New Tech Meetup back2school edition

Torma László (Magyar Ubuntu Közösség): Ubuntu a zsebedben

Az Ubuntu egy népszerű GNU/Linux disztribúció, amely számítógépek millióin fut világszerte. Most azonban új terület meghódítására készül: rövidesen okostelefonokon is elérhető lesz. Az előadás azt mutatja be, mit várhatunk az új mobil operációs rendszertől, és hogyan mossa el az Ubuntu a határokat a telefonok és a számítógépek között.

Neumark Péter (budevent.com): Mennyi idő és pénz megvalósítani egy ötletet?

Fogtam egy ötletet ("szervezzünk úgy programot, hogy tudod mit és mikor, de nem tudod kivel") és három hét alatt napi pár óra ráfordítással készítettem egy prototípust. A végeredmény a http://budevent.com . Elmesélem mi az ami a vártnál könnyebb volt, mi az ami nehezebb, és szívesen válaszolok (ha tudok) a Ti kérdéseitekre ha hasonlóképpen meg akartok valósítani egy elképzelést a weben. Meta keywords: heroku, python/django, coffeescript, jquery, Twitter  bootstrap.

stef (H.A.C.K): hacknövelde v0.1

Azt hallottuk ircen egy érintettől, hogy sanyaru sorsa van az ifjú hackornak Magyarországon, ha vidéki és szeretne valamit hackolni. Legalább annyi eszemár volt, hogy ezt IRCen panaszolja el. "A gyermekeink sorsa, a jövőnk sorsa" mémen csámcsogva azonnal cselekvésre szántuk el magunkat. Az előadás soránbemutatásra kerül hw porn és a fizikai kontaktus veszélyeit is felemlegetjük.A sztori végen felsejlenek vilaguralmi törekvéseink is. Na ehhez kéne még egykis segítség.

Dobos Balázs (Mobiltárca Szövetség): Mobil, NFC alapú fizetés

Elindult az a rendszer, amely a mobil telefonra telepített tárca alkalmazás ésa SIM kártyában megvalósuló biztonságos tárolás segítségével,fizetőeszközöket, hűségkártyákat, állandó és egyszer használatos belépésre jogosító igazolványokat vagy jegyeket képes tárolni és kezelni. A rendszer mögött meghúzódó elosztott architektúrát, szerepköröket és felelősségi rendszert mutatjuk be.

Nagy A. Dániel (web): Kit-repülők

A mások tervei alapján, előgyártott alkatrészek felhasználásával önállóan épített repülőgépek -- ezt jelenti a kit-repülő -- egyidősek a merevszárnyú repüléssel: Otto Lilienthal pontosan így értékesítette Normalsegelapparat nevű vitorlázógépét világszerte a XIX. század legvégén, megnyitva az utat a levegőnél nehezebb emberes repülés előtt. Azóta is rengeteg újítás ezen az úton lett kipróbálva. Ezek közül külön említést érdemel a kompozit anyagok (pl. üvegszálas műgyanta) Burt Rutan általi átemelése a repülőgépépítésbe az 1970-es években, ami drasztikus súly- és árcsökkentést eredményezve igazi forradalmat csinált a repülésben. Az utolsó pár puzzle-darab, ami majdnem mindenki számára elérhetővé teszi a személyes repülést a rádiónavigáció, a repülőgépmotorok, a számítástechnika és a jogi szabályozás fejlődésével mostanában kerül(t) a helyére. Ezekről fogok beszélni az előadásomban, elsősorban a Pipistrel Virus nevű kit-repülőgép példáján.

Pipistrel Virus, forrás: wikimedia

A meglepetéselőadó pedig:

Szikszai Gusztáv és Somos Sándor, akik a Ring Clock nevű, épp IndieGogós pénzre utazó innovatív óráról fognak beszélni.

Eloadásötleted van? Írj nekünk az [masked] címre. Köszönjük!

A beugró 1000 Ft, amit a terembérletre és néha előadó utaztatásra költünk, minden szervező és előadó ingyen dolgozik. Köszönjük, hogy támogatjátok a meetup függetlenségét!

Join or login to comment.

 • Daniel A. N.

  Videók mikor lesznek és hol?

  1 · September 5, 2013

  • Daniel A. N.

   És ezek között hol vannak azok, amik a szeptember negyedikei meetupon lettek felvéve? Lassan eltellik egy hónap... Nem ezt beszéltük meg!

   October 3, 2013

  • Adam S.

   A felelősök kivégzéséről gondoskodunk! De legalábbis keresem, hogy kinél lehet. :)

   October 3, 2013

 • Tamas T.

  hi, 34k + jött össze a hacknövelde projektnek a meetupon :) http://hsbp.org/hacknovelde­

  3 · September 9, 2013

  • Tamas T.

   Andras, stef javította a nicked :)

   September 11, 2013

  • Lannert A.

   Köszi! :-)

   September 11, 2013

 • Lannert A.

  A repülés érdekes színfolt volt.

  1 · September 5, 2013

People in this
Meetup are also in:

Imagine having a community behind you

Get started Learn more
Rafaël

We just grab a coffee and speak French. Some people have been coming every week for months... it creates a kind of warmth to the group.

Rafaël, started French Conversation Group

Start your Meetup today

Act now and get 50% off.
Until February 1.

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy