addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

[Nova sezona] Low power embedded devices and systems - Luka Birsa

 • Oct 24, 2012 · 3:00 PM

Letošnjo sezono začenjamo z novim imenom "Do kolen v blatu". Lansko leto smo se zagozdili samo do gležnjev letos gremo tako še globje v blato problemov s katerimi se vsak dan širše srečuje industrija, mlada start-up podjetja ter zanimivi posamezniki, ki bodo trdo prisluženo znanje z vami delili vsak mesec na fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani.

Poslanstvo predavanj "do kolen v blatu" je usmerjeno tudi v ustvarjanje skupnosti radovednih ljudi, zato vse udeležence predavanj prosimo, da udeležbo na posameznih predavanjih tudi potrdijo na meetup.com.

Na meetup.com/vblatu boste tudi redno obveščeni o novih predavanjih tekom sezone. Tweet-e s hashtagom #vblatu redno prebirava tudi organizatorja @tomaz (https://twitter.com/tomaz) in @andraz (https://twitter.com/andraz), kjer lahko zastavite tudi poljubna vprašanja in predloge.

Naslov prvega predavanja:

Low power embedded devices and systems


Kraj in čas:
Fakulteta za računalništvo in informatiko 24.10. ob 15:00 v PR:02 (predvidena dolžina 45min + pavza + 45min)


Vsak dan se srečujemo s problemom porabe energije v naših mobilnih napravah (laptopih, mobilnih telefonih, …), ko napravo priklopimo v električno vtičnico. Kaj pa če bi želeli pripraviti napravo, ki z enim polnjenjem deluje en teden, en mesec ali pa celo eno leto?

Luka Birsa iz podjetja Visionect d.o.o. (http://electronics.visionect.si/) bo predstavil izzive pri razvoju vgradnih naprav (embedded devices) z nizko porabo energije. V predavanju se bomo dotaknili rešitev na nivoju arhitekture celotnega sistema in samih naprav, kot tudi bolj praktičnega pregleda različnih tehnologij in trikov, ki jih lahko uporabimo če razvijamo takšno napravo ali sistem.

Luka Birsa (https://twitter.com/LukaBirsa) je tehnični direktor podjetja Visionect d.o.o., ki se ukvarja z razvojem vgradnih (embedded) naprav - od brezžičnih senzorjev do dlančnika na osnovi elektronskega papirja, ki omogoča več mesečno avtonomijo z enim polnjenjem. Ključni produkt podjetja Visionect je specializiran dlančnik Visionect Geoffrey, namenjen gostinstvu in hotelirstvu, ki ga gosti lahko uporabljajo za naročanje hrane in pijače, prebiranje novic in še marsikaj drugega.

Join or login to comment.

 • Crt

  Če se ne motim, se je predavanje tudi snemalo. Je video dostopen?

  October 25, 2012

  • Gregor R.

   Če se je snemalo bi tudi jaz dostop do videa, saj smo med predavanjem imeli vaje :)

   October 25, 2012

 • Tomaz K.

  Veseli bomo kakšnega review-a ;-)

  October 24, 2012

Our Sponsors

 • FRI

  FRI prijazno gosti vsa predavanja.

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy