Past Meetup

3rd ShareNL Meetup - Sharing Campagne 2014

This Meetup is past

50 people went

Location image of event venue

Details

3e ShareNL Meetup ism Kennisland – 13 december 2013 – 19.00 tot 22.00 – Pakhuis de Zwijger

We willen graag een verlangen met je delen.

Nederlander ontdekt het delen. Meer dan 8 op de 10 Nederlanders wil delen, en allerlei grote landelijke media geven in 2013 aandacht aan de opkomende deeleconomie. Toch wordt de potentie van het delen nog lang niet volledig benut. Veel sharing platformen zoeken bovendien naar manieren om een groter publiek te bereiken én te motiveren om mee te doen. Delen is weliswaar iets heel menselijks, maar tegelijk zijn veel Nederlanders nog onbekend met de (nieuwe) mogelijkheden om eenvoudig te kunnen delen met bekenden en onbekenden. Of het nu om eten, huishoudelijke spullen, de auto of bepaalde vaardigheden gaat.

Hoog tijd voor een landelijke campagne om het delen in de schijnwerpers te zetten. En Nederland trouwens ook. Als koploper in de opkomende sharing economy.

Het idee is om in 2014 een landelijke publiekscampagne te organiseren met een looptijd van 6 maanden om delen breed onder de aandacht te brengen. Gedurende de campagne kunnen ook lokaal allerlei deelactiviteiten worden georganiseerd. In elk geval is het de bedoeling om de campagne gezamenlijk (met zo veel mogelijk sharing start-ups en groeiers) op te zetten en te voeren. Daar is jouw hulp dus heel hard bij nodig!

We barsten al van de creatieve ideeën, die we graag met jullie delen. Uiteraard zijn we ook zeer benieuwd naar jullie gedachten. Daarom organiseren we op vrijdag 13 december aanstaande een eerste cocreatiesessie voor de share campagne. We beginnen om 19:00 uur en sluiten af rond 22:00 uur. Locatie is Pakhuis De Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam.

We horen graag of je er wel of niet bij kunt zijn. Schrijf je in op http://www.meetup.com/sharenl en laat ons weten welke vragen jij hebt. Bijvoorbeeld: Is ‘sharing economy’ de juiste term, is ‘oude’ marketing de juiste methode voor de Sharing Economy campagne? (Post je ideeën of vragen hieronder.)

Hartelijke groet,

ShareNL & Kennisland

Michel Visser & Martijn Arnoldus

Meer informatie: info@sharenl.nl

Programma 13 december

Tijd: 19:00 – 22:00 uur

Locatie: Pakhuis de Zwijger

18:30 Inloop

19:00 Opening en toelichting op het idee (Martijn Arnoldus & Michel Visser)

19:15 Hoe maak je een succesvolle campagne?

Spreker: Aljan de Boer (tekstje volgt)

19:45 De campagne: eerste ideeën

20:00 Cocreatiesessies

1: De doelstellingen van de campagne

2: Inhoud/story van de campagne

3: Organisatie van de campagne

21:30 Go/no-go: gaan we ervoor?

21:45 Toelichting op het vervolg

22:00 Afsluiting

Attendees

Go to Attendee List