addressalign-toparrow-leftarrow-leftarrow-right-10x10arrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcredit-cardcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobe--smallglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1languagelaunch-new-window--smalllight-bulblightning-boltlinklocation-pinlockm-swarmSearchmailmediummessagesminusmobilemoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstar-shapestartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahooyoutube

Online R kurzusok

From: Gergely D.
Sent on: Saturday, September 14, 2013, 9:19 PM

Kedves BURN tagok!

A napokban két olyan kurzus is indul a Coursera oldalán, amely szorosan kapcsolódik az R-hez, így gondoltam megosztom ezeket a híreket, hátha valaki nem értesült azokról pl. az R-bloggers oldalról.

Computing for Data Analysis egy alapozó kurzus, amely mindösszesen 4 hétig tart, és kb. heti 0-5 munkaórát követel a résztvevőktől. A kezdőknek nagyon ajánlott, hiszen egy alapos bevezetőt ad az R világába (adatkezelés, függvények írása, grafikonok készítése stb.), a gyakorlottabbak pedig (januári tapasztalataim alapján) heti 2 perc alatt tesztelhetik tudásukat és kaphatnak végül egy csinos, akár külön dícsérettel kiegészített oklevelet. A januári turnus videót megtaláljátok itt: http://blog.revolutionanalytics.com/2012/12/coursera-videos.html

A Statistics One kicsit messzebre mutató és hosszabb bevezető, amely a statisztikai alapokat veszi szisztematikusan végig az R segítségével. A syllabus itt sem tűnik nagyon veszélyesnek, akár nyelvtanulási céllal is ajánlom mindenki szíves figyelmébe :)

A képzés gyakorlatilag úgy néz ki, hogy az oktató hetente feltölt egy vagy több videón rögzített előadást a kurzushoz (amelyeket nem kötelező megtekinteni), és hetente egy rövid quiz keretében kell számot adni a tudásról. A hosszann kurzusoknál vannak nagyobb lélegzetvételű (quiz) vizsgák is, vagy komplexebb feladatok egymás megoldásainak a kiértékelésével.

Hirtelen ennyi, szép napot mindenkinek!

Üdv: Gergő

Ui.: gyakorlottabb Meetup-felhasználóktól hadd kérdezzem meg, hogy a hasonló dolgokat a jelen formában, a "message board"-on, vagy esetleg valami teljesen más úton és módon célszerű megosztani?

People in this
group are also in: