Past Meetup

Teszt & Tea - Agilis tesztelés

This Meetup is past

160 people went

BME Informatika épület, IB026 számú előadóterem

Magyar tudósok körútja 2 · Budapest

How to find us

A BME épülete Rákóczi híd és a Petőfi híd között helyezkedik el budán. Parkolni az utcán lehet vagy fizetős szabadtéri parkolóban az épülettel szemben.

Location image of event venue

Details

Az esemény témái és előadói:

Tömöri Gergely (Lufthansa Systems) - Integrált eszközlánc – Utazásunk az agilis világban

Hogyan reagált a Lufthansa Systems Hungária tesztelői csapata az agilis fejlesztésre, egy újonnan induló teljes mértékben magyar fennhatóság alá tartozó projektben? Illetve hogyan sikerült felépítenünk egy integrált eszközláncot a már meglévő eszközeinkben rejlő lehetőségek kihasználásával, illetve ezen eszközök összehangolásával. A bemutató során részleteiben megismerhető lesz az alkalmazott technológia, valamint arról is szót ejtünk hogyan befolyásolta/ösztönözte a kialakítást a projekt agilis mivolta.

---

Ördög Rafael (Emarsys Technologies) - Teszt dublőrök

Sokat hallani, hogy az nem unit teszt, ami az adatbázissal beszélget, de arról ritkán beszélünk, hogy ezt hogyan érjük el. Hogyan építsük fel az alkalmazásunkat úgy, hogy kiválthassuk a problémás objektumokat más objektumokkal a tesztekben? Mire váltsuk le őket úgy, hogy még értelmes, dokumentáló erejű tesztjeink legyenek, amik valóban tesztelik is az alkalmazást? Az itt tanult módszerekkel aztán a cucumber tesztjeinket is felgyorsíthatjuk.

---

Tanács Lajos (Alvicom) - Recept nélkül is lehet jót főzni, avagy a specifikáció szerepe agilis tesztelésnél

Az agilis módszertanok térhódításával sok minden megváltozott az informatikai projektekben, így az írásos rendszerspecifikációk szerepe, jelentősége is. Az előadás körüljárja a sikeres agilis tesztelés specifikációs igényét, tippeket ad a sikeres végrehajtáshoz.

---

Nagy Gáspár (TechTalk) - Pénzügyi számítások automatizált agilis tesztelése: Excel vagy Given-When-Then? Vagy mindkettő?

Az előadásban bemutatom, hogyan lehet az Excelt használni futtatható specifikációk készítéséhez. Mindezt úgy, hogy ez illeszkedjen a meglévő agilis tesztelési (ATDD/BDD) módszerekhez és eszközökhöz.