Технологията Bluetooth Low Energy и нейното приложение в програмирането на Java

This is a past event

24 people went

Polygraphia Office Center

ul. "Nikolay Rakitin" 2 · Sofia

How to find us

етаж 3 (следвайте указателните табели)

Location image of event venue

Details

Internet of Things ("Интернет на нещата") е вече реалност, която ни заобикаля, и е станала част от нашето ежедневие. От тази година IoT вече не се счита за технология на бъдещето, а за основна технология на настоящето (https://bit.ly/2U9MslW). Свързаността на устройствата, броят им и произтичащите от това нови приложения растат с всеки изминал ден.

Голяма част от IoT устройствата разчитат на източници на енергия с ограничен или непостоянен капацитет, например батерии или соларни клетки. Разработването на подобни устройства изисква внимателен подбор на подходяща технология за комуникация с ниска мощност. Изборът на технология от своя страна поставя ограничения и изисквания към самите протоколи за комуникация и софтуерната архитектура.

На тази среща ще ви представим технологията Bluetooth Low Energy (BLE) и нейното практическо приложение в програмирането на Java с BlueZ/dbus и TinyB. Ще дискутираме предимства и недостатъци на базата на опит от реални проекти в сферата на IoT.

Кога: 30.01. (сряда) 19:00 часа
Къде: гр. София, Полиграфия Офис Център, ул. Николай Ракитин 2, етаж 3
Език: Български

Събитието е безплатно за всички посетители.

Ако имате въпроси или не може да ни намерите, обадете се на [masked].

## Програма
19:00 Посрещане/Регистрация
19:15 Въведение в Bluetooth Low Energy (BLE)
20:00 Приложение на BLE в програмирането на Java с TinyB
20:45 Q&A, дискусия и networking

## Лектори
Светозар Димов
Светозар е ръководител отдел в Bosch Software Innovations, който специализира в разработването на софтуер за безжични комуникационни протоколи. Има дългогодишен опит със широка гама безжични протоколи за комуникация като Bluetooth, ZigBee, Z-Wave, wMBus и други и прилагането им в проекти в областите на Smart Home & Automation.

Мартин Царев
Мартин е софтуерен инженер в Zühlke Engineering и има богат опит в разработването на вградени компютърни системи с ограничени ресурси. Занимавал се е 2 години с технологията Bluetooth Low Energy в safety-critical проекти. Завършил е информатика в Технически Университет Дармщат, Германия.

## Организатори
Bosch Software Innovations и Zühlke Engineering