addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrosseditemptyheartexportfacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimageimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Drupal sprint: Eigen Drupal-module

Heb je een eigen Drupal-module of thema geschreven en wil je die aan de community bijdragen? Dan is dit je kans.

Tijdens deze sprint gaan we aan de slag met jouw module. We doen dit (uiteraard) zoals dit in de community gebruikelijk. Dus elkaars code bekijken, beoordelen en overleggen. Wat we precies gaan doen hangt af van jouw module en wat je zelf al gedaan hebt om de module op drupal.org te delen. Alle aspecten kunnen aan bod komen zoals de toelatingsprocedure, coding standards, drupal.org sandbox, pear-reviews en wat er komt kijken bij het onderhouden van een module.

Neem je laptop en je module mee, doe mee en maak de community een stukje beter!

Join or login to comment.

 • Idevit F.

  +1 heeft afgezegd omdat ie de wedstrijd van de week heeft gewonnen en moet spelen deze zondag.

  November 16, 2013

 • Youri van K.

  (vervolg)

  Ik heb bijvoorbeeld eerder een module van Drupal 6 naar Drupal 7 geport, maar ik leerde pas later entiteiten uitgebreider kennen. Met die kennis kwam ik er achter dat de module handiger of eenvoudiger gebouwd had kunnen worden, maar waarvoor het te laat was of het te veel tijd zou kosten om het alsnog op die manier te bouwen.


  Is er ruimte voor het praten over best practices en coding standards voor Drupal 8? Ik heb al een (simpele) module geschreven voor Drupal 8 (niet bedoeld voor publicatie op drupal.org).

  November 13, 2013

  • Erik S.

   Je hoeft niet zelf een module 'mee te nemen' om een goede dag te hebben of zinvol bezig te zijn. We zullen o.a. pear-review doen, dus code van anderen bekijken en daar op reageren. Best practices en coding standards zullen waarschijnlijk ook wel ter sprake komen.

   November 14, 2013

  • Youri van K.

   Bedankt voor je antwoord. Ik stelde de vraag tevens om te peilen wat ik kan verwachten van de bijeenkomst.

   Ik ben er zondag.

   November 16, 2013

 • Youri van K.

  Ik zat al een paar weken te twijfelen of ik mee zal doen met deze dag, want ik heb op dit moment niet echt een module die ik op drupal.org zou willen publiceren. Sommige van mijn modules zijn mini-modules, andere zijn weer te experimenteel.

  Ik vermoed dat dit een beetje buiten het doel van deze dag valt, maar waar ik graag meer over zou willen leren is het ontwikkelen van modules voor Drupal 8 en dan met name de best practices en coding standards. Bijvoorbeeld: hoe verschillen de coding standards voor Drupal 8 met die van Drupal 7? Dit met het idee om mee te kunnen helpen met het porten van bestaande modules naar Drupal 8 zonder dat deze modules te veel in de stijl van Drupal 7 blijven hangen.

  (wordt vervolgt, reactie mag maar 1000 tekens lang zijn ☹)

  November 13, 2013

 • Erik L.

  Jammer, door privé-verplichtingen (verjaardag van mijn ega) kan ik er deze keer niet bij zijn.

  November 11, 2013

 • Erik S.

  Een paar links ter voorbereiding van de sprint a.s. zondag:
  1. Obtaining Git access: https://drupal.org/node/1047190
  2. Creating a sandbox (experimental) project: https://drupal.org/node/1011196
  3. Apply for permission to create full projects: https://drupal.org/node/1011698
  4. How to review Full Project applications: https://drupal.org/node/894256
  5. What to Cover in an Application Review: https://drupal.org/node/1216962

  1 · November 10, 2013

 • Erik Stielstra changed the location to Nexit Architecten

  November 7, 2013

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy