What we're about

Het delen van onze kennis is het belangrijkste dat we doen. Al meer dan 35 jaar helpen wij IT-professionals groeien. Met meer dan 700 trainingen dragen wij bij aan jouw directe en toekomstige inzetbaarheid.

Ons aanbod loopt uiteen van trainingen in softwareontwikkeling, big data, business-intelligence, cloudcomputing en it-beveiliging tot aan privacy, projectmanagement en methodieken als agile, Itil en Togaf. Maar naast hard skills is ook aandacht voor soft skills, zoals communiceren, presenteren en overtuigen.

We houden je graag op de hoogte over marktontwikkelingen. Meld je aan voor de Vijfhart kennis en groei community en mis onze gratis #Samengroeien sessies niet!

Upcoming events (5+)

#Samengroeien sessie - Microsoft Azure & Role-Based trainingen

Vijfhart IT Opleidingen

Altijd al meer willen weten over Azure en de bijbehorende Role-Based certificeringen? Schrijf je dan nu in voor de #Samengroeien sessie – Microsoft Azure: De impact van de cloud op uw bedrijf en Role-Based certificeringen. De cloud is er en gaat niet meer weg. Sterker nog, alle innovatie vindt eerst plaats in de cloud en wanneer er vraag en gelegenheid voor is, gaat het uiteindelijk een keer naar on-premise. Hoe dan ook, de cloud is leidend geworden in IT en zal de komende jaren qua momentum en impact toenemen. Dit heeft ook gevolgen voor de bijbehorende IT opleidingen. Dit is ook van toepassing op de cloud van Microsoft, Azure geheten. De Azure cloud is groot, veelzijdig en zeer krachtig. Logisch dat vele bedrijven (deels) afscheid nemen van hen on-premise IT omgevingen en naar Azure migreren. Dit heeft een enorme impact op de manier waarop IT wordt gedaan en ervaren. Zowel voor de eindgebruikers als de IT organisatie zelf. Een verschuiving van beheer naar regie. Beheerders moeten zichzelf nieuwe vaardigheden aanleren en de bijbehorende Role-Based certificeringen behalen om op een slagvaardige manier gebruik te maken van alles wat Azure te bieden heeft. Wil je weten wat Azure voor jouw organisatie kan betekenen? Welke impact dit heeft op IT medewerkers? Welke nieuwe Microsoft Role-Based certificeringen er allemaal uit zijn gekomen in de laatste maanden? En wat de achterliggende gedachtes van Microsoft hierbij zijn? Kom dan naar deze #Samengroeien sessie en leer dat ‘Digital Transformation’ zoveel meer is dan een loze marketingkreet. Bekijk al onze #Samengroeien sessies op: https://hubs.ly/H0hnJwN0 WAAR EN WANNEER? De sessie vindt plaats op vrijdag 28 juni op onze locatie in Nieuwegein. Aanvang 08:30 – 12:00 uur. DEZE SESSIE IS ONDERDEEL VAN ONZE #SAMENGROEIEN SESSIES Vijfhart organiseert maandelijks Gratis #Samengroeien sessies waarin je kennis maakt met de Future Skills binnen IT. We vertalen trends naar interactieve sessies van 1 dagdeel waarin een expert meer zal vertellen over de trend en faciliteren we kennisdeling met andere gelijkgestemde IT professionals.

#Samengroeien sessie – Groeimonitor, meegroeien met de digitale transitie

Veel organisaties worstelen met veranderende IT-rollen. Markten en organisaties veranderen en nieuwe IT technologieën hebben steeds meer impact op hoe bedrijven en professionals werken. Vijfhart ziet dat veel organisaties het lastig vinden om medewerkers mee te krijgen in het meedenken in deze veranderende IT-rollen. IT moet niet alleen naar de organisatie kijken, andersom moet de business ook meer leren begrijpen van IT. Veel arbeidsintensieve processen worden de komende 10 jaar geautomatiseerd. Wat ga je morgen doen met de mensen die de banen hebben van gisteren? Hoe begeleid je medewerkers naar een volgende stap in hun carrière? Organisaties zijn zodanig in verandering dat, enerzijds, functies komen te vervallen en, anderzijds, er een schreeuwend tekort is aan IT’ers. De Vijfhart Groeimonitor kan worden ingezet om zoveel medewerkers in deze te vervallen functies richting IT op te leiden en zo van een nieuwe toekomst te voorzien. Tijdens deze #Samengroeien sessie demonstreren wij de Groeimonitor, gebaseerd op het Europese Competence Framework, en bespreken wij een praktijkcase. Het resultaat is inzicht of en hoe je de Groeimonitor in jouw organisatie kan inzetten. DEZE SESSIE IS ONDERDEEL VAN ONZE #SAMENGROEIEN SESSIES Vijfhart organiseert maandelijks Gratis #Samengroeien sessies waarin je kennis maakt met de Future Skills binnen IT. We vertalen trends naar interactieve sessies van 1 dagdeel waarin een expert meer zal vertellen over de trend en faciliteren we kennisdeling met andere gelijkgestemde IT professionals. WAAR EN WANNEER De sessie vindt plaats op vrijdag 5 juli op onze locatie in Nieuwegein. Aanvang 08:30 met koffie & thee en wij gaan door tot ongeveer 12:00 uur

#Samengroeien sessie - ITIL4 is hier, een introductie

Vijfhart IT Opleidingen

In februari heeft Axelos ITIL4 gelanceerd. Wat maakt ITIL4 nou zo anders dan ITIL3? Daar gaat deze #Samengroeien sessie antwoord op geven. ITIL4 is speciaal ontwikkeld om ITIL goed toe te kunnen passen in onze veranderende wereld en is vooral gefocust op het creëren van waarde voor de klant. Hoe je dit doet wordt in deze sessie toegelicht. De verschillen tussen ITIL3 en ITIL4 worden benoemd inclusief het nieuwe certificeringstraject en verwachte launch data. Ook wordt toegelicht hoe ITIL4 samen kan werken met methodieken als Agile, Scrum, DevOps en SIAM. Deze sessie is onderdeel van onze #Samengroeien sessies Vijfhart organiseert maandelijks Gratis #Samengroeien sessies waarin je kennis maakt met de Future Skills binnen IT. We vertalen trends naar interactieve sessies van 1 dagdeel waarin een expert meer zal vertellen over de trend en faciliteren we kennisdeling met andere gelijkgestemde IT professionals. WAAR EN WANNEER? De sessie vindt plaats op vrijdag 12 juli op onze locatie in Nieuwegein. Aanvang 08:30 met koffie & thee 12:00 uur.

#Samengroeien sessie - Een introductie in Blockchain en Smart Contracts

Steeds meer blockchain en smart contracts toepassingen zien het levenslicht in organisaties! Na de hype komen nu de daadwerkelijke implementaties. Steeds meer organisaties experimenteren met blockchain en smart contracts in hun bedrijfsvoering. Intern of samen met hun ketenpartners. Maar welke mogelijkheden biedt deze technologie nu? Wat zijn die smart contracts, wat is tokenization, hoe voorkomt het fraude in documenten en waarom is dit een van de belangrijkste bouwstenen in de digitale transitie? In deze kennissessie nemen we je mee in blockchain en hoe dit is toe te passen. Aan de hand van theorie, praktijkvoorbeelden en hands-on opdrachten kom je achter de antwoorden op deze vragen en helpen wij je om het beste pad voor jou te ontdekken. DOCENT Deze #Samengroeien sessie wordt gegeven door Victor van der Hulst, Head of Solution Development binnen Axveco. Met het ontwikkelteam van developers en consultants zijn ze in staat uiteenlopende Blockchain projecten uit te voeren die ontstaan bij een idee en kunnen eindigen bij een brede implementatie. Dit kunnen ze alleen doen met een multidisciplinair team. Omdat je gezamenlijk simpelweg meer ziet en weet, en vooral elkaar continu inspireert. DEZE SESSIE IS ONDERDEEL VAN ONZE #SAMENGROEIEN SESSIES Vijfhart organiseert maandelijks Gratis #Samengroeien sessies waarin je kennis maakt met de Future Skills binnen IT. We vertalen trends naar interactieve sessies van 1 dagdeel waarin een expert meer zal vertellen over de trend en faciliteren we kennisdeling met andere gelijkgestemde IT professionals. WAAR EN WANNEER De sessie vindt plaats op vrijdag 26 juli op onze locatie in Nieuwegein. Aanvang 08:30 met koffie/thee/fris. Het duurt tot ongeveer 12:00 uur

Past events (4)

#Samengroeien - Data Science introductie

NBC Congrescentrum

Photos (19)