• WordPress Meetup Zwolle - Open avond

  Stadkamer Medialab

  👋 Welkom op de Zwolse WordPress Meetup. Een informele bijeenkomst om mede-WordPressers te ontmoeten en kennis te delen. ➡️ Programma - Donderdag 10 oktober 🗓️ 18:45 - 19:00 Inloop en koffie 19:00 - 20:55 Open avond, hulp & advies Voor wie er geen genoeg van kan krijgen: na afloop gaan we gezellig een drankje doen in het centrum van Zwolle! ➡️ Praktisch 🕖-🕘 - De oktober-editie staat geheel in het teken van hulp & advies (& bijpraten). - Heb je vragen over je website? Breng dan bij voorkeur je laptop mee. - De deuren gaan open om 18:45 en sluiten om 20:55. - Koffie, thee en lekkers kun je halen bij de kantine van de stadkamer. ➡️ Locatie & vervoer 📍 - We zitten in het Medialab van de Stadkamer. - De Stadkamer bevindt zich aan de Zeven Alleetjes 1a. - Met de auto kun je (betaald) parkeren op het naastgelegen parkeerterrein (let op: het kan druk zijn vanwege donderdag-koopavond). - Voor de treinreizigers is het 5 minuten lopen van het station.

  1
 • WordPress Meetup Zwolle

  Stadkamer Medialab

  👋 Welkom op de Zwolse WordPress Meetup. Een informele bijeenkomst om mede-WordPressers te ontmoeten en kennis te delen. ➡️ Programma 🗓️ 18:45 - 19:00 Inloop en koffie 19:00 - 20:00 Evert Semeijn - Business Brain & Behaviour Power Session 20:00 - 21:00 Napraten, socializen, hulp & advies ➡️ De Talk 🎙️ Dr Evert Semeijn is mede-oprichter van Neurofied en hij heeft jaren gewerkt met WordPress en WooCommerce. Sinds kort richt Evert zich met het team van Neurofied alleen nog op het trainen van bedrijven en individuen in het toepassen van gedragspsychologie en neurowetenschap. Wij halen inzichten uit wetenschap, publiceren artikelen (op onze WordPress site), bouwen trainingsprogramma’s en lossen complexe cases op met onze klanten. Wetenschappelijke innovaties hebben zaken doen drastisch veranderd en zijn moeilijk bij te houden. Nieuwsgierig hoe? Laten we samen de sprong wagen. In deze Business Brain & Behaviour power-sessie Laat Evert je kennismaken met de kracht van de psychologie bij het vormgeven van ons gedrag en onze beslissingen. Na deze Power Sessie bekijk jij jouw bedrijf en je klanten vanuit een nieuw perspectief. Het ‘brain-centric’ perspectief. We zullen onze Business Brain & Behaviour methodologie doornemen om te ontdekken hoe dit waarde kan toevoegen aan jouw bedrijf. ➡️ Praktisch 🕖-🕘 - Heb je vragen over je website? Breng dan bij voorkeur je laptop mee. - Koffie, thee en lekkers kun je halen bij de horeca van de Stadkamer. - De deuren gaan open om 18:45 en sluiten om 20:55. - Na afloop doen we vaak nog een drankje in het centrum voor wie wil. ➡️ Locatie & vervoer 📍 - We zitten in het Medialab van de Stadkamer. - De Stadkamer bevindt zich aan de Zeven Alleetjes 1a. - Met de auto kun je (betaald) parkeren op het naastgelegen parkeerterrein (let op: het kan druk zijn vanwege donderdag-koopavond). - Voor de treinreizigers is het 5 minuten lopen van het station.

  7
 • WordPress Meetup Zwolle: help mee onze website in elkaar te zetten!

