22a Trobada ScratchEd Meetup Barcelona

Detalles

Participa a la 22a trobada ScratchEd Meetup Barcelona que farem el proper dissabte 27 d'abril de 10:00 a 13:00 al Punt Multimèdia - Casa del Mig del barri de Sants! El Meetup és gratuït i inclou esmorzar a mig matí.

Els Meetups de l'ScratchEd són trobades mensuals informals on docents, educadors/es i formadors/es poden intercanviar idees i experiències, resoldre dubtes i, sobretot, fer xarxa amb altres persones interessades en les eines de pensament computacional per a infants i joves.

En aquestes trobades parlem de com aplicar Scratch a l'aula i com a extraescolar, en quines etapes educatives, recursos metodològics, experiències, idees… però no es limita a Scratch! Posem la mirada en altres programes de codi visual per blocs, com Snap! (l'Scratch de secundària), que té derivats molt interessants amb els que podem brodar o imprimir en 3D allò que programem! També hi ha cabuda per a qualsevol proposta per a treballar les competències STEAM en l'entorn educatiu. Les possibilitats són infinites, els límits els posem nosaltres! 🙂

Amb tot, el que volem dir és que el programa i continguts de la trobada el configurarem allà mateix entre tots a partir dels interessos comuns, així que no hi ha dues trobades iguals!

Per als qui no ho conegueu, aquests meetups normalment s'estructuren en tres parts:

1. Comencem fent treball en xarxa i coneixent els interessos dels assistents.

2. Tots i totes plegats decidim la composició de la graella de sessions i, en grups petits en funció dels interessos, ens distribuïm en els diferents espais. Aquí apliquem la regla dels Edcamp "vota amb els dos peus", de manera que cadascú és lliure de moure's a un altre grup si no està sent el que esperava.

3. Ens retrobem totes per compartir els temes tractats, un bon moment per inspirar i ser inspirat: potser aleshores descobrim un tema nou per a la següent trobada!

Què cal portar? Curiositat! Si disposeu d'un ordinador portàtil o tauleta amb algun programa específic, o bé algun aparell o robot educatiu que vulgueu mostrar serà fantàstic.

Com hem indicat al principi, la trobada és gratuïta i inclou esmorzar a mig matí. Per fer una previsió de menjar, agrairem que sigueu curosos al confirmar l'assistència i que si finalment no podeu venir ens ho feu saber.

Us hi esperem!!! ^_^