addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupsimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Kaj je novega v WildFly 8

WildFly 8 (izvirno JBoss Application Server) je Red Hat-ov aplikacijski strežnik, ki izpolnjuje specifikacijo Java EE 7 in med drugim vsebuje tehnologije WebSocket, Batch, JSON, Concurrency, JMS2, JAX-RS 2, CDI 1.1, ter vse ostale tehnologije, ki jih predpisuje Java EE 7.

Vsebuje nov spletni strežnik Undertow, ki predstavlja vrhunec tehnologije spletnih srežnikov v javi - zasnovan je, da dosega največjo možno pretočnost in skalabilnost in lahko podpre čez milijon sočasnih povezav. Zahvaljujoč njemu je število potrebnih portov v WildFly 8 zmanjšano na minimum z uporabo multipleksiranja protokolov preko mehanizma HTTP Upgrade.

WildFly 8 vsebuje kontrolo dostopa na podlagi vlog in podpira 'auditing' ter upravljanje uporabnikov. 'Auditing' je posebej zaščiten sistem beleženja sprememb nastavitev strežnika in omejen dostop do zgodovine sprememb - možno je uporabiti tudi zaščiten syslog strežnik.

WildFly 8 obstaja tudi v posebni okrnjeni različici - t.i. 'core' različica, ki lahko služi kot osnova za izdelavo svojih strežnikov po meri.


Predaval bo Tomaž Cerar, ki je del ekipe, ki razvija strežnik WildFly.

Join or login to comment.

15 went

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy