Past Meetup

Omrežja, Stanford in Silicijeva dolina [Dr. Jure Leskovec]

This Meetup is past

311 people went

Details

Zadnji napotki (http://www.meetup.com/vblatu/messages/boards/thread/29659472) (objavljeno na 17.dec)

Opis predavanja

Praktično vse, kar ljudje danes počnemo, pusti za seboj svoj digitalni pečat tudi na internetu. Avtomatska analiza in izkopavanje znanja iz ogromnih količin internetnih podatkov ponujata nove priložnosti tako v znanost kot tudi industriji. V predavanju bom orisal naše raziskave velikih socialnih omrežij kot tudi industrijske aplikacije, ki jih izdelujemo v sodelovanju s podjetji kot sta Facebook in Twitter. Na koncu se bom tudi dotaknil trenutnih trendov v Silicijevi dolini ter načinov, kako Stanford sodeluje z industrijo.

Jure Leskovec (http://cs.stanford.edu/people/jure/) http://photos1.meetupstatic.com/photos/event/6/0/d/8/event_185364792.jpeg
je profesor računalništva na univerzi Stanford v Kaliforniji in raziskovalec v Laboratoriju za umetno inteligenco na Inštitutu Jožef Stefan. Jure je doktoriral leta 2008 na Univerzi Carnegie Mellon v ZDA in diplomiral leta 2004 na Univerzi v Ljubljani.

18.12. ob 18:00 na Fakulteti za rač. in info., Tržaška cesta 25, predavalnica PR-01 (takoj pri vhodu desno)

Vse udeležence prosimo, da svojo udeležbo potrdijo tako da se registrirajo in oddajo RSVP za tekoče predavanje.

Prijava je obvezna saj je število mest v predavalnici omejeno.

Video arhiv predavanja zagotavlja kiberpipa ( https://www.kiberpipa.org/ ).

Druženje po dogodku:

Hekovnik ( http://hekovnik.com/ ) organizira druženje in mreženje ob krajši pogostivi po predavanju, ki bo predvidoma trajalo 1.5h. Vsi udeleženci ste vljudno vabljeni, da se nam pridužite na Teslovi ulici 30 (http://hekovnik.com/location/) (200m stran od FRI-ja) v kletne prostore hekovnika.

http://photos2.meetupstatic.com/photos/event/b/9/8/4/event_187787492.jpeg

Spodbujamo mreženje in spoznavanje ostalih udeležencev, tudi s pomočjo storitve Melt.ee (http://www.melt.ee/). Vpišite svoje tri teme, o katerih se z veseljem pogovarjate. Po predavanju, med druženjem v hekovniku s telefonom odprite melt.ee in sledite navodilom.

http://photos1.meetupstatic.com/photos/event/b/d/5/8/event_187788472.jpeg

See all Meetups from Čez glavo v #vblatu