Past Meetup

12. WordPress Meetup Zagreb

This Meetup is past

102 people went

Location image of event venue

Details

Došlo je vrijeme da najavimo posljednji WordPress Meetup prije ljetnje stanke. I opet smo izvan našeg standardnog termina. I još k tome na krivi dan. Razlog? Posljednji petak u mjesecu pada nam točno unutar produženog vikenda pa vas nismo htjeli lišiti mogućnosti da se malo odmorite ;), a petak ranije nam je dvorana zauzeta. I zato – vidimo se u četvrtak, 19. 5. u 17:30 na našem starom mjestu u CARNetu.

Ovog smo vam puta pripremili tri zanimljiva predavanja. Prvi na pozornicu izlazi Marko Nikolić. Marko nam dolazi iz Beograda odakle radi za francusku kompaniju WP Rocket, te će nam održati predavanje o korisničkoj podršci – nečemu što je iznimno važno za svaki poslovni uspjeh.

Nakon Marka – opet Marko, no ovaj nam dolazi iz Algebre i preziva se Hrnjak, Marko Hrnjak. Nakon što smo prošli put morali otkazati njegovo predavanje zbog puta, Marko je ovaj put putovanje isplanirao tjedan dana ranije. :) U Algebri radi kao voditelj marketinga te je jedan od 6 certificiranih Google trenera u Hrvatskoj i njih stotinjak u cijelom svijetu. Marko će nam pričati o tome kako Algebra koristi WordPress u svom poslovanju s posebnim naglaskom na povezivost s Algebrinim poslovnim sustavom na .NET platformi.

I zadnje predavanje večeri održati će nam David Klasinc. David nam dolazi iz Slovenije, točnije Slovenske Bistrice. O njemu vam ne možemo puno ispričati jer nam je zaboravio poslati kratku biografiju ;), no kako smo ga slušali na Meetupu u Ljubljani – garantiramo da se radi o vrhunskom predavaču. Tema njegovog predavanja je “WordPress themes from scratch” i pričati će na engleskom jeziku.

Predavanja su besplatna, ali je prijava obavezna. Vidimo se u CARNetu u četvrtak, 19. 5. s početkom u 17:30.

-------------
Raspored
-------------

17:30
Okupljanje i uvod

-------------

17:45
Customer Support FTW

Zašto je korisnička podrška važna i na koji način održati korisnike zadovoljnim, a pritom ostaviti dovoljno resursa (prije svega vremena) za razvoj novih ili postojećih proizvoda? Predavanje je namijenjeno i početnicima i onima nešto iskusnijima, koji nailaze na velik broj zahtjeva za podrškom i nisu sigurni kako da se organiziraju. Onima koji traže podršku putem WordPress foruma, Marko će objasniti koji je najbolji način da postave pitanje, kako da opišu i provjere (testiraju) problem i kakav odgovor mogu očekivati – uz nekoliko primjera dobre i loše prakse.

Marko Nikolić
WordPress Support Specialist koji nam dolazi iz Beograda. WordPressom se bavi od 2011. od kada se odlučio posvetiti pružanju kvalitetne korisničke podrške korisnicima ove platforme. Radio je s nizom stranih kompanija poput ArrowRootMedia, WPZOOM media, MyThemeShop i QODE Interactive, a od sredine prošle godine radi za francuski WP Rocket. Snažno vjeruje u širenje znanja te smatra da je to najvažnija stavka unutar svake zajednice. Zato i voli WordPress.

-------------

18:10
WordPress u poslovnim procesima

WordPress odavno nije samo blog platforma. Fleksibilnost i modularnost platforme omogućuje nam da uz malo truda naš WP web site integriramo u poslovne procese te tako poboljšamo efikasnost cijelog poslovanja. Na primjeru Algebra grupe koja koristi WordPress za sve web stranice unutar grupacije, pokazat ćemo kako od WordPressa napraviti alat za uspješnije poslovanje. Tehnički, pokazat ćemo kako Gravity Forms komuniciraju s Algebrinim poslovnim sustavom (na .NET platformi), te kako nam ta integracija pomaže u promociji proizvoda (segmentacija korisnika, remarketing i sl).

Marko Hrnjak
Marko je jedan od stotinjak certificiranih Googleovih trenera na svijetu, te jedan od šest trenera u Hrvatskoj. Voditelj je marketinga za obrazovanje odraslih u Otvorenom učilištu Algebra, vodećem regionalnom učilištu a razvojem web aplikacija bavi se desetak godina. Dolaskom 2007. godine u Algebru, najprije na mjesto koordinatora Internet promocije a potom, od 2014. i voditelja marketinga, fokusira se na marketing te znanja web developmenta koristi u marketinškim procesima grupe.

-------------

18:35
WordPress themes from scratch

Start building your WordPress theme with mkdir and no baggage. Use as many WordPress features as possible and forget about frameworks and plethora of plugins. Combine this with grunt on the ops-end and bootstrap in the front-end and aim for a minimal theme. Then throw in some deployment and version management tricks for easier installations and bug management.

David Klasinc
Coming to Zagreb from Slovenska Bistrica in Slovenia, David is a developer with experience in Python, C, C++, PHP and various unix shells. Started working in IT in 1995., he now has more than 20 WordPress projects on his back. He works with the most used technologies of today and tries to optimize his development process – something that he’ll share with us in Zagreb.

-------------

19:00 +
Druženje

---

Prijava je obavezna (i besplatna). Vidimo se u Zagrebu 19. 5.