Gamedenken BETA

Gamedenken MeetUp

Programma:

18:30 Inloop

18:45 Gamestormen

22:15  Drinks & Prototype Playtime!

Altijd al op een efficiente manier problemen willen oplossen? Kom dan naar de Gamedenken MeetUp op 26 maart in de Dutch Game Garden.

Tijdens een Gamedenk MeetUp leggen we je de basis van gamification en applied games uit. In het kort is Gamification het toepassen van gamedesignprincipes in niet-gamesituaties en applied games zijn toegepaste games, games met een ander doel dan vermaken. Vervolgens ga je deze kennis direct in een speelse workshop toepassen. Het doel? Een kennisnetwerk neerzetten waar iedereen van profiteert en een nieuwe manier van oplossingsgericht denken introduceren.

Games zijn niet meer weg te denken uit het huidige medialandschap. Van jong tot oud, iedereen is er mee in aanraking geweest. Met Gamedenken ga je na hoe je deze spelprincipes voor maatschappelijke en bedrijfskundige problemen kunt inzetten. 

De avond bestaat grofweg uit drie delen. We beginnen met een kort spellencircuit waar we je vragen op te letten wat er zo leuk is aan het spel en waarom het nou juist zo werkt. Het volgende deel is de Gamestorm. Gamestormen is een bewezen snelkookpantechniek om in 30 minuten tot een resultaat te komen. Tot slot gaan we prototypen: razendsnel je game of gamesituatie op papier schetsen en spelen. Aan het eind van de avond is er tijd voor reflectie. Wat heb ik geleerd en wat ga ik doen met deze kennis?

Wat wij aan je vragen om mee te nemen is enthousiasme. Je hoeft niks te kennen. We willen graag dat je actief meedoet aan de verschillende gamestormrondes. 

Meld je dus even aan op de MeetUp pagina en dan zien we je de 26ste!

Join or login to comment.

17 went

People in this
Meetup are also in:

Sometimes the best Meetup Group is the one you start

Get started Learn more
Bill

I started the group because there wasn't any other type of group like this. I've met some great folks in the group who have become close friends and have also met some amazing business owners.

Bill, started New York City Gay Craft Beer Lovers

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy