addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrosseditemptyheartexportfacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Välkommen till Stockholm Web Performance Groups första träff!

Vi (PA och Peter) jobbar som performancekonsulter på Cybercom. Vi vill skapa ett forum för oss som brinner för en snabb webb där vi kan utbyta erfarenheter, tips och tricks.

Första träffen har tre saker på agendan: Vi kommer att presentera vår undersökning om vilka som är Sveriges mest slösaktiga sajter, dvs vilka sajter skickar med mest information i onödan. Vi går igenom hur vi tänkt, vad vi gjort och resultatet.

Vi har även börjat tittat närmare på RUM (Real User Monitoring), Navigation Timing API’et och några av de tjänster som finns tillgängliga för RUM. Vi kommer att ge en övergripande presentation av RUM och gå igenom hur vi tänker göra en mer omfattande utvärdering av dessa tjänster.

Sedan vill vi prata om vilka ämnen vi funderar på att ta upp framöver. Det kan vara såna saker som praktiska erfarenheter av RUM, egna framgångshistorier på att snabbhet lönar sig, bjuda in representanter för olika intressanta verktyg osv.

Vi letar också efter andra personer som vill vara med och organisera eller presentera seminarier och företag som vill sponsra. Snacka med oss!

Välkomna!
Peter & PA

Join or login to comment.

 • Robert B.

  Hej Peter och PA tycker det var ett stålande initiativ. Jag kunde tyvärr inte vara med själv med Wep Performance är ett stort intresse både för mig och allt fler företag. Vi skulle gärna föreslå ett ett nytt meetup på detta tema. När i tiden skulle ett nytt möte kunna passa?

  2 · October 29, 2013

  • Klaus Z.

   Gärna i närtid - som konsult är det ibland svårt att veta hur kalendern ser ut om två månader. Personligen helst ti/on/fr, möjligen to.

   October 30, 2013

  • PA

   Hej Robert & Klaus, ledsen för sent svar. Vi fick precis ut inbjudan till nästa WebPerf-meetup som kommer att gå av stapeln i slutet av november. Tar gärna emot ideér på agenda för framtida träffar (och om ni själva vill bidra är det toppen). Låt oss diskutera. Hoppas vi ses den 26/11!

   November 7, 2013

 • Klaus Z.

  Great initiative! Good talk afterwards too.

  May 29, 2013

 • Ruben T.

  Great content and interesting suggestions.

  May 29, 2013

 • Henrik T.

  A good start for this group! Thx for organising and the sponsoring by Cybercom.

  May 28, 2013

 • Christopher L.

  Nice talks. Thanks to Cybercom for sponsoring!

  1 · May 28, 2013

 • Johannes S.

  +1. Thanks!

  May 28, 2013

 • Alexandre G.

  Great meeting, thanks Peter and PA.

  May 28, 2013

 • Alexandre G.

  Hej, undrar hur det blir med presentation, plats? Det är en del som kommer? Har ni ngt rum där eller?

  May 27, 2013

34 went

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy