Lo que hacemos

Vols que tots els infants i joves tinguin accés a experiències d'aprenentatge creatiu?
Vols saber com incloure la programació en totes les etapes educatives?
Vols formar part d'una comunitat de suport integrada per educadors?

En cas afirmatiu, et convidem a unir-te a la comunitat Meetup!

Vols saber més sobre els ScratchEd Meetups?

Scratch: un recurs gratuït (http://scratch.mit.edu/) per explorar la creativitat computacional tot programant continguts interactius (com ara històries, jocs, animacions i simulacions) i compartint en línia les creacions amb milions de persones d'arreu del món

Scratch Educator: un docent que vol promoure la creativitat computacional a l'aula i, a més, ajudar els alumnes—des de infantil fins a formació d'adults, de manera transversal en totes les àrees del pla d'estudis—a imaginar, programar i compartir amb Scratch i derivats

ScratchEd Meetup: un conjunt d'educadors que volen aprendre en comunitat, compartint idees i estratègies per promoure la creativitat computacional en totes les seves formes

Et crida l'atenció? Esperem veure't per aquí i en persona en una propera trobada!

Aquest grup és part de la xarxa de ScratchEd Meetups (https://www.meetup.com/pro/scratched/), un projecte del Creative Computing Lab (http://creativecomputing.gse.harvard.edu/) de la Harvard Graduate School of Education. Aquest projecte ha estat possible gràcies al generós suport de la Scratch Foundation (http://www.scratchfoundation.org/).

Próximos eventos (1)

45a Trobada PRESENCIAL ScratchEd Meetup Barcelona

Casinet D'Hostafranc

Dissabte 23 d'octubre farem la 45a trobada d'scratch,programació i robòtica educativa a BCN.Aquesta vegada serà ben especial:serà presencial i podrem fer intercanvi d'experiències d'una forma més dinàmica.Per si fos poca cosa,coincidirem amb l'#extruderday2021 en el recinte.

Ens trobarem de 10h a 13h al #casinethostafrancs C/Rector Triadó, 53 de Barcelona,a prop de l'estació de Sants.Allà hi té lloc la trobada de impressores 3d @3dPrintBCN

A més de saludar-nos i esmorzar, tenim moltes experiències per compartir. Si teniu cosetes per ensenyar i ens voleu fer cinc cèntims ho podeu fer amb aquest fil!

Segur que teniu moltes idees per començar aquest curs quant a Scratch, robòtica i programació... o potser en busqueu... de ben segur que tots treurem profit.

Pots fer la teva aportació sobre temes dels quals vols que parlem en la trobada a:
https://padlet.com/joseploar/ScratchEdMeetUpBCN

Què són aquestes trobades?
Els Meetups de l'ScratchEd són trobades mensuals informals on docents, educadors/es i formadors/es poden intercanviar idees i experiències, resoldre dubtes i, sobretot, fer xarxa amb altres persones interessades en les eines de pensament computacional per a infants i joves.

En aquestes trobades parlem de com aplicar Scratch a l'aula i com a extraescolar, en quines etapes educatives, recursos metodològics, experiències, idees… però no es limita a Scratch! Posem la mirada en altres programes de codi visual per blocs, com Snap! (l'Scratch de secundària), que té derivats molt interessants amb els que podem brodar o imprimir en 3D allò que programem! També hi ha cabuda per a qualsevol proposta per a treballar les competències STEAM en l'entorn educatiu. Les possibilitats són infinites, els límits els posem nosaltres! 🙂

Amb tot, el que volem dir és que el programa i continguts de la trobada el configurarem allà mateix, plegats, a partir dels interessos comuns. Així que no hi ha dues trobades iguals!

Per si no ho coneixes, aquests Meetups normalment s'estructuren en tres parts:

1. Comencem fent treball en xarxa i coneixent els interessos dels assistents.

2. Entre totes les persones participants decidim la composició de la graella de sessions i, en grups petits en funció dels interessos, ens distribuïm en els diferents espais (o en sales en cas de trobada virtual). Aquí apliquem la regla dels EdCamp "vota amb els dos peus", de manera que cadascú és lliure de moure's a un altre grup si no està sent el que esperava.

3. Ens retrobem tots els assistents per compartir els temes tractats, un bon moment per inspirar i ser inspirat: potser aleshores descobrim un tema nou per a la següent trobada!

La trobada és gratuïta!

T'esperem!!! ✨

Eventos anteriores (44)

44a Trobada ScratchEd Meetup Barcelona

Evento en línea

También puedes encontrarnos en