barplot(practise)

This is a past event

38 people went

Location image of event venue

Details

A márciusi meetup-on a vizualizáció készítésre fogunk fókuszálni.
A rendezvény első felében Milibák Eszter mutat érdekes és hasznos vizualizáció készítési tippeket.

Az R-felhasználók körében az adatvizualizáció egyik legnépszerűbb eszköze a ggplot2, melynek segítségével könnyen és rugalmasan készíthetünk áttekinthető, esztétikus ábrákat adatainkból. A meetup első felében tartott workshop keretében egy elképzelt csokoládégyár adatain dolgozva megismerkedünk az adatelőkészítés lépéseivel, a wide és a long adatformátumok közötti váltás módszerével. Ezután áttekintjük a stacked bar chartok és a multiple line charok készítésének és testreszabásának részleteit. Végül a ggplot2 egyik kiegészítő csomagja, a cowplot segítségével mini-dashboardon egyesítjük az elkészült ábrákat.

A workshop előtt telepítendő csomagok:
plyr
dplyr
tidyr
ggplot2
cowplot

Továbbá ajánlott az alábbi cheat sheet letöltése és használata: https://www.rstudio.com/wp-content/uploads/2015/03/ggplot2-cheatsheet.pdf

A szükséges adatokat a githubról tudjátok letölteni:
https://github.com/rladies/meetup-presentations_budapest/tree/master/Meetup_2019_03_28

A meetup második felében pedig egy közös gyakorlásra invitálunk titeket.
A workshop keretein belül bekapcsolódunk kicsit a nemzetközi R közösségbe, a TidyTuesday aktuális kihívását vesszük alapul. A TidyTuesday mozgalom lényege, hogy minden kedden felkerül egy témakörrel kapcsolatban adat,amelyet a vállalkozó kedvűek megtisztítanak és vizualizálnak R-t használva, lehetőleg a Tidyverse package segítségével.
A meetupon az épp aktuális adathalmazzal fogunk dolgozni, önállóan vagy csapatban dolgozzuk fel, és a végén megosztjuk egymással a tapasztalatokat.