addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

MissingMaps Mapping Party!

Stuur op Valentijnsdag geen kaart, maar maak er een! 

Op zaterdag 14 februari – Valentijnsdag – wordt op GeoFort voor Artsen zonder Grenzen een Mapping party georganiseerd!

Internationale hulporganisaties zoals Artsen zonder Grenzen en het Rode Kruis gebruiken topografische kaarten als oriëntatiemiddel én als basis om diverse analyses te uit te voeren in gebieden waar humanitaire rampen zich voltrekken. Zo wordt bijvoorbeeld de voortgang van inentingsprojecten op kaarten bijgehouden. Helaas zijn de beschikbare kaarten in die regio’s vaak niet up to date en is het lastig te vertrouwen op de beschikbare data. 

OpenStreetMap (OSM), de crowdsourced en door iedereen vrij te gebruiken topografische kaart, wordt steeds vaker bij humanitaire rampen ingezet. 

Binnen de OSM community is er een speciaal Humanitarian Open StreetMap Team (HOT) aan de slag gegaan om OSM te verbeteren voor hulporganisaties.


Mapping Party

Op deze Mapping Party geeft iemand van AZG achtergrondinformatie over een lopend project zodat we weten waar we het voor doen! Na een korte uitleg over het editen in OpenStreeMap gaan we daadwerkelijk aan de slag! Aan de hand van actuele satellietbeelden breng je een regio in bijvoorbeeld Centraal Afrikaanse Republiek in kaart. De resultaten van dit tekenwerk worden aldaar (met pen en papier) verder ingevuld met plaatsaanduidingen en bijzondere objecten waarna dit veldwerk weer door de OSM aan de digitale kaart kan worden toegevoegd. Hiermee zijn we in staat om kwetsbare regio’s verder in kaart te brengen waardoor de hulp sneller en beter georganiseerd kan worden.


Neem mee:

Een laptop. Eventueel is er (beperkt) de mogelijkheid een laptop te lenen. Geef even door als je daar gebruik van wil maken. Maar beter is je eigen laptop mee te nemen.

Join or login to comment.

 • Jo

  Zo, de validatie in CAR is klaar. It's a dirty job, but somebody has to do it...

  Nu goed, ik heb geprobeerd om zo positief mogelijk te zijn. Ik heb me niet laten verleiden om zelf veel toe te voegen. Enkel hier en daar wat hersteld.

  Groeten en bedankt!

  Jo

  February 16, 2015

 • Jo

  Ik ben begonnen aan de validatie. Laat het me weten als ik 'te gemakkelijk' zeg dat het 'goed gedaan' was. 't Was een lastige opgave in CAF.

  In Haiti lijkt er niet zo heel veel gebeurd te zijn. Maar schijn kan bedriegen, waarschijnlijk was het daar lastig om tiles als compleet aan te merken omwille van het grote aantal objecten. In zo'n geval is het beter om de tile te splitsen in 4 kleinere tiles, zodat het mogelijk wordt om 'm op een klein half uur af te werken en als gedaan te markeren.

  In ieder geval hoop ik dat iedereen veel heeft kunnen bijleren en dat jullie het interessant vonden!

  Jo

  February 16, 2015

 • Philippe C.

  Ik hebdrie plaatsen in de auto beschikbaar vanuit Mechelen - Antwerpen. tel 0486/516261

  January 25, 2015

  • Jo

   Met de trein van 9u36 ben ik om 10u04 in Mechelen. Er gaat nog een boemel die om 10u24 toekomt, maar ik ben op de trein gewoonlijk op zoek naar stopkontakten en die treinstellen hebben dat niet. In reistijd maakt het niet veel verschil omdat die IC-trein een omweg maakt langs de luchthaven.

   February 13, 2015

  • Jo

   Superbedankt voor de lift Philippe! Helemaal met de trein was ik er niet aan begonnen. Iedereen kan nu wel zien dat we een omwegje langs de touristische route gemaakt hebben: http://www.mapillary....­ :-) Sorry dat we die afrit gemist hebben omdat we het OsmAND scherm niet naar voren konden halen

   February 15, 2015

 • Jo

  Zeer interessant. Dat filmpje op Youtube, zijn eigenlijk aparte foto's die ook op via Mapillary.com kunnen bekeken worden.
  Ik heb er een artikeltje geschreven: https://www.openstreetmap.org/user/Polyglot/diary/34394

  February 15, 2015

 • Willy B.

  Wellicht een overbodige tip, maar ik meld het toch maar even voor de beginners: neem een muis voor je laptop mee. Intekenen met de touchpad lukt (mij) niet.

  February 14, 2015

 • Gert-Jan van der W.

  Eten na afloop?

  Ik werd door een aantal deelnemers benaderd met de vraag hoe laat het Mssing Maps festijn morgen afgelopen is, om zo in te kunnen schatten of men op tijd thuis is voor het avondeten.
  Ik verwacht dat we tot ca. 17u uur mappen, waarna de koelkast/tap/wijnkelder ruim opengaat voor een drankje.

  Aangezien er nogal wat deelnemers van ver komen (Enschede, Zoutkamp, Leuven) zijn er wellicht ook mensen die na die borrel in de buurt in een restaurant wat willen eten voordat ze huiswaarts gaan.
  Ik heb gebeld met "eethuis De Kazerne" in Asperen (1,5 km van het Geofort). BBQ en Grill, maar ik zie dat ze ook vegetarisch serveren.
  Zij kunnen een zaal voor 26 personen vrijhouden, als we op korte termijn kunnen aangeven hoeveel mensen er komen.

  **** Daarom nu alvast de peiling: wie heeft er interesse om morgen na de Mapping party (dus rond 18.30) in "De Kazerne" aan tafel te gaan. ****

  (Voor de duidelijkheid: dat is uiteraard op eigen kosten!)


  Gert-Jan

  February 13, 2015

  • Jo

   Ik ben natuurlijk afhankelijk van m'n lift, maar persoonlijk denk ik dat het al laat genoeg zal worden als we rond 17-18u terug naar het 'verre' zuiden vertrekken. Het lijkt me eerder iets dat mensen die niet van al te ver moeten komen, er nog kunnen bij nemen om wat na te praten.

   February 13, 2015

 • Barend K.

  Ik moet op tijd weer thuis zijn, dus deze keer niet...

  February 13, 2015

 • Jan van B.

  Ik kom uit Eindhoven en kan wel iemand meenemen.

  February 3, 2015

  • raymondnijssen

   Ik kom uit Den Bosch met de auto en kan ook mensen meenemen. Maar misschien valt dit te combineren met een ritje uit Eindhoven?

   February 12, 2015

  • Jan van B.

   Waar in 's Hertogenbosch woon je? Ik kan je eventueel wel oppikken.

   February 12, 2015

 • Johan de R.

  Laat maar weten als je mee wilt rijden (omgeving Delft). Ik moet wel iets eerder weg.

  Johan

  February 10, 2015

  • Stefan de K.

   Ik kom zelf uit Leidschendam. Met Erik of jou mee heen/terug lijkt me fijn :)

   February 11, 2015

  • Erik M.

   Stefan, als je met Johan kan prikken: doe! Ik heb al best een volle auto en hou mijn handen graag vrij (bv om vroeger die kant uit te gaan of RC/MSF mensen ergens op te halen)

   February 11, 2015

 • Bouke Pieter O.

  Ik was er graag bij geweest met wat studiegenoten, maar vanwege een begrafenis en een trouwdag moet ik helaas toch verstek laten gaan.

  February 10, 2015

  • Erik M.

   Weddings and funerals... Het is niet anders. Er komt iig een vervolg!

   February 10, 2015

 • A former member
  A former member

  Ik rijd vanuit Assen en heb een paar plekken vrij in mijn auto.

  1 · February 1, 2015

  • Floris

   nog steeds? kom je langs zwolle?

   February 9, 2015

 • Gert-Jan van der W.

  Ik kom vanuit Amsterdam Centrum met de auto naar het Geofort, en heb 3-4 plaatsen vrij voor "lifters"
  Oppikken op bijv. station Breukelen of Geldermalsen is óók bespreekbaar

  January 31, 2015

 • Frank

  Ik wil graag meedoen, en zou het erg handig vinden als een van de per auto komenden mij van het station kan oppikken...

  January 25, 2015

  • Erik M.

   Frank, dat lukt altijd. Het mooiste is als de deelnemers het onderling even weten te regelen, maar er is altijd een backup te regelen vanaf station Leerdam of Geldermalsen.

   January 31, 2015

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy