Inspiratiedag ‘Deeleconomie in de lage landen’

This is a past event

56 people went

Details

Delen en ruilen is in. Bestaande initiatieven floreren. Nieuwe initiatieven worden opgezet. In vele gevallen maken zij gebruik van technologie om vraag- en aanbod op een creatieve manier samen te brengen. Delen en ruilen spreekt niet alleen individuele burgers aan, maar ook bedrijven, middenveldorganisaties en overheden. Een groeiend aantal initiatieven aan beide kanten van de grens die gedeeld en geruild kunnen worden, of alleszins inspireren.

Om de kennis van en de contacten tussen aanbieders en professioneel geïnteresseerden in deeleconomie-initiatieven te faciliteren organiseren de Nederlandse Ambassade in België, shareNL en Taxistop op woensdag 2 juli een Inspiratiedag ‘Deeleconomie in de lage landen’. Het programma richt zich op personen en organisaties met een professionele interesse in deeleconomie(projecten).

14u00 Ontvangst Nederlandse Ambassade Brussel

14u30 Welkom en introductie

14u40 Schets deeleconomie in Belgie en Nederland:

Angelo Meuleman (Taxistop) en Harmen van Sprang (shareNL)

15u10 Cases van deeleconomie projecten:

· Amsterdam Sharing City - Pieter van de Glind (shareNL)

· Achmea: case ‘autodelen’ - Ilse Leeninga

· Peerby - WijDelen: een Nederlands-Belgische samenwerking

16u00 8 korte pitches van Nederlandse en Belgische deelinitiatieven

17u00 Informatiemarkt en borrel

18u00 Einde

We kijken ernaar uit om u te verwelkomen op 2 juli. Aanmelden is verplicht, zowel door op deze pagina aan te geven dat u komt (RSVP) alsmede door u in te schrijven via de pagina van de ambassade: http://bit.ly/NLBEinschrijven .

Hartelijke groet,

Peter Brulmans - Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden

Angelo Meuleman - Taxistop

Harmen van Sprang & Pieter van de Glind - shareNL

P.S. De dag erna, op 3 juli, is er een bijeenkomst over de deeleconomie bij de European Economic and Social Committee (EU). Wees ook daar welkom. Meer informatie: http://bit.ly/EurESC (http://t.co/wbuekc77sQ)