OpenStack UserGroup - November

  • November 13, 2012 · 7:00 PM
  • Bonnie Restro Comics

Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a hazai OpenStack találkozó, ahová ez alkalommal igen neves előadók jelentkeztek, Mark Atwood (HP), és Florian Haas (Hastexo) személyében. Mindketten szívesen jönnek Budapestre, és örömmel várják a találkozást az OpenStack magyarországi felhasználóival, és az érdeklődőkkel.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mivel sajnos csak limitált létszámot tudunk fogadni. Így érdemes minél előbb jelezni a részvételi szándékot.

A HP Cloud és Stackato PaaS

A HP Cloud Services egy OpenStack alapú publikus felhő szolgáltatás. A Stackato egy ActiveState által fejlesztett és karbantartott platform-szolgáltatás (PaaS), amit a Cloud Foundry projektből forkoltak. Az OpenStack szolgáltatja az infrastruktúrát, Stackato pedig a platform és alkalmazás sablonokat. Ezen felül csak a saját kód és tartalom hozzáadása szükséges.

Előadó:
Mark Atwood,
Director of Open Source Evangelism for HP Cloud Services


Az OpenStack fejlődése az infrastruktúra alapú HA területén

A Folsom Design Summit-on az OpenStack fejlesztők elhatározták, hogy szeretnék megvalósítani az infrastruktúra szintű magas rendelkezésre állást, amely más felhő megoldások esetén már az alaprendszer részét képezik. Ez a fajta magas rendelkezésre állás elsősorban azoknak a felhasználóknak fontos, akik az adatközpont konszolidációjuk során hagyományos alkalmazásokat futtatnak, és nem szeretnék újratervezni jelenlegi rendszereiket.

Az elmúlt időszakban előrelépés történt a "High Availability Guide"
létrehozásával, a Pacemaker HA stack-be pedig új kódok kerültek be, így gyorsan fejlődik az OpenStack a magas rendelkezésre állás területén. Ezen felül izgalmas előrehaladás látható a tároló technológiák területén, mint pl. a Swift és Ceph, ahol a HA már beépítve érkezik.

Ez az előadás egy átfogó jelentés és kitekintés a Folsom és Grizzly kiadások HA lehetőségeire.

Előadó:
Florian Haas
CEO, Vezető tanácsadó, hastexo

*Az előadások angolul hangzanak el.

Join or login to comment.

People in this
Meetup are also in:

Create a Meetup Group and meet new people

Get started Learn more
Bill

I started the group because there wasn't any other type of group like this. I've met some great folks in the group who have become close friends and have also met some amazing business owners.

Bill, started New York City Gay Craft Beer Lovers

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy