addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupsimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Techikai kihívások a telekommunikációban­

 • to
 • Ericsson

  Irinyi József u. 4-20. building B, ground floor, Budapest (map)

  47.476540 19.059406

 • Ericsson, Science Park, B0 terem
 • Kedves Kollégák!

  Szeretettel várunk mindenkit az év utolsó budapesti Teszt és tea meetupján! A fő témánk ez alkalommal a telekommunikáció lesz, de rengeteg technikai és teszteléssel kapcsolatos általános információt is tartalmaznak az alább felsorolt előadások, így biztos mindenki talál majd számára hasznosítható érdekességet bennük!


  Bartha Norbert, Ericsson: Nagyméretű Teszt Projektek Skálázhatósága

  A projektek skálázhatósága és az ebből levonható következtetések, jövőbeli becslések mindig is közkedvelt téma volt a nagy méretű projektek tervezésében és menedzselésében. Ezen témakört jártam végig diplomamunkámban, többek között tesztelési oldalról is, melynek során egy Ericssonban a mai nap is futó projekt (MTAS) function teszt rendszerét vettem górcső alá. Az elmúlt 10 év function teszt fejlesztését elemezve számos érdekes felfedezést tettem ami felhasználható más projektekben is. Az eredmények és trendek tükrében a nagy projektek szinte minden paramétere (erőforrás, méret, komplexitás) előre jelezhető, számos hiba kimutathatók a struktúrában, meghatározható mely pontokon érdemes refaktoráláson elgondolkodni. Az előadásomban szeretném ezen érdekesebb méréseken keresztül bemutatni az eredményeket és megvitatni az ezekből levonható következtetéseket.


  Krupp Dániel és Brunner Tibor, Ericsson: Hibakeresés C/C++ forráskódban a Clang nyílt forráskódú statikus elemzővel

  Hibakeresésre nem csupán tesztelési technikákat alkalmazhatunk. A tesztelést jól kiegészítő technológia a statikus program analízis. A statikus elemzést, a dinamikus elmzéssel szemben, csupán a forráskód feldolgozásával, azonban program futtatása nélkül végezzük. Ezzel a techikával olyan hibákat is megtalálhatunk, amire nics teszt lefedettség. Az előadásban az egyik legfejlettebb nyílt forráskódú C/C++ nyelvekre haszálható elemző eszközt, a Clang-ot mutatjuk be. A Clang Static Analyzer több mint 100 különböző típusú programozási hiba felfedezésére képes és az Ericssonban fejlesztett és egyben nyílt forráskódú CodeChecker eszközzel kiegészítve könnyen integrálható a mindennapi fejlesztési ciklusba.

  Kocsis Mihály, T-Systems: A tesztelési folyamat fejlesztése a T-Systems működéstámogatási ágazatának fejlesztési projektjeiben.

  Az előadás célja a tesztelési folyamat fejlesztési céljainak és okainak bemutatása. A korábbi rendszer tulajdonságinak módosítandó részeinek ismertetése. A korábbi folyamat pozitív elemeinek átemelése az új folyamatba. A folyamatmodellezés használatának indoklása és hasznossága az új folyamatok kialakításában. Az új tesztelési folyamat legfőbb pontjainak bemutatása. Tesztesetírási módszertan egységes kialakítása bevezetése és oktatása. Felkészülés a tesztautomatizálásra, Proof of concept szükségessége, sikere. Tesztelési pool építése, alkalmazása a projektekben.


  Antal András, Nokia: Eszközök, tippek és trükkök a Nokia HSS teszteléséből

  Előadásomban bemutatom, hogy hogyan épül föl a Nokia HSS tesztelése, milyen módszereket és eszközöket használtunk ahhoz, hogy egy hatékony, reprodukálható eredményeket adó teszt rendszert alakítsunk ki.


Join or login to comment.

Want to go?

Join and RSVP

77 going

23 spots available

12 not going

(See all)

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy