addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrosseditemptyheartfacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

”Förbannade jävla skitsystem!”

 • Dec 5, 2012 · 6:30 PM

Hvem vil lage et jævla drittsystem?

Forhåpentligvis ingen. På tross av dette utsettes vi hver dag for brukergrensesnitt som er lite gjennomtenkte, ineffektive og rett og slett frustrerende. Boken "Jävla Skitsystem!" tar for seg hvordan mennesker tvinges til å tilpasse seg systemene, og analyserer ulike områder der det digitale arbeidsmiljøet brister.

Forfatteren Jonas Söderstrøm er årets siste foredragsholder, og kommer på besøk for å fortelle om boken "Jävla Skitsystem!". Jonas vil gjerne høre om dine erfaringer, og diskutere hva vi som IxD/UX-folk burde gjøre.

Jonas Söderström er informationsarkitekt. Han har arbeidet med brukervennlighet siden midten av 1990-tallet. Våren 2012 ble han utnevnt til en av medlemmene i den svenske regjeringens særskilte arbeidsgruppe for økt brukervennlighet og tilgjengelighet på digitale flater.

Etter møtet drar vi til Oslo Mekaniske og fortsetter diskusjonen. Vi håper så mange av dere som mulig benytter sjansen til å runde av året med oss!

[To our english-speaking members: This talk is going to be in Swedish/Norwegian]

Join or login to comment.

 • Nicolas A. S.-J. M.

  Ironisk at lokalene er de dårligst merkede noensinne. Både av gruppa og av skolen. Det enda mer ironiske er at jeg kom en halvtime for sent pga dette men fortsatt driver Jonas og skal prøve å få en presentasjon til å virke. Om ikke dette er en "morsom" meta-vri på presentasjon er det egentlig helt katastrofalt dårlig? Alle ser ut til å le av det dog... enn så lenge...

  December 5, 2012

  • Nicolas A. S.-J. M.

   Håper på bedre lykke neste gang ;)

   December 6, 2012

  • Arthur Myhre S.

   Noen som trenger en klem her?

   3 · December 6, 2012

 • Jon Bernholdt O.

  Super innsats, Fredrik! Ser frem til å få Jonas på besøk til neste år i stedet!

  December 6, 2012

 • Dag T.

  Jeg syns Fredrik gjorde en kjempejobb med å prøve å få dette til å funke, og utviste forbausende ro og godt humør tross det jævla, svenske skitsystemet.

  6 · December 5, 2012

  • Kristin S.

   Helt enig med Dag! Hederlig innsats i dag Fredrik, og takk til dere alle som legger ned en kjempeinnsats i veldig bra meetup-er.

   1 · December 5, 2012

  • Bente K.

   Jepp, applaus til Fredrik fra meg også. Skitsystemet klarte ikke å forhindre at det ble en bra kveld!

   December 6, 2012

 • Lucas C.

  Takk for innsatsen Fredrik! - det var en bra forsøk på å prøve å trosse naturens krefter - været er et forbanna jævla dritsystem!

  2 · December 6, 2012

 • Håkon B.

  Noen ganger har man bare uflaks. ixDA Oslo har levert alle gangene jeg har vært på det. At det ikke gikk denne gangen skyldes i hvert fall ikke organizerne. Bra jobba med å prøve å fikse det :-), synd det ikke gikk veien. Håper Jonas kan komme en gang på nyåret!

  2 · December 5, 2012

  • Fredrik M.

   Takk skal du ha Håkon! Vi satser på å få Jonas tilbake på nyåret. Det er mulig at jeg vil insistere på tog som transportmiddel og flipover som presentasjonsverktøy, men ja, han skal vi få til Oslo :-)

   2 · December 5, 2012

 • Bjørn Christian T.

  So I give one star for an interesting subject (or title, at least), and another star for finishing right on time. Too bad the presentation never actually got started. While one may argue that we got what the title promised, one could also argue that sometimes the user is (also) at fault.

  How about giving a Google+ Hangout a try sometime?

  December 5, 2012

  • Bjørn Christian T.

   Bare for å rydde av bordet enhver eventuell tvil om det; Tusen takk for forsøket, og jeg synes altså at dere gjør en super jobb med å avholde interessante meetups, Fredrik. Men det var vanskelig å strekke seg til mer enn to stjerner denne gangen. #8D)

   1 · December 5, 2012

  • Fredrik M.

   Hei Bjørn Christian! Hadde skalaen her hatt negative stjerner hadde jeg satt på en bråte med dem. I kveld gikk ingenting som det skulle. Tusen takk for at du er så forståelsesfull!

   December 5, 2012

 • Espen A.

  Hadde virkelig gledet meg til dette, synd det ikke gikk veien! Ikke noe å si på innsatsen dere la ned for å få det til, håper det lar seg gjøre en annen gang.

  2 · December 5, 2012

  • Fredrik M.

   Takk skal du ha, Espen! Ja, Jonas forserte én stengt flyplass, total mangel på drosjer i Stockholm og løp faktisk gjennom gatene for å nå frem til videokonferanseleverandø­ren … bare for å møte det ene ødelagte systemet etter det andre.

   December 5, 2012

  • Fredrik M.

   Men, vi satser på å få ham fysisk til Norge igjen snart. Takk for at du bidrar!

   December 5, 2012

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy