Sommerfest! Java 8 - zombie eller oppstandelse?! ..samt Varnish HTTP accelerator

Sommerfest!

Det blir sommerjavamøte i Stavanger! Vi får fint besøk fra Oslo, samt at en av våre lokale helter stiller opp med et kjappforedrag! 

Java 8 - Zombie eller oppstandelse?

Hovedforedraget blir med Thor Åge Eldby, fra Arktekk, som kommer fra Oslo for å fortelle oss om JDK8 og hva denne bringer til bordet. Ender Java opp som en zombie, eller er dette hva som skal til for å vekke stack'en til live igjen? Java 8 gir Java en etterlengtet facelift med lambdas som definitivt viktigste feature. Vi tar en hands-on demo av funksjonell programmering i Java.

Java 8 gir også mulighet for å ha metoder i interfaces, og gir oss dermed "fattigmanns traits". Dette gir igjen mulighet for et "fattigmanns Cake-Pattern" som Thor Åge utforsket litt, og kanskje svinger innom i talken.

Varnish HTTP accelerator

Frode Moe fra Last Friday drar imidlertid først et lynforedrag om Varnish web application accelerator. Dette er en reverse caching proxy løsning som står nær webserverne (altså, ikke nær klientene), for å avlaste webserverne og speede opp hele webløsningen.

Sushi! (eller pizza!)

Dette er jo sommermøtet, så vi drar til med litt annen bespisning enn vanlig: Vi satser på sushi, sake og lyst japansk øll til foredragsgildet! (Hvis det er noen som synes rå fisk ikke helt er greia, så kan du ta kontakt på et eller annet vis, så skal vi fikse noe annet - aka pizza!)

Sted: SKAGEN

Vi prøver oss også med en annen venue denne gangen, i kantina til Skagen fondene.

Join or login to comment.

 • Bjørn Hell L.

  Flotte lokaler som gjerne kan brukes igjen, men det burde vært mulig å få slått av den vifta eller hva det var som durte så enormt mens vi holder på.

  2 · June 19, 2013

  • Hallvard N.

   ... eller bruke mikrofonen :-)

   June 19, 2013

  • Endre S.

   Jo, jeg er enig. Det var kjøleren på den der "kantina" - altså der pålegget, melk og juice står når det er lunsj - som bråker. Det var jo faktisk betydelig høyt. Burde være mulig å bare rive ut ledningen mens foredraget pågår, skal prøve å sjekke dette ut.

   Ellers er mikrofonen temmelig fin; det finnes både håndholdt og mygger.

   June 19, 2013

 • Endre S.

  Amazing talks by our two .. talkers! Both the Varnish and the Java 8 talks were great - thank you, Frode and Thor Åge! And I were quite happy with the Sushi from Sabi Sushi too! And thanks to SKAGEN for the venue, which worked great!

  3 · June 19, 2013

 • Bjørn Asle T.

  Great topic, good food and good discussion.

  3 · June 19, 2013

 • Maja T.

  Kan bli litt forsinket pga. et annet møte.

  June 6, 2013

People in this
Meetup are also in:

Create your own Meetup Group

Get started Learn more
Katie

I'm surpris ed by the level of growth I've seen since becoming an organizer, it's given me more confidence in my abilities.

Katie, started NYC ICO

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy