9. WordPress Meetup Zagreb

This is a past event

86 people went

Location image of event venue

Details

Napomena: Zbog nemogućnosti dolaska prvog predavača Maria Jankovića koji je zapeo u inozemstvu, moramo otkazati prvo predavanje "SOS WordPress" o projektu HelpBalkans. Navedeno predavanje ćemo održati prvom sljedećom prilikom. Ukoliko ste planirali doći na Meetup radi tog predavanja, molimo vas da ažurirate svoj dolazak.

-------------

Nakon ljeta i uspješno održanog prvog hrvatskog WordCampa, došlo je vrijeme za novi zagrebački Meetup. Ovog puta govorimo o različitim WordPress projektima. Naša tri predavača pričati će svaki o svojem WordPress iskustvu i to kroz tri različita vlastita projekta. Mario Janković će nam ispričati kakvu je ulogu imao WordPress u katastrofalnim poplavama 2014. godine, koje su pogodile Hrvatsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. Marko Banušić će nakon predavanja o prelasku Net.hr-a na WordPress VIP, pričati o njihovom drugom projektu – Telegram.hr na WordPressu, dok će Andrej Šimunaj pričati o rješenjima koje su ugradili u prilično popularni clubZone kojeg u Sjevernoj Americi na pojedine dane zna posjetiti i više od[masked] posjetitelja.

Mislite da WordPress nije dobar CMS za vaš posao? Razmislite opet, a ako sumnjate došite 25. 9. u CARNet i poslušajte ova zanimljiva predavanja koja će vam predstaviti WordPress u nešto drukčijem izdanju.

-------------
R A S P O R E D : )
-------------

17:30
Okupljanje, uvod, ukratko o WordCampu

-------------

17:45
Telegram.hr na WordPressu – kako i zašto?

Razumijevanje načina korištenja alata je ključno za uspjeh. Korištenjem pravih alata, na pravi način, rezultira jednostavnih rješenjima kompleksnih sustava u kratkom vremenskom periodu. Jednostavna rješenja su također laka za održavanja. Tijekom razvoja Telegram.hr portala težili smo jednostavnosti i korisnosti. Odabrali smo WordPress kao CMS zbog jednostavnosti korisničkog sučelja za novinare i urednike. Istovremeno je jednostavno našim programerima proširivati to sučelje. Optimizirali smo poslužiteljsko okruženje da koristi što je manje moguće dijelova, zadržavajući performanse. U ovoj prezentaciji ćemo predstaviti naša rješenja u postavkama poslužitelja, razvoja teme i postavki WordPressa. Predstavit ćemo neke koncepte po kojima se vodimo u optimizaciji, spremanju i sigurnosti.

Marko Banušić
Marko je nedavno održao predavanje na WordCamp Croatia gdje je govorio o migraciji Net.hr portala na WordPress VIP platformu. Inače radi kao head developer upravo u Telegramu, o čemu će nam pričati u svom predavanju. Uz iskustvo u raznim tehnologijama, njegov je posao da novinski portali Telegram.hr i Net.hr funkcioniraju besprijekorno. Zadatak je to koji uključuje sve od vođenja razvoja do pisanja kôda, debugiranja i nadzora servera. Kada ne kodira voli pogledati dobar film, pročitati dobru knjigu, a povremeno i pleše.

-------------

18:15
WordPress - The Final Frontier

To ne može biti na WordPressu! Čuli smo tu rečenicu više puta i zainatili se da dokažemo da može. Ovo je case study o clubZone-u (clubZone.com). clubZone je nightlife guide na području Sjeverne Amerike, koji omogućava ljudima da nađu gdje su najbolji izlasci, kupe karte za koncerte i pronađu informacije o lokacijama. clubZone je jedan od najkompleksnijih WP sajtova za koji znamo! Pričati ćemo o problemima s kojima smo se susreli kod prebacivanja starog ASP-net sajta sa preko 500K URL-ova i 1.6M slika u 40K foto galerija, te rješenjima koje smo razvili, od custom permalink struktura, do custom caching rješenja i horizontalno/vertikalno skalabilnom clusteru servera, kompleksnog rangiranja evenata prema real-time popularnosti i još mnogo toga.

Andrej Šimunaj
Andrej je partner u tvrtci myZoneMedia Ltd. koja broji 45 zaposlenih diljem svijeta, a koja se spojila sa zagrebačkom tvrtkom AM2 Studio čiji je osnivač bio 2008. U Zagrebu zapošljavaju 18 ljudi i nekoliko vanjskih suradnika. Ima 10 godina iskustva u radu s WordPressom te je u tom razdoblju radio na više od 300 različitih projekata. Trenutno se bavi razvojem high-end internih projekata poput automatiziranih PPC kampanja, engine-a koji agregira podatke o događanjima iz različitih izvora (events.myzone) te razvoja vlastitog ticketing sustava. clubZone je samo jedan od 7 internih projekata na kojima trenutno radi.

-------------

18:50 +
Druženje

---

Prijava je obavezna (i besplatna). Vidimo se u Zagrebu 25. 9.