  👋 Welkom op de Zwolse WordPress Meetup. Een informele bijeenkomst om mede-WordPressers te ontmoeten en kennis te delen. Voor deze avond hebben we een leuke verrassing in petto: we gaan gezamenlijk een website voor onze eigen Zwolse meetup in elkaar (proberen te) zetten! ➡️ Programma 🗓️ 18:45 - 19:00 Inloop en koffie 19:00 - 20:00 Website bouwen 20:00 - 21:00 Napraten, socializen, hulp & advies ➡️ Website bouwen 🛠️ Bij aanvang zullen we een lege WordPress site klaar hebben staan en bespreken we kort de wensen en eisen. Vervolgens verdelen we de groep in kleine teams met ieder haar eigen verantwoordelijkheid. Denk hierbij aan de inhoud van de pagina’s, het ontwerp van het logo en de omslagafbeelding, onderzoek naar meetup-integratie... Kortom, voor ieder wat wils (ook ongeacht je ervaring). We hebben hier het eerste uur van de avond voor gereserveerd en we zijn benieuwd hoe ver we gaan komen. Het tweede uur staat zoals gewoonlijk in het teken van napraten, socializen, hulp & advies. ➡️ Praktisch 🕖-🕘 - Breng bij voorkeur je laptop mee. - Koffie, thee en lekkers kun je halen bij de horeca van de Stadkamer. - De deuren gaan open om 18:45 en sluiten om 20:55. - Na afloop doen we vaak nog een drankje in het centrum voor wie wil. ➡️ Locatie & vervoer 📍 - We zitten in het Medialab van de Stadkamer. - De Stadkamer bevindt zich aan de Zeven Alleetjes 1a. - Met de auto kun je (betaald) parkeren op het naastgelegen parkeerterrein (let op: het kan druk zijn vanwege donderdag-koopavond). - Voor de treinreizigers is het 5 minuten lopen van het station.

  5
 • WordPress Meetup Zwolle: Moderniseer je PHP-code met @jrf

  Stadkamer Medialab

  👋 Welkom op de Zwolse WordPress Meetup. Een informele bijeenkomst om mede-WordPressers te ontmoeten en kennis te delen. 🛠️ De presentatie van deze maand is gericht op developers en is technischer dan je van ons gewend bent. Schuif gerust het tweede uur aan als dit niet je ding is. Dan is er zoals gewoonlijk tijd voor hulp & advies. ➡️ Programma 🗓️ 18:45 - 19:00 Inloop 19:00 - 20:00 Juliette Reinders Folmer over het moderniseren van PHP code 20:00 - 21:00 napraten, socializen, hulp & advies ➡️ De Talk 🎙️ Juliette Reinders Folmer - For the love of code: Moderniseer WordPress, plugins, and themes Nu WordPress aangekondigd heeft dat de minimum PHP vereiste per eind 2019 opgehoogd zal worden naar PHP 7, kunnen we allemaal beginnen met het moderniseren van de code die we onderhouden. Het verwijderen van hacks om oude versies te ondersteunen is eenvoudig, maar hoe kan code verbeterd worden als deze gewoon werkt op PHP 7? Namespaces, generators, Intl zijn slechts enkele voorbeelden van de nieuwe functionaliteit die geïntroduceerd is sinds PHP 5.2,, nog afgezien van scalar-type-declarations en alle andere fantastische functionaliteit die in PHP 7 toegevoegd is.Maar wat betekent dit allemaal, en hoe kun je ervan profiteren? Kom naar deze meetup om samen met Juliette te leren identificeren waar je quick fixes kan toepassen, wanneer refactoring de betere keus is en hoe je je code sneller, beter en veiliger kunt maken door moderne PHP te gebruiken. ➡️ Praktisch 🕖-🕘 - Koffie, thee en lekkers kun je halen bij de horeca van de Stadkamer. - De deuren gaan open om 18:45 en sluiten om 20:55. - Voor de liefhebbers: na afloop doen we vaak nog een drankje in het centrum. ➡️ Locatie & vervoer 📍 - We zitten in het Medialab van de Stadkamer. - De Stadkamer bevindt zich aan de Zeven Alleetjes 1a. - Met de auto kun je (betaald) parkeren op het naastgelegen parkeerterrein (let op: het kan druk zijn vanwege donderdag-koopavond). - Voor de treinreizigers is het 5 minuten lopen van het station.

  3
 • WordPress Meetup Zwolle

  Stadkamer Medialab

  👋 Welkom op de Zwolse WordPress Meetup. Een informele bijeenkomst om mede-WordPressers te ontmoeten en kennis te delen. Voor deze editie hebben we een primeur. Het is namelijk de eerste keer dat we lightning talks organiseren. Dit zijn korte presentaties van maximaal 15 minuten. We hebben vier mensen bereid gevonden om hun kennis met ons te delen. ➡️ Programma 🗓️ 18:45 - 19:00 Inloop en koffie 19:00 - 20:00 Lightning Talks 20:00 - 21:00 Napraten, socializen, hulp & advies ➡️ De Talks 🎙️ - Karin Winters over haar ervaring met het opzetten van een leeromgeving in WordPress met Learndash. - Marcel Pol over Lightbox, een goede manier om afbeeldingen te tonen in je website. - Piet Wolthaar over het toegankelijk maken van websites (accessibility). - Erik Joling over zijn ervaringen met reizen en werken als een "digital nomad". ➡️ Praktisch 🕖-🕘 - Heb je vragen over je website? Breng dan bij voorkeur je laptop mee. - Koffie, thee en lekkers kun je halen bij de horeca van de Stadkamer. - De deuren gaan open om 18:45 en sluiten om 20:55. - Voor de liefhebbers: na afloop doen we vaak nog een drankje in het centrum. ➡️ Locatie & vervoer 📍 - We zitten in het Medialab van de Stadkamer. - De Stadkamer bevindt zich aan de Zeven Alleetjes 1a. - Met de auto kun je (betaald) parkeren op het naastgelegen parkeerterrein (let op: het kan druk zijn vanwege donderdag-koopavond). - Voor de treinreizigers is het 5 minuten lopen van het station.

 • WordPress Meetup Zwolle

  Stadkamer Medialab

  👋 Welkom op de Zwolse WordPress Meetup. Een informele bijeenkomst om mede-WordPressers te ontmoeten en kennis te delen. ➡️ Programma 🗓️ 18:45 - 19:00 Inloop en koffie 19:00 - 20:55 Open avond, hulp & advies Voor wie er geen genoeg van kan krijgen: na afloop gaan we gezellig een drankje doen in het centrum van Zwolle! ➡️ Praktisch 🕖-🕘 - De mei-editie staat geheel in het teken van hulp & advies (& bijpraten). - Heb je vragen over je website? Breng dan bij voorkeur je laptop mee. - De deuren gaan open om 18:45 en sluiten om 20:55. - Koffie, thee en lekkers kun je halen bij de bar. ➡️ Locatie & vervoer 📍 - We zitten in het Medialab van de Stadkamer. - De Stadkamer bevindt zich aan de Zeven Alleetjes 1a. - Met de auto kun je (betaald) parkeren op het naastgelegen parkeerterrein (let op: het kan druk zijn vanwege donderdag-koopavond). - Voor de treinreizigers is het 5 minuten lopen van het station.

  10
 • WordPress Meetup Zwolle

  Stadkamer Medialab

  👋 Welkom op de Zwolse WordPress Meetup. Een informele bijeenkomst om mede-WordPressers te ontmoeten, bij te praten en kennis te delen. ➡️ Programma 🗓️ 18:45 - 19:00 Inloop en koffie 19:00 - 20:00 Spreker 20:00 - 21:00 Napraten, socializen, hulp & advies Voor wie er geen genoeg van kan krijgen: na afloop gaan we gezellig een drankje doen in het centrum van Zwolle! ➡️ De Talk 🎙️ Verdienen aan low budget klanten. Is dat wat? Door: Wendie Huis in 't Veld ➡️ Praktisch 🕖-🕘 De deuren gaan open om 18:45 en sluiten om 20:55. Koffie en thee worden beschikbaar gesteld door de Stadkamer. Heb je vragen over je website? Breng dan bij voorkeur je laptop mee. ➡️ Locatie 📍 De Stadkamer bevindt zich aan de Zeven Alleetjes 1a. Met de auto kun je (betaald) parkeren op het naastgelegen parkeerterrein (let op: het kan druk zijn vanwege donderdag-koopavond). Voor de treinreizigers is het 5 minuten lopen van het station.

  19
 • WordPress Meetup Zwolle

  Stadkamer Medialab

  👋 Welkom op de Zwolse WordPress Meetup. Een informele bijeenkomst om mede-WordPressers te ontmoeten, bij te praten en kennis te delen. ➡️ Programma 🗓️ 18:45 - 19:00 Inloop en koffie 19:00 - 20:00 Spreker 20:00 - 21:00 Napraten, socializen, hulp & advies Voor wie er geen genoeg van kan krijgen: na afloop gaan we gezellig een drankje doen in het centrum van Zwolle! ➡️ De Talk 🎙️ Advanced Custom Fields plugin presentatie Door: Niels Pilon (https://fris.online) Advanced Custom Fields is een plugin die je helpt om de content van je website eenvoudig te beheren zonder technische kennis nodig te hebben. Daarnaast is het een onmisbare plugin voor WordPress developers die meer uit hun (custom) thema willen halen. Niels zal uitleggen waarom hij deze plugin zo graag gebruikt en je introduceren in de mogelijkheden van Advanced Custom Fields. Dat doet hij met een aantal (praktijk) voorbeelden en een live demo. De presentatie zal wat codevoorbeelden bevatten maar is ook prima geschikt voor niet-technische WordPress gebruikers. ➡️ Praktisch 🕖-🕘 De deuren gaan open om 18:45 en sluiten om 20:55. Koffie en thee worden beschikbaar gesteld door de Stadkamer. Heb je vragen over je website? Breng dan bij voorkeur je laptop mee. ➡️ Locatie 📍 De Stadkamer bevindt zich aan de Zeven Alleetjes 1a. Met de auto kun je (betaald) parkeren op het naastgelegen parkeerterrein (let op: het kan druk zijn vanwege donderdag-koopavond). Voor de treinreizigers is het 5 minuten lopen van het station.

 • WordPress Meetup Zwolle

  Stadkamer Medialab

  👋 Welkom op de Zwolse WordPress Meetup. Een informele bijeenkomst om mede-WordPressers te ontmoeten, bij te praten en kennis te delen. ➡️ Programma 🗓️ 18:45 - 19:00 Inloop en koffie 19:00 - 20:55 Open avond, socializen,hulp & advies Voor wie er geen genoeg van kan krijgen: na afloop gaan we gezellig een drankje doen in het centrum van Zwolle! ➡️ Praktisch 🕖-🕘 De deuren gaan open om 18:45 en sluiten om 20:55. Koffie en thee worden beschikbaar gesteld door de Stadkamer. Heb je vragen over je website? Breng dan bij voorkeur je laptop mee. ➡️ Locatie 📍 De Stadkamer bevindt zich aan de Zeven Alleetjes 1a. Met de auto kun je (betaald) parkeren op het naastgelegen parkeerterrein (let op: het kan druk zijn vanwege donderdag-koopavond). Voor de treinreizigers is het 5 minuten lopen van het station.

  5
 • WordPress Meetup Zwolle

  Stadkamer Medialab

  👋 Welkom op de Zwolse WordPress Meetup. Een informele bijeenkomst om mede-WordPressers te ontmoeten, bij te praten en kennis te delen. ➡️ Programma 🗓️ 18:45 - 19:00 Inloop en koffie 19:00 - 21:00 Open Programma Voor wie er geen genoeg van kan krijgen: na afloop gaan we gezellig een drankje doen in het centrum van Zwolle! ➡️ Praktisch 🕖-🕘 De deuren gaan open om 18:45 en sluiten om 20:55. Koffie en thee worden beschikbaar gesteld door de Stadkamer. Heb je vragen over je website? Breng dan bij voorkeur je laptop mee. ➡️ Locatie 📍 De Stadkamer bevindt zich aan de Zeven Alleetjes 1a. Met de auto kun je (betaald) parkeren op het naastgelegen parkeerterrein (let op: het kan druk zijn vanwege donderdag-koopavond). Voor de treinreizigers is het 5 minuten lopen van het station.

  12