OpenWeb Meetup

This is a past event

35 people went

Location image of event venue

Details

Bosnia OpenWeb Meetup is a once in a month gathering of professionals and enthusiasts who are using various web technologies. Lot's of fun, tech talk, networking and presentations around the state of open web technologies in Bosnia and around the globe are warranted.

If you have any ideas, suggestions, want to help organize, please use the comments section!

---

Dijelimo ulaznice za WeAreDevelopers :

WeAreDevelopers konferencija će se po treći put održati u Beču i okupiti više od 2.500 vrhunskih developera i IT stručnjaka iz centralne i (jugo)istočne Evrope!

Na ovom dvodnevnom događaju developeri će, pored konferencije, na više od 9.000 kvadratnih metara moći uživo iskusiti i isprobati mnogobrojne nove tehnologije u sklopu najvećeg evropskog Developers Playground-a u Evropi.

Osnivači WeAreDevelopers konferencije, Sead Ahmetović i Benjamin Ruschin, navode da će se konferencija, u saradnji sa gradom Bečom, održati 11. i 12. maja 2017. godine, a očekuju se spikeri vodećih globalnih kompanija kao što su Google, Facebook, Twitter, The Pirate Bay, Stack Overflow kao i brojne IT zvijezde.

Dvodnevni format na kojem će developeri i IT menadžeri najpoznatijih i najvećih svjetskih kompanija izmijeniti znanja, iskustvo je koje mnogi programeri i IT stručnjaci željno iščekuju.

Natjecanja u programiranju i mogućnost zapošljavanja

Težište konferencije, koja će se održati na engleskom jeziku, bit će teme vezane za web, mobilni i software development, kao i Virtual Reality, Internet of Things, Big Data, IT security, Robotics, Artificial Intelligence i mnoge druge.

Pored klasičnih predavanja, održat će se i natjecanja u programiranju, kao i mogućnost poslovnog povezivanja i zapošljavanja.

Prvih 600 ulaznica rasprodane su za rekordna tri sata.

Za više informacija posjetite oficijelnu stranicu konferencije http://www.wearedevelopers.org