addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

KIJK Live! #6

KIJK Live! is een inspirerende en boeiende avond waar wetenschappers en experts die in KIJK voorkomen letterlijk een podium krijgen. We stellen een gevarieerd sprekersprogramma samen over technologie, wetenschap, historie en maatschappij: de pijlers van KIJK.

UPDATE! Het programma is bekend 

• In KIJK 3/2014 kun je het al lezen: hoe Saoedi-Arabië, ondanks zijn olie en zijn machtige vrienden, te maken heeft met de nodige binnen- en buitenlandse problemen. Over hetzelfde onderwerp schreef Midden-Oostendeskundige Paul Aarts (Universiteit van Amsterdam) samen met Carolien Roelants het boek Saoedie-Arabië. De revolutie die nog moet komen. Bij KIJK Live! geeft hij zijn KIJK op zaken.

• Een ander probleem dat we aankaarten in de nieuwste KIJK is dat van de grote hoeveelheden plastic die in zee zijn beland. Zeedieren en vogels krijgen deze troep onherroepelijk binnen – die daardoor ook in onze voedselketen belandt. Jeroen Dagevos komt vertellen hoe Stichting De Noordzee het plasticprobleem langs onze kust in kaart brengt en bestrijdt.

• Daniël Verlaan, een van de weinige Google Glass-eigenaren van Nederland, komt de mogelijkheden tonen van deze veelbesproken digibril. Rondlopen met Glass is niet alleen maar geeky cool, het kan ook nog best gevaarlijk zijn met reacties als deze: "Als je nu niet dat ding van je kop haalt, trek ik 'm ervan af"

• Malaria maakt elk jaar meer dan een half miljoen dodelijke slachtoffers – volgens sommige schattingen zelfs meer dan een miljoen. Dat er het nodige onderzoek wordt gedaan naar de ziekte zal dan ook niemand verbazen. Opmerkelijker wordt het als bij dat onderzoek gezonde vrijwilligers met malaria worden geïnfecteerd. Hierover zal Else Bijker van het Radboudumc te Nijmegen komen spreken.

• Natuurlijk hebben we ook weer een mooi bèta-onderwerp op het programma: de quantumcomputer. Zoals we schreven in KIJK 13/2013 hopen Nederlandse onderzoekers over een jaar of tien een bescheiden versie van dit langverwachte apparaat te hebben. Maar wat is nu precies een quantumcomputer? Dat zal hoogleraar natuurkunde Carlo Beenakker (Universiteit Leiden) op 19 februari uit de doeken komen doen.

Voorproefje? Hier een videocompilatie van KIJK Live! #1 

http://vimeo.com/75581053

Meer filmpjes vind je hier!

Erbij zijn? Meld je aan, dan zien we je woensdag 19 februari!

Programma:
Inloop 19.30 uur
Start 20.00 uur
Einde 22.00 uur
Naborrelen tot 22.30 uur

PS: Wil je geen mails ontvangen met updates van andere meet-upgebruikers? Dat kun je eenvoudig aanpassen bij je profiel (rechtsboven bij je naam).

Join or login to comment.

 • Peter W.

  Kwam uit Londen terug en heb het niet gehaald. Is er nog een recording?

  February 19, 2014

  • Brian K.

   Ik heb voor je de livestreamregistratie: kijkmagazine.nl, tabblad live.

   February 22, 2014

 • Laurent

  Heel interessant en verdeling van voordrachten en vragen

  February 22, 2014

 • Frank O.

  Heel interessant allemaal. Maareh, ik vind 15 minuten per spreker eigenlijk te kort. Ik wil meer! Sta ik alleen met die mening?

  February 20, 2014

  • A former member
   A former member

   Hai Frank! Haha, van goede verhalen wil je liefst altijd meer :) We hebben eerder geëxperimenteerd met 20-minuten praatjes; dat werd echter als te lang bevonden. Stel dat iets je onderwerp niet helemaal is, dan blijkt een kwartiertje de ideale lengte om het toch nog spannend te houden. Vandaar die lengte.

   3 · February 20, 2014

  • Madelon R.

   Goed argument voor het handhaven van 15 minuten ;)

   1 · February 20, 2014

 • Fred

  Een super interessante avond. Over een jaar dezelfde 5 mensen nog eens laten vertellen wat de toekomst heeft gebracht ?

  2 · February 20, 2014

 • A former member
  A former member

  Wat een topeditie! Even nagenieten kan hier; www.kijkmagazine.nl/kijklive -> daar vind je de livestream van gisteravond in twee delen. Foto's volgen. En natuurlijk even het ijzer smeden nu het heet is: geef je meteen op voor KIJK Live! #7 op 19 maart: http://www.meetup.com/PermanentBeta/events/160491632/

  3 · February 20, 2014

 • Bart V.

  Super interssant.. Bedankt voor de live stream!
  Groetjes uit belgie

  2 · February 19, 2014

 • Judith van H.

  Sorry, red het onverwachts niet.

  February 19, 2014

 • A former member
  A former member

  Ziek :-( volgende keer

  February 19, 2014

 • Peter W.

  Ik kijk er nu al naar uit.

  February 18, 2014

 • Helma van S.

  helaas... ga het niet redden. Gestrand in Parijs door autopech. Hoop morgenavond weer terug te kunnen rijden. Maar ga A'dam niet redden.

  February 18, 2014

 • Marcel M.

  Sorry, ik ga het niet redden. Veel plezier!

  February 18, 2014

 • Merel S.

  Ik ben er helaas toch niet bij. Veel plezier op woensdag!!

  February 16, 2014

 • Fred

  Kan Daniël een paar extra Google Glasses meenemen.
  lijkt me cool om er eens een te proberen.

  1 · February 13, 2014

 • Bart V.

  Superinteressante topics!
  Komt er toevallig iemand uit Belgie om te carpoolen?

  February 8, 2014

 • Peter W.

  Ik kijk er nu al naar uit.

  February 7, 2014

 • Madelon R.

  Gaaf initiatief weer! Zal zeker de moeite waard zijn. Ook al ben ik er zelf niet bij, ik zal het van harte aanbevelen!

  January 14, 2014

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy