addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrosseditemptyheartfacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

ZgPHP Meetup #22

Meetup se održava u klubu Mama, Preradovićeva 18 s početkom od 17:30.

Predavanja će održati Valentin Rep, softverski inženjer iz Buckhilla i Ljubo Čanić, developer pri tvrtki Aduro Idea d.o.o.

Valentin Rep govorit će o Percona XtraDB Clusteru, koji se u verziji za široke mase pojavio prije malo više od godinu dana, te se pokazao kao odlično rješenje za repliciranje MySQL baze podataka, uz visok stupanj dostupnosti i skalabilnosti.

Ljubo Čanić će, kroz primjere iz prakse, prezentirati Domain Driven Design kao način razvijanja softvera u enterprise okruženjima. Na predavanju će dati pojednostavljeni pregled razvijanja modela za pružanje usluga u domeni telekoma i upotrebe repository uzorka za odvojeni pristup konkretnim podacima od samog modela. Kako se Aduro Idea bavi integracijama u telekomunikacijama, na predavanju ćete moći vidjeti i primjere iz njihovog domenskog modela, kao i primjer komunikacije s domenskim ekspertom Nenadom Racom.

Nakon predavanja slijedi čašica razgovora u Koldingu, u Berislavićevoj 8.

Raspored

17:30 - Okupljanje, neformalno druženje
18:00 - Župne obavijesti
18:10 - Valentin Rep - Percona XtraDB Cluster
18:40 - Kratka pauza
18:50 - Ljubo Čanić - Domain Driven Design
19:20 - Druženje u Koldingu

Join or login to comment.

 • Ivan H.

  Most fun I've had since the last one.

  1 · June 20, 2013

 • Miro S.

  Veliki broj ljudi se skupio unatoc vrucinama, zakon predavanja!

  1 · June 20, 2013

 • Ivan H.

  Poanta ovog servisa nije samo da mi dobijemo informaciju tko sve dolazi, već da i drugi to vide u nadi da će ih motivirati na dolazak. To je malo zahtjevnije za implementaciju od jedne forme.

  Iskreno, nitko od organizatora a) nema smisla za UX, b) nije profesionalac u organizaciji događaja. Ako si voljan donirati nešto truda da budemo bolja grupa ili ako imaš konstruktivne prijedloge, slobodno nam se obrati, cijenit ćemo tvoj angažman.

  3 · June 11, 2013

Our Sponsors

 • Plus hosting

  Free hosting for http://zgphp.org

 • O'Reilly

  Review copies of latest books, a large discount on purchases.

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy