Past Meetup

3. WordPress Meetup Zagreb

This Meetup is past

69 people went

Location image of event venue

Details

Posljednji WordPress Meetup Zagreb prije ljetne stanke održati će se posljednji petak u svibnju (30. 05.) na provjerenoj lokaciji u CARNetu u Zagrebu.

Za razliku od prethodnih Meetupa gdje smo se fokusirali na organiziranje zajednice i savjete (1. WP Meetup) te savjete i napredne tehnike (2. WP Meetup), treći je Meetup zamišljen kao mjesto gdje ćemo pričati koje su sve mogućnosti WordPressa.

U tome će nam pomoći naša 4 predavača:

Marko Rakar (savjetnik i korisnik WordPressa od verzije 1.1)
Ivan Brezak Brkan (Netokracija)
Igor Svehla (Hyperactive)
Dario Runtić (Udruga gradova)

Svatko će ispričati svoju priču o tome kako su iskoristili WordPress na pojedinom projektu (ili više njih), zašto im se WordPress pokazao kao kvalitetno rješenje, što su očekivali, a što dobili.

-------------

Raspored

-------------

17:30
Okupljanje, upoznavanje, uvod

-------------

17:45
Kako je nastao web za Ciceron Komunikacije?

U ovom predavanju pričati ćemo o tome kako je nastao web za Ciceron Komunikacije (www.ciceron.hr), zašto se klijent odlučio za WordPress u odnosu na CMS koji je imao ranije, koliko su važni modularnost i fleksibilnost, SEO optimizacija i postojanje bloga. U svom predavanju Igor će pričati o integraciji popularnih pluginova, doradi i postavljanju posebnih custom pluginova, custom query-ima, optimizaciji naslovne stranice, cacheiranju i korištenju AJAX-a.

Igor Švehla
Igor je co–founder i CTO zagrebačke agencije Hyperactive (www.thehyperactive.com) gdje se prvenstveno bavi project managementom te developmentom za razne agencijine klijente. Ujedno je i CTO mobilnog startupa koji je osvojio 2. mjesto na Erste Innovation Hackathonu ove godine, a koji je također nastao u Hyperactiveu.

-------------

18:10
Udruga gradova i WordPress — ljubav na prvi pogled

Što je Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, koja je uloga udruge osim savjetodavne, kojim se aktivnostima bavi? Dario će u svojem predavanju govoriti o svemu tome te o izazovima u komunikaciji Udruge s članstvom koji su bili osnova za stvaranje specifikacije za izradu novog weba, te tri temeljna cilja Udruge koja su ostvarena po završetku izrade weba i implementacije WordPressa.

Dario Runtić
Dario radi u Udruzi gradova na poslovima savjetnika za komunalni sektor i javne financije. Informatički entuzijast, potiče primjenu jednostavnih i učinkovitih IT alata u lokalnoj samoupravi. Bio je jedan od najuključenijih u izradu novog weba Udruge gradova, kako objašnjavanjem potreba Udruge tako i angažmanom i entuzijazmom na cijelom projektu izrade novih internet stranica.

-------------

18:35
Povratak osnovama: “bloganje” u Netokraciji

Kako je Netokracija postala vodeći tehnološki blog u ovom dijelu Europe u pet godina svojeg postojanja? Koliko je WordPress pomogao u tom uspjehu, između ostalog i u posluživanju nekoliko tisuća članaka tisućama posjetitelja svakog dana? Na koji način urednici i suradnici Netokracije koriste WordPress da bi svakog dana producirali nove vijesti koje se čitaju u cijeloj regiji, a i šire?

Ivan Brezak Brkan
Ivan je osnivač i glavni urednik Netokracije, “Techcruncha Balkana” (kako su u samom Techcrunchu prozvali Netokraciju). Osim što je pisao za domaće informatičke časopise (Bug, Mreža, Plan B) pisao je i piše za cijeli niz blogova: Netokracija, Techcrunch, Freelance Switch – da navedemo samo neke od njih.

-------------

19:00
Od mračnog bloga do Predsjednik.hr; priča o deset godina korištenja WordPressa

Tijekom deset godina rada s WordPressom Marko je prošao put od samostalnog blogera na svom Mračnom blogu (www.mrak.org), zatim grupnom blogu Pollitika.com (čiji je osnivač), a jedan od posljednjih projekata na kojima je radio bila je implementacija WordPressa na službenoj internet stranici Predsjednika RH www.predsjednik.hr. O tome i drugim stvarima Marko će nam pričati u svojem predavanju koje svakako morate poslušati, jer je to priča o tome kako je WordPress počeo i gdje se nalazi danas.

Marko Rakar
Autor “mračnog bloga”, Marko je komunikacijski savjetnik iz Zagreba, što u prijevodu znači “da onima za koje radi omogućavam da svoju poruku na najbrži, najefikasniji i najjeftiniji način prenesu iz točke A u točke B”. Većina njegovog posla odnosi se na političku komunikaciju i savjetovanje raznih stranaka i kandidata. Autor je više stotina članak u raznim domaćim i stranim časopisima (Bug, VIDI, Banka, Večernji list, Jutarnji list, net.hr, politicsonline…). U civilnom društvu poznat je i po tome što je osnivač grupnog bloga pollitika.com i predsjednik udruge Vjetrenjača čiji su aktivnosti razotkrile mehanizme manipulacije biračkim popisima i javnoj nabavi te pokrenule niz promjena u zakonodavstvu.

---

Više informacija možete pronaći na http://wpcroatia.com/blog/2014/05/12/najavljujemo-3-wordpress-meetup-zagreb/

---

Prijava je obavezna (i besplatna). Vidimo se u Zagrebu 30. 05.