• S05E03 - Design Systems

  Devhouse Spindle

  De afgelopen jaren zien we een grote verschuiving naar design systems. Vooral in grote teams is de wens naar efficiëntie en consistentie duidelijk aanwezig, maar dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Reinout vertelt over zijn ervaringen over het eerste opgezette design systeem binnen de Rijksoverheid.

 • S05E02 - Offline vs Online

  Devhouse Spindle

  Deze meetup is een beetje out of the box voor Refresh, maar ik denk daarom juist erg leuk! Een gigantisch groot project in de wegenbouw, hoe kun je dat vergelijken met digitale projecten? Denk daarbij aan UX, proces, user stories, functioneel ontwerp, design en meer. Ruben praat erover op 27 november.

 • S05E01 - Hugo (Static Site Generator)

  De Pijp Groningen

  Tim Sluis van Qbit neemt ons mee in de populaire Static Site Generator Hugo. De basics en deployment komen aan bod, maar ook hoe hij (niet technische) content editors aan de slag laat gaan met Hugo.

 • S04E06

  Needs a location

 • S04E05 - Privacy (AVG)

  Devhouse Spindle

  Mathijs Hummel van Insite Security gaat vertellen over de AVG. Aan bod komt waarom de wet belangrijk is, hoe het in elkaar zit en wat we er als designers en developers praktisch mee om kunnen gaan, maar ook zaken als de aangepaste cookieregels. Verder is er genoeg tijd voor discussie en vragen. Dus ben je nog niet helemaal op de hoogte, kom dan vooral naar de meetup!

  1
 • S04E04 - Design Thinking

  HackerOne

  Ryco Wolbers gaat vertellen over Design Thinking in het breedste zin van het woord. Vervolgens neemt hij ons mee de diepte in om dit te combineren met UX.

  4
 • S04E03 - CSS style application

  Devhouse Spindle

  Joël Kuijten (Front-end Architect bij Devhouse Spindle) neemt ons mee in het technische model hoe browsers CSS style implementeren.

  3
 • S04E02 - Sketch & Figma

  RTRN

  Jaren is Photoshop de grootste tool geweest op UI gebied, maar heeft stabiele concurrentie van Sketch. Daarnaast zijn andere design tools zoals Figma aan het groeien. Patrick Loonstra ( https://twitter.com/patrickloonstra) praat ons bij over Sketch en Wouter Steenmeijer ( https://www.linkedin.com/in/woutersteenmeijer/) over Figma. Bedankt RTRN voor de locatie, een zeer tof creatief bureau! Bekijk meer op: http://www.rtrn.nl/

  10
 • S04E01 - CSS Grid Layout + mini workshop

  Devhouse Spindle

  Anderhalf jaar geleden is er een meet-up geweest over CSS Grid Layout, inmiddels is het sinds april te gebruiken in bijna alle moderne browsers en is het tijd voor een follow-up. Wat kun je er mee? Welke problemen lost het op? Hoe bouw ik een goede fallback? Vervolgens gaan we aan de slag met een kleine workshop om de basisstappen te nemen zodat je zelf eenvoudig verder kan. Neem dus je laptop mee! We zitten bij Spindle en is tevens onze eerste sponsor waar we ontzettend blij mee zijn! Spindle is een toffe club van ontwikkelaars die zich bezig houden met meerdere Saas oplossingen. Meer op http://wearespindle.com/

  2
 • S03E05 - (SVG) animaties

  Needs a location

  2