add-memberalign-toparrow-leftarrow-rightbellblockcalendarcamerachatchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-upcircle-with-crosscomposecrossfacebookflagfolderglobegoogleimagesinstagramkeylocation-pinmedalmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1pagepersonpluspollsImported LayersImported LayersImported LayersshieldstartwitterwinbackClosewinbackCompletewinbackDiscountyahoo

Garbage First - a JavaSE 7 új szemétgyűjtője. Előadás és beszélgetés.

 • Oct 17, 2012 · 5:00 PM
 • This location is shown only to members


A HOUG.j Java Szakosztálya és a Drótposta Consulting Kft. szeretettel meghív a Budapest Java Bár első rendezvényére: Garbage First - a Java SE 7 legújabb szemétgyűjtő algoritmusa

Az előadás tudománnyal és időutazással kezdődik: végignézzük, hogy miket kell tudniuk a szemétgyűjtő algoritmusoknak, milyen kutatások és elméletek állnak mögöttük; ezután végigutazunk a hulladékgyűjtőkön Java 1-től a Java 7-ig. Részletesen megismerjük a legújabb, G1 (Garbage First) algoritmust, és a hangolásával kapcsolatos elveket. Az előadás kifejezetten haladó témát fog boncolgatni, a könyékig szemétben turkáló, mély technikai előadást kifejezetten profi Java fejlesztőknek ajánljuk.
Az előadóról: Varga Péter, 2000 óta oktat az Oracle és a Sun tanfolyamain, Java, JavaEE, Middleware témákban.

Időpont: 2012. október 17,

regisztráció, kávé: 17:00-tól

előadás: 18:00 (vagy, ha mindenki megérkezett előbb)

Helyszín: Drótposta Consulting Kft, 1138, Bp, Szekszárdi u. 11. fsz. 2.

A helyszín limitált mérete miatt előzetes jelentkezést kérünk, a HOUG-tagok elsőbbséget élveznek

A Java Bár következő rendezvényein is szívesen látunk majd, témáink: főleg Java, JS, HTML5, kifejezetten haladó szinten, utána kötetlen beszélgetés.

Mindenkit jávai kávéval várunk, természetesen. A helyszín limitált mérete miatt előzetes jelentkezést kérünk, a HOUG-tagok elsőbbséget élveznek.

A HOUG.j a Magyarországi Oracle Felhasználók Egyesületének 2012-ben alakult Java Szakosztálya. A Drótposta Consulting Kft. a Java és kapcsolódó technológiák szakértője és oktatója 1998. óta.

Legyen Ön is HOUG tag! Regisztráljon online!

Join or login to comment.

 • Géza S.

  Most már megnézhető képpel is http://vimeo.com/sngeza/javabar1

  November 29, 2012

 • Géza S.

  Köszönjük mindenkinek, aki eljött. Sajnáljuk, akik jelentkeztek, de nem tudtak eljönni, hogy sajnos közbejött nekik valami (csak az a baj, hogy így voltak, akik nem fértek be, legközelebb kérjük jelezni). Raktam fel egy fotót az Evacuation fázisról. Nagyon szívesen venném, ha Istvánon kívül más is adna visszacsatolást, csillagokat is lehet, de asszem, hasznosabb, ha pár szóban leírjátok, hogy mi (nem) tetszett, mi (ne) legyen máskor, hogy legyen (még) jobb. Köszi.

  October 18, 2012

 • Istvan V.

  Nem volt baj, h a generation típusú gc-ről már voltak ismereteim, így könnyebb volt a g1 megértése. Kellemes környezet, java kávé! A laser durva volt!

  October 17, 2012

 • Géza S.

  Ezennel lezárom a maira a jelentkezést, mindenkit várunk szeretettel, kávé garantált, szemétgyűjtés garantált, remélem olyan tömeg lesz, hogy a földön meg a falon fogunk nyomorogni. Aki nem fért be, utólag (a jövő heti alkalom után) megnézheti majd videón. Aki autóval jön, figyeljen, hogy 6-ig fizetős az utcában (de nagyon közel már van ingyenes utca). Aki biciklizik, azt ki tudjuk rakni a teraszra biztonságosan. Aki tömegközlekedik, az a M3 Gyöngyösi vagy a Újpest Városkapu állomástól sétáljon (mértani középen vagyunk). 5-től tudunk beengedni, és 6-kor kezdjük az előadást.

  October 17, 2012

 • Géza S.

  A 24-i ismétlésre még van 6 szabad hely! Az itteni várólistásoknak ajánlom szeretettel. (oda felír, innen töröl)

  October 11, 2012

 • Géza S.

  Tartunk még egy alkalmat egy hétre rá. Jó lenne, ha az érdeklődők egyenletesen oszlanának el a kettő között. Pl. 20-20 fő ideális lenne.

  October 8, 2012

 • Hollosi B.

  hello. mar a varolista is betelt, vagy hol lehet waiting rsvp-t nyomni? :)

  October 7, 2012

  • Géza S.

   azt hiszem, megoldottam. az volt, hogy rsvp csak 10 nappal az esemény előttig. Most továbbtoltam 5 nappaligra.

   October 8, 2012

  • Hollosi B.

   koszi!

   October 8, 2012

 • Géza S.

  Úgy látom, már a 25 hely is megtelt, és elindult a várólista. Nem baj, mindenki, aki szeretne jönni, iratkozzon fel várólistára, még egy pár további jelentkező, és meg fogok hirdetni egy ismétlést, mondjuk egy héttel későbbre. Ezt okt. 4-én fogom véglegesíteni, és akkor írok róla majd körlevelet.

  September 25, 2012

 • Géza S.

  Ugy lesz, h 5-tol regisztráció, előadás 6, vagy indul, ha elegen vagyunk

  September 16, 2012

  • Tamas R.

   Az jóaz, akkor már csak 30 percről kell egyezkednem a főnökömmel.

   September 16, 2012

 • Tamas R.

  Lehetne-e mondjuk másfél órával később, azaz 18:30-tól? Mert akkor biztos el tudnék menni, amúgy meg el kell kéredzkednem, és szinte biztosan nem tudok menni.

  September 12, 2012

  • Géza S.

   Ezen még elgondolkodom, túl későn sem akarom, mert azzal másik demográfiai csoportot veszítek el :) De a meghirdetett időpont úgyis az érkezés. És utána csak valamennyivel kezdődne az előadás.

   September 14, 2012

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy