• Innføring i Design Sprint

  Teknologihuset

  I denne Meetupen får du en oversikt over konseptet Design Sprint, om tankegodset bak og selvsagt hvordan dette passer sammen med smidig gjennomføring. HVEM BØR BLI MED De som har kanskje hørt Design Sprint begrepet men vet ikke helt hva dette er for noe, og hvordan dette passer med Agile, og også for folk som har vært med på en mislykket Sprint selv og synes at dette var noe 💩 AGENDA: - Lean Startup / Smidig / Design Thinking / Design Sprint - Hva er dette for noe? - Hva er egentlig en Design Sprint? - Hvor kommer Design Sprint fra? - Hvem bruker Design Sprints? - Verdien og effekt med å kjøre en Design Sprint - Hva slags type problemer og utfordringer passer for en Design Sprint - Design Sprint metode: prinsipper, antall dager, Sprint team, roller og prosessen / dager. - Hva gjør man etter en Design Sprint: smidig utvikling Rikelig med tid til Q&A!

 • Smidig og psykologisk trygghet

  Making Waves

  Psykologisk Trygghet er en av de viktigste faktorene Google har funnet for suksessfulle team. Men er dette noe som kan dyrkes? I denne meetupen vil vi få presentert nyere forskning og teorier rundt psykologisk trygghet som gir oss helt ny innsikt i menneskelig motivasjon og samhandling, og hvordan dette blir benyttet i team og etablering av selskaper. Vi tror det blir en spennende kveld hvor vi har korte foredrag og god plass for refleksjon og diskusjon i grupper innimellom foredragene. Vi håper vi alle drar fra denne meetupen med litt mer kunnskap, og at vi klarer å øke vårt kollektive engasjement for psykologisk trygghet. Agenda: - Velkommen av Åse Lindersen, Making Waves - "Selvfølgelig gir psykologisk trygghet gode team", Hilde Barsnes, Spero - Growth Mindset, Mayce Dagdoni - "Kanskje psykologisk trygghet er nøkkelen til smidig organisering?", Rune Ulvnes, CoWork - Case Inevo, Karl Philip Lund Vi har mange på venteliste, så meld deg av dersom du ikke klarer å komme. Vi skal sette opp et nytt foredrag i Psykologisk Trygghet til høsten, så si ifra dersom du er interessert i å bidra i vår lille arbeidsgruppe. mvh Åse, Hilde, Mayce, Karl Philip og Rune

  4
 • Systemcoaching: Intelligente team

  Nye Oslo House of Innovation (OHOI)

  Denne gangen har vi tenkt å fokusere på det å jobbe med hele team, og ikke bare med individer. Vi er så heldige å her få forfatter, coach og rådgiver Anne Rød til å lede Meetupen. Anne er også systemtenker og ORSC leder med lang erfaring innen endringsprosesser. Målgruppe: Agile coacher, Scrum Mastere, Team ledere og andre ledere i smidige organisasjoner. Temaer: * Hva er et relasjonssystem? * Hvordan forstå endringssignaler og lede endring? * Hva slags metaferdigheter trenger en systemcoach? * Konflikter i team Det vil bli forelesning og praktiske øvelser Finn ut mer om Anne her: https://www.anne-rod.com/about-us/anne-rod/ NB: OHOI har flyttet til Christian Kroghs gate 1!

  1
 • Coaching dojo

  The Scotsman

  En smidigcoach (og en Scrum Master) er en endringsagent som både hjelper til å løse problemer, sette mål og å finne løsninger. Det samme gjelder sjefer med ambisjoner om å bli en "servant leader". Men hvilke ferdigheter bør en smidigcoach ha og hvilke teknikker bør hun/han beherske? I denne Workshopen vil vi belyse basis-ferdigheter innen coaching som "aktiv lytting" og å stille "åpne, kraftfulle spørsmål", samt bruk av GROW-modellen. GROW står for: Goal Reality Options Way forward Og vi får hjelp av en erfaren, "ekte coach", Nadia Ghouas, som skal hjelpe oss i gang her. PS: Alle deltagerne skal få øve seg på disse teknikkene!

  1
 • Hva i all verden er en Agile Coach?

  The Scotsman

  Det virker som alle er på jakt etter agile coacher for tiden. Men hva er dette egentlig? Hva gjør en slik coach? Hvilke ferdigheter og kunnskaper kreves? Hva er likheten med Scrum Master rollen? I denne meetupen vil Christina Kjær Seime og Geir Amsjø forsøke å kaste lys på denne rollen. Vi skal ikke påstå at vi har alle svarene, men vi vil komme med synspunkter og erfaringer og ikke minst vise noen teknikker man kan bruke. Vi tror det vil være behov for kontinuitet på området smidig coaching i Osloområdet og vi ser på dette som det første i en serie av meetuper. Tar veldig gjerne imot innspill til temaer og hvem som vil bidra. NB: det blir årsmøte i Smidigkonferansen umiddelbart etter meetupen (kl 19.00) - med matservering. Engasjer deg! Meld deg på her: http://smidig.no/ (påmelding før 20 februar for å få stemmerett!) Geir Amsjø jobber som agile coach og kursholder i Scrum i Lean Venture. Han har lang erfaring fra ulike roller i IT-bransjen og har vært aktiv i smidigmiljøet i Norge i mange år. Styremedlem i Smidigkonferansen. Geir er Certified Scrum Trainer og har fordypet seg i coaching gjennom både Co-active og ORSC. Geir er å treffe på agile coach camp Norway (http://www.agilecoachcamp.no/) hvert år første helgen i året. Christina Kjær Seime jobber som Lean/Agile coach i Miles. Siden august har hun jobbet som Agile coach i DNB i et team på 9 coacher. Christina har god erfaring med å jobbe smidig og har de siste årene hatt ledende roller innen ulike organisasjoner som ønsker å bygge en smidig kultur. Hun brenner for å skape et miljø som legger til rette for å virkelig få effekt fra smidige metoder og teknikker. Det gjør at hun har et ekstra fokus på tillit, åpenhet og trivsel på jobb! Stolt prosessnerd kontinuerlig på jakt etter å jobbe smartere sammen.

  3
 • OKRs - hva er det og hvordan kan du bruke det?

  The Scotsman

  Mange snakker om OKRs om dagen. Er du også nysgjerrig på hva det er og hvordan du kan bruke OKRs? Da er denne meetupen for deg! Vi er så heldige å ha Bjørn Henrik fra finn og Per Andreas fra Telia som forteller om deres erfaringer med bruk av OKRs. Etterpå blir det en lean coffee hvor du får anledning til å dele erfaringer med andre og få svar på spørsmål du har. Agenda: Velkommen v/Marit og Christina (5 min) "Mål og mening - praktisk målstyring i finn.no" v/Bjørn Henrik Vangstein (20 min) "We tried implementing OKRs in Telia - and it might actually work" v/Per Andreas Alnes (20 min) Lean coffee (60 min)

  1
 • Storskala smidig og smidige erfaringer fra RiksTV

  Teknologihuset

  Storskala smidig utvikling: Hva vet vi fra studier? Kjetil Røe Smidige metoder har etter hvert blitt normen også i store prosjekter. Inntil nylig har det vært lite forskning på hvordan smidige metoder og metodikk skalerer og passer i store prosjekter. Sintef har ledet forskningsprosjektet Agile 2.0 hvor de har forsket på blant annet store prosjekter hvor Sopra Steria har vært leverandør. Kjetil Røe har vært Sopra Sterias prosjektleder i Prosjekt Perform hos Statens pensjonskasse og i Foreldrepengeprosjektet hos NAV. Han har også være faglig kontaktperson i Agile 2.0 og hatt mye samarbeid med Sintef om storskala smidig de siste årene. Han skal i kveld formidle forskningsresultater og erfaringer fra storskala smidige prosjekter. Storskala smidig av RiksTV, Tobias Falkberger RiksTV har gått fra dinosaur til gaselle i løpet av noen få år. RiksTV har tatt den smidige tankegangen ut i hele organisasjonen, og er organisert i tverrfaglige team som lanserer reell kundeverdi med svært stor hyppighet. I tillegg har teamene stor frihet til å selv bestemme hvordan de best kan bidra til RiksTV sine mål. Vi vil fortelle om vår reise, hvor vi er i dag og noen av de utfordringer vi har møtt. Tobias Falkberger er direktør for folk og kultur, og er en del av ledergruppen i RiksTV. Tobias har vært i RiksTV siden 2014 og vært ledende i organisasjonens smidige reise. Han har ti års erfaring med å bygge, lede, coache og jobbe i smidige team. Det er ikke servering, så hvis du er sulten. Ta en liten snack på veien opp. Noen av oss tar en tur opp på Café Laundromat etterpå (5 min spasertur opp til rundkjøringa på Bislett) for litt foring, drikke og diskusjon. Velkommen :-)

 • Systemtenkning: Vi spiller ølspillet!

  The Scotsman

  NB: Begrenset antall plasser! Systemtenkning er på mange måter det motsatte av silotenkning. Med Smidig vil vi jo adressere ende-til-ende prosessene og forsøke i størst mulig grad å løse problemene i tett tverrfaglighet, med en solid forståelse av behovet til brukerne. Dette er lett å si og viser seg uhyre vanskelig å få til i praksis. Beer Game er et spill hvor man simulerer en logistikkprosess (supply chain) for øl. Beer Game ble opprinnelig skapt på 1960-tallet av Jay Forrester fra MIT som et spill for å studere systemdynamikk (hvordan struktur påvirker menneskers beslutninger). Workshopen gir gjennom spillet en introduksjon til systemtenking og systemarketyper (typiske mønstre som går igjen i systemer). Det tydeliggjør hva som skjer når man ikke kan se og påvirke systemet i sin helhet, men bare ha kontroll på deler. Stor takk til Thor-Arne Høiland-Hallingrød fra Sogeti som skal lede spillet.

  1