Ciutat oberta, col·laborativa i democràtica. Béns comuns i nous models de negoci

#procomuns Barcelona meetup: Economia Col·laborativa Procomú
#procomuns Barcelona meetup: Economia Col·laborativa Procomú
Grupo público

Barcelona Activa

Llacuna 162 · Barcelona

Cómo encontrarnos

Auditori de Barcelona Activa

Imagen del lugar del evento

Detalles

Després d'haver realitzat aquest any un treball d'acompanyament a l'organització del Smart City Expo World Congress (http://www.smartcityexpo.com/), i un cicle d'entrevistes a actors de l'ecosistema digital de de la ciutat, des de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB (http://igop.uab.cat/) (IGOP) organitzem aquesta trobada per explorar com el paradigma i la pràctica del béns comuns (especialment en la seva dimensió digital) està inspirant nous models econòmics.

Comptarem amb la participació de David Bollier (http://www.bollier.org/)* (estudiós del moviment dels béns comuns, EUA), Francesca Bria (https://twitter.com/francesca_bria?lang=en) (comissionada en tecnologia i Innovació digital de l'Ajuntament de Barcelona) i Pilar Conesa (https://twitter.com/pilarconesa?lang=en) (organitzadora de l'Smart City Expo World Congress).

La trobada ofereix l'oportunitat de donar a conèixer experiències diverses i permetre una àmplia participació en la discussió. Vol ser una ocasió per trobar-nos entre protagonistes de l'ecosistema digital de la ciutat i discutir les línies de les polítiques estratègiques digitals de Barcelona, alhora que reflexionar sobre la trajectòria i el paper del congrés Smart City.

Es tracta d'una trobada organitzada en col·laboració amb el departament d'Altres economies de Barcelona Activa (http://www.barcelonactiva.cat/barcelonactiva/cat/), el Comissionat d'Innovació digital i Barcola, grup de treball sobre economies col·laboratives procomuns de l'Ajuntament de Barcelona.

Joan Subirats (https://twitter.com/subirats9?lang=en) conclourà la trobada al voltant de les 20h.

(*) David Bollier és un activista independent nord-americà, acadèmic i bloguer centrat en el procomú com un nou paradigma de l'economia, la política i la cultura. Desenvolupa el seu treball principalment com co-fundador del Grup d'Estratègies Comuns (http://commonsstrategies.org/), projecte de promoció internacional. Bollier ha escrit o editat vuit llibres sobre els béns comuns, incloent Think like a Commoner (http://www.thinklikeacommoner.com/) (2014), ara traduït a set idiomes; Green Governance (2013); i coeditor amb Silke Helfrich de Patterns of Commoning (http://patternsofcommoning.org/) (2015).