Past Meetup

10. WordPress Meetup Zagreb

This Meetup is past

91 people went

Location image of event venue

Details

Došli smo i do jubilarnog 10. zagrebačkog WordPress Meetupa. Iako ovaj put neće biti torte (jer nam nije rođendan), pripremili smo vam tri zanimljiva predavanja.

Prvo će nam Mario Janković ispričati kakvu je ulogu imao WordPress u katastrofalnim poplavama 2014. godine, koje su pogodile Hrvatsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. Radi se o predavanju koje je bilo u planu za prošli Meetup, ali smo ga morali otkazati zbog spriječenosti predavača. Valjda ćemo ovog puta imati više sreće ;).

Nela Dunato vam sigurno nije nepoznato ime jer možda ste pratili njen Tutor.blog (svojevremeno najpopularniji hrvatski blog o web dizajnu, pobjednik CARNetovog Webfestivala 2006.). Nela se bavi web i brend dizajnom već 10 godina, a pričati će zašto je važno da se fokusiramo na kreiranje vlastitog sadržaja (i kako to utječe na vaš posao).

Uvijek vas je zanimalo kako izgleda razvojni proces u web.burzi, jednoj od najnagrađivanijih hrvatskih web agencija? Eto prilike da naučite nešto o njihovom development procesu s naglaskom na dio koji je vezan upravo uz WordPress. Igor Kovačić je Lead Frontend Developer u web.burzi i bila bi šteta da propustite njegovo predavanje.

-------------

Raspored

-------------

17:30 Okupljanje, uvod, ukratko o WordCampu

-------------

17:45
SOS WordPress

SOS WordPress je tema koja pokriva nastanak jednog od najdinamičnijih projekata humanitarne pomoći izgrađenog isključivo na WordPressu. Projekt HelpBalkans koji je nastao gotovo preko noći pokazuje kako je ideja i ustrajnost da se izgradi nešto na WordPressu rezultirala odličnom kampanjom u kojoj je prikupljen značajan broj sredstava i resursa za pomoć osobama koje su izgubile gotovo sve u poplavi 2014. godine.

Mario Janković
Mario već više od 12 godina stvara, kako on to sam kaže – “interaktivna iskustva u web okruženju”. Front-end developer po danu, a WordPress developer po noći – u slobodno vrijeme radi i drži vježbe kao asistent na 2 fakulteta. Mario će nam u svojem predavanju ispričati kako je teklo postavljanje projekta HelpBalkans u jako kratkom vremenu nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile Hrvatsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu 2014. godine te zašto je korišten baš WordPress.

-------------

18:10
Blogovi i content marketing za freelancere

“Postolareva djeca idu bosa” kažu, pa tako i mi web profesionalci nerijetko imamo zapuštene stranice na kojima se sadržaj osvježava svake prijestupne – što je prava šteta, jer je content marketing jedan od najefikasnijih načina da se uspješno prezentirate pred potencijalnim klijentima, povećate svoj ugled i dobijete nove, zanimljive prilike.

Na ovom predavanju čut ćete koje su sve koristi od redovitog pisanja članaka za web, najčešće isprike zašto ne pišemo te odgovor na paralizirajuće pitanje “O čemu da pišem?” Za kraj, dobit ćete i pregršt savjeta i tehnika kako da pokrenete, održavate i promovirate svog blog uz što manji trošak vremena i živaca.

Nela Dunato
Nela se više od 10 godina profesionalno bavi web i brend dizajnom. Većinu svog radnog vijeka bila je zaposlena u riječkim web development agencijama i radila na projektima za mala i srednja poduzeća. S vremenom je otkrila da najviše voli raditi s kreativcima i neprofitnim udrugama. 2013. godine se otisnula na neizvjesno putovanje zvano freelancanje u Hrvatskoj i sada iz svog malog kućnog ureda surađuje s klijentima iz cijelog svijeta. Sadržaj za web stvara od 2003., a njen Tutor.blog svojevremeno je bio najpopularniji hrvatski blog o web dizajnu te je proglašen najboljim blogom na CARNetovom Webfestivalu 2006. U slobodno vrijeme crta, slika, piše, vodi kreativne radionice te sa grupom geekova organizira kulturne festivale i SF konvencije.

-------------

18:35
WordPress Development Workflow

Kroz praktične primjere i već završene WordPress projekte, Igor će pokazati kako izgleda proces izrade WordPress websitea u web.burzi. Osim samog procesa također ćemo vidjeti koji sve alati pomažu pri efikasnijem i kvalitetnijem radu, a budući da web.burza ima 8 frontendaša koji svakodnevno pišu templateove i međusobno “uskaču” na projekte dio predavanje bit će posvećeno i rješavanju problema standardizacije kôda.

Igor Kovačić
Igor Kovačić sa svojih 27 godina ima više od 7 godina iskustva u izradi websiteova. U tom vremenu iskustvo je stekao u par većih hrvatskih agencija, freelanceao i pokretao vlastite online-business projekte. Trenutno je Lead Frontend Developer u web.burzi, gdje vodi tim od 8 ljudi te sudjeluje na svakom WordPress projektu, ali i većini ostalih projekata.

-------------

19:10 + Druženje

---

Prijava je obavezna (i besplatna). Vidimo se u Zagrebu 27. 11.