addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupsimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

KIJK Live! (4e try-out)

KIJK Magazine en Permanent Beta slaan de handen ineen en organiseren KIJK Live! Een gave, inspirerende en boeiende avond met een podium voor de experts die in het magazine voorkomen. We stellen een gevarieerd sprekersprogramma samen over technologie, wetenschap, historie en maatschappij: de pijlers van KIJK. Voorproefje? Hier een videocompilatie van KIJK Live! #1:

http://vimeo.com/75581053

Meer filmpjes vind je hier!

De eerste twee sprekers zijn bekend!

• Heel binnenkort wordt de Gaia-satelliet gelanceerd. Dit technische hoogstandje zal meer dan een miljard sterren gaan bestuderen en naar verwachting tussen de[masked] en de[masked] (!) planeten buiten ons zonnestelsel ontdekken. Sterrenkundige Anthony Brown van de Universiteit Leiden is al sinds 1997 betrokken bij de Gaia-missie. Ondanks de lanceringsdrukte, komt hij op KIJK Live! vertellen over de wetenschappelijke achtergrond én de technische uitdagingen van de satelliet.

• De Nobelprijs van de Vrede dit jaar gaat, tot grote verrassing van velen, naar de Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW), die toeziet op het opruimen van chemische wapens, onder andere in Syrië. Ondertussen hebben de VS en Rusland nog flinke voorraden van dit gruwelijke spul liggen, terwijl al in de jaren negentig internationaal is afgesproken dat ze die zouden vernietigen. Hoe zit dat precies? Dat gaat chemische-wapens-expert Sico van der Meer van Clingendael ons vertellen, op de vooravond van de uitreiking van de Nobelprijzen.

• Het Amazonewoud is het grootste regenwoud op aarde. Het bestrijkt circa 5,5 miljoen vierkante kilometer. Maar elk jaar kappen of verbranden we er een aanzienlijk deel van. Het gevolg is dat het Amazonewoud tussen 1970 en 2011 met zo’n 20 procent is gekrompen – een gebied groter dan Spanje en Portugal samen. Wat zou er eigenlijk gebeuren als die trend zich voorzet en we uiteindelijk het complete Amazonegebied ontbossen? In KIJK lichten we deze maand dat 'Wat als...'-scenario door. Naar aanleiding daarvan spreekt klimaatonderzoeker en Amazonedeskundige Bart Kruijt over de relatie tussen het Amazonewoud en het klimaat.

• Als iets de komende jaren een vlucht zal nemen, is het wel de wereld van Quantified Self. Van de stappentellende Fitbit tot de onderrugwaker LumoBack. En van de zogenoemde ’Self logger’ Memoto tot aan de vrolijke HAPIfork. Wat is het nut van al die dingen? En wat doen we met de data? Neerlands QS-deskundige Maarten den Braber vertelt.


• ...en in vijf minuten seks door de ogen van een wel heel bijzonder beest, door bioloog en wetenschapsjournalist Stephan van Duin.


En.... niemand minder dan Diederik Jekel - onder meer bekend van De Wereld Draait (en Leert) Door - zal de avond voorzitten!

Erbij zijn? Meld je aan, dan zien we je 9 december!

Programma:
Inloop 19.30 uur
Start 20.00 uur
Einde 22.00 uur
Naborrelen tot 22.30 uur

PS: Wil je geen mails ontvangen met updates van andere meet-upgebruikers? Dat kun je eenvoudig aanpassen bij je profiel (rechtsboven bij je naam).

Join or login to comment.

 • A former member
  A former member

  Heel leuk programma, gezellige avond, leerzaam etc. Niks mis met het concept, veel succes in de toekomst, misschien kom ik de volgende keer weer !

  December 10, 2013

 • Laurent

  Erg leuk event. Leuke sprekers. Interessante onderwerpen. De interactie met de zaal verdiende iets meer ruimte. Al met al een geslaagde avond.

  1 · December 10, 2013

 • Michel H.

  Een goed georganiseerde en erg boeiende avond. Wederom goede sprekers!

  1 · December 10, 2013

 • Peter W.

  Helaas ik ga het niet redden. Ik geef mijn plaatsje aan een ander...

  December 9, 2013

 • Guidoz

  Ik wou dat dit altijd bestond, meetings rekeninghoudend met de menselijke maat

  1 · December 6, 2013

 • Salmaan S.

  ziet er heel mooi uit. Helaas kan ik er zelf niet bij zijn. Veel plezier allen!

  1 · December 5, 2013

 • Joep Z.

  Ben benieuwd! :-)

  1 · December 2, 2013

 • Peter van T.

  Leuk idee om dit eens op een zaterdagmiddag te doen; ik heb een paar kinderen die dit wel interessant vinden!

  2 · November 28, 2013

  • Vivianne B.

   Wat een leuk idee! Iets voor op de ideeënlijst. :) Thanks!

   November 28, 2013

 • Doan

  Leuk filmpje ✔

  September 27, 2013

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy