addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

New Tech Meetup++

• Bátorfi Zsolt (Microsoft): Modern app felületek (5-ös metro)

Az előadásban saját alkalmazások fejlesztésén keresztül mutatja be Zsolt, hogy mit gondol most a Microsoft a több képernyős felületek tervezéséről. 

• Csudutov Csudinka (Mimox) és Tóbi Tamás (Realeyes): MimoxIndex, a magyar IT munkaerőpiac trendfigyelése

Hazai IT trendeket figyelünk, a hazai állás portálok adatainak letöltésével és feldolgozásával. Mesélünk majd ennek nyelvi és technikai nehézségeiről is. Mi megmondjuk, hogy a node.js vagy a Scala-e a menő :)

• Szabolics Tamás (MTA Wigner Fizikai  Kutatóközpont,  Magyar Euratom Fúziós Szövetség)                                        : EDICAM - Eseménydetektáló intelligens gyors kamera


Az elmúlt pár évben egy új típusú intelligens gyors kamera fejlesztése zajlott fúziós alkalmazásokra a Wigner Fizikai Kutatóközpontban.    Ez az új koncepció, esemény alapú képkészítésre lett tervezve, amely képes a kamera szenzor kisebb területein képkiolvasásokat végezni,  - ha    bizonyos előre definiált feltételek teljesülnek - párhuzamosan más területek kiolvasásával, így egy kamera hardver akár 4 különböző kameraként is viselkedhet, egy időben.     Előadásunkban erről a kameráról, az EDICAM(Event Detection Intelligent CAMera)-ról hallhatnak bővebben.

• Szabó Dávid (brandvee.com) Dark social - a social data rosszfiúi

A social referral forgalom több, mint 70%át a Google Analytics nem látja. Ezek az e-mailben, közösségi médián belül, vagy épp chaten megosztott URL-ek a teljes referral forgalom több, mint kétharmadát teszik ki. Mekkora ez a jelenség, és milyen kihívások elé állítják a vállalkozásokat? 

• Bozóki Sándor (MTA SZTAKI, BCE): Hét, páronként érintkező végtelen henger 

Szerzők: Bozóki Sándor, Rónyai Lajos (MTA SZTAKI, BME)Tsung-Lin Lee (National Sun Yat-sen University, Tajvan)


Martin Gardner feladványa a Scientific American magazinban (1959): helyezzünk el minél több cigarettát (azonos átmérőjű és hosszúságú egyenes körhengert) úgy, hogy bármely kettő érintkezzen! A hengerek nem deformálhatók. A legtöbb megoldó 6 cigarettát tudott elhelyezni, néhányan azonban 7-et is. Littlewood úgy módosította a kérdést, hogy a hengerek legyenek végtelen hosszúak, vagyis csak a palást a palásttal típusú érintkezést engedjük meg. Sejtése szerint még így is el lehet helyezni 7 hengert, ennek igazolásáról számolunk be az előadásban. 


Eloadásötleted van? Írj nekünk az [masked] címre. Köszönjük!

A beugró 1000 Ft, amit a terembérletre és néha előadó utaztatásra költünk, minden szervező és előadó ingyen dolgozik. Köszönjük, hogy támogatjátok a meetup függetlenségét!

Join or login to comment.

  • Csudi

    A matek az mindig olyan jó!!! Akkor is jó, ha nem jó semmire. Mert a matek valamire egyszercsak mindig jó. :))) PS: meglesz a 8 cigis ütközés is... hajrá!

    1 · May 8, 2014

  • Lőrincz O.

    Elkezdem beírni a google-be, hogy Budap... és ezt az oldalt ajánlja nekem :)))) Hu, alig várom!

    2 · May 7, 2014

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy