad av denna koppling som både jag och Odissefs tog upp och intervjuade oss. Till mig sa han att jag skulle komma att bli besviken eftersom man klipper ner inslagen så kraftig. Idag kom hans inslag med i Ekot men jag tyckte faktiskt att han har gjort det mycket bra.

Vladislav är både journalist och författare. Han har bland annat skrivit boken Det tysta kriget: Olja/makt/kontroll.
Powered by mvnForum

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy