align-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcamerachatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-crosscrosseditfacebookglobegoogleimagesinstagramlocation-pinmagnifying-glassmailmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartwitteryahoo

Windows PowerShell Desired State Configuraton workshop

Hva er DSC?

Desired State Configuration (DSC) er ny funksjonalitet i Windows Management Framework 4.0 (WMF 4.0), noe som i tidligere versjoner har inkludert Windows PowerShell, WMI (Windows Management Instrumentation) og WinRM (Windows Remote Management).

DSC gjør det mulig å definere deklarative konfigurasjoner for hvordan du vil at en maskin skal være konfigurert. Denne konfigurasjonen kan både rulles ut og verifiseres på gitte intervaller ved hjelp av DSC.

Med DSC kommer også utvidelser til Windows PowerShell, som gjør det mulig å definere DSC konfigurasjoner fra PowerShell. Spesifikt er det et nytt keyword i PowerShell 4.0 relatert til DSC som heter configuration, i tillegg flere DSC-relaterte cmdlets og moduler som vi skal se nærmere på. DSC i seg selv er altså ikke en del av Windows PowerShell, men det er mulig å bruke PowerShell for å definere, rulle ut og verifisere konfigurasjoner.

Mer informasjon om DSC finner du her.

MTUG Script Club vil denne kvelden holde en workshop hvor vi starter med en introduksjon til DSC før deltakerne vil kunne prøve DSC på egne maskiner (krever tilgang til maskin med PowerShell 4.0).

Join or login to comment.

  • Jan Egil R.

    Presentasjon og oppgaver fra kveldens PowerShell DSC workshop i MTUG Script Club er tilgjengelig her: 1drv.ms/1k28W2F

    May 28, 2014

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Start the perfect Meetup for you

We'll help you find just the right people

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy