addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimageimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

New Tech Meetup back2school edition

Torma László (Magyar Ubuntu Közösség): Ubuntu a zsebedben

Az Ubuntu egy népszerű GNU/Linux disztribúció, amely számítógépek millióin fut világszerte. Most azonban új terület meghódítására készül: rövidesen okostelefonokon is elérhető lesz. Az előadás azt mutatja be, mit várhatunk az új mobil operációs rendszertől, és hogyan mossa el az Ubuntu a határokat a telefonok és a számítógépek között.

Neumark Péter (budevent.com): Mennyi idő és pénz megvalósítani egy ötletet?

Fogtam egy ötletet ("szervezzünk úgy programot, hogy tudod mit és mikor, de nem tudod kivel") és három hét alatt napi pár óra ráfordítással készítettem egy prototípust. A végeredmény a http://budevent.com . Elmesélem mi az ami a vártnál könnyebb volt, mi az ami nehezebb, és szívesen válaszolok (ha tudok) a Ti kérdéseitekre ha hasonlóképpen meg akartok valósítani egy elképzelést a weben. Meta keywords: heroku, python/django, coffeescript, jquery, Twitter  bootstrap.

stef (H.A.C.K): hacknövelde v0.1

Azt hallottuk ircen egy érintettől, hogy sanyaru sorsa van az ifjú hackornak Magyarországon, ha vidéki és szeretne valamit hackolni. Legalább annyi eszemár volt, hogy ezt IRCen panaszolja el. "A gyermekeink sorsa, a jövőnk sorsa" mémen csámcsogva azonnal cselekvésre szántuk el magunkat. Az előadás soránbemutatásra kerül hw porn és a fizikai kontaktus veszélyeit is felemlegetjük.A sztori végen felsejlenek vilaguralmi törekvéseink is. Na ehhez kéne még egykis segítség.

Dobos Balázs (Mobiltárca Szövetség): Mobil, NFC alapú fizetés

Elindult az a rendszer, amely a mobil telefonra telepített tárca alkalmazás ésa SIM kártyában megvalósuló biztonságos tárolás segítségével,fizetőeszközöket, hűségkártyákat, állandó és egyszer használatos belépésre jogosító igazolványokat vagy jegyeket képes tárolni és kezelni. A rendszer mögött meghúzódó elosztott architektúrát, szerepköröket és felelősségi rendszert mutatjuk be.

Nagy A. Dániel (web): Kit-repülők

A mások tervei alapján, előgyártott alkatrészek felhasználásával önállóan épített repülőgépek -- ezt jelenti a kit-repülő -- egyidősek a merevszárnyú repüléssel: Otto Lilienthal pontosan így értékesítette Normalsegelapparat nevű vitorlázógépét világszerte a XIX. század legvégén, megnyitva az utat a levegőnél nehezebb emberes repülés előtt. Azóta is rengeteg újítás ezen az úton lett kipróbálva. Ezek közül külön említést érdemel a kompozit anyagok (pl. üvegszálas műgyanta) Burt Rutan általi átemelése a repülőgépépítésbe az 1970-es években, ami drasztikus súly- és árcsökkentést eredményezve igazi forradalmat csinált a repülésben. Az utolsó pár puzzle-darab, ami majdnem mindenki számára elérhetővé teszi a személyes repülést a rádiónavigáció, a repülőgépmotorok, a számítástechnika és a jogi szabályozás fejlődésével mostanában kerül(t) a helyére. Ezekről fogok beszélni az előadásomban, elsősorban a Pipistrel Virus nevű kit-repülőgép példáján.

Pipistrel Virus, forrás: wikimedia

A meglepetéselőadó pedig:

Szikszai Gusztáv és Somos Sándor, akik a Ring Clock nevű, épp IndieGogós pénzre utazó innovatív óráról fognak beszélni.

Eloadásötleted van? Írj nekünk az [masked] címre. Köszönjük!

A beugró 1000 Ft, amit a terembérletre és néha előadó utaztatásra költünk, minden szervező és előadó ingyen dolgozik. Köszönjük, hogy támogatjátok a meetup függetlenségét!

Join or login to comment.

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy