addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-crosscrosseditemptyheartfacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

New Tech Meetup

  • Dec 7, 2011 · 7:00 PM
  • IMPRÓ

Veres-Szentkirályi András (H.A.C.K.): The box said "Windows XP or better", so I used Linux

A hackerspace birtokába egy olyan müszer jutott, mely multiplatform driverrel rendelkezett -- ez azonban a gyártó olvasatában Windows 2000 és XP telepítöt jelentett, ezek pedig ritka madarak a mühely életében. A Maslow-piramison felfelé kapaszkodva a puszta müködésen felül még sok minden más is motiválhatja meglévö USB-s hardvereszközökhöz szabad szoftveres meghajtóprogramok készítését, elöadásomban ehhez kívánok segítséget nyújtani tapasztalataim közreadásával.

Botyánszki Botond (Professor IP Kft): Naplózás a nyílt forráskódú nxlog rendszerrel

Napjaink informatikai rendszerein több tucat alkalmazás ömleszti magából az események napóit, ráadásul sok esetben teljesen más formátumban, operációs rendszeren és protokollon keresztül. A hatékony loggyüjtes alapvetö feltétele annak, hogy ezek az események késöbb kereshetöek, elemezhetöek és értékelhetöek legyenek. Az nxlog egy olyan naplózó eszköz, amely segítségével több platformon tudunk logot gyüjteni, továbbítani és tárolni. Az apache stílusú konfigurációs formátumával és egyszerüen használható saját nyelvével egy olyan nyílt forráskódú eszközt kapunk, amely megpróbálja megteremteni az átjárhatóságot a különféle formátumok és protokollok között. Elöadásomban egy gyakorlati példával szemléltetem az nxlog képességeit.

Bencsáth Boldizsár (CrySyS Lab): Célzott informatikai támadások napjainkban

A célzott támadások új irányvonalat, problémahalmazt jelentenek az informatikai biztonság területén. Mindenki sejtette, hogy az ilyen támadások elszaporodnak, és hogy valós veszélyt jelentenek a kritikus infrastruktúra ellen is, de többnyire ez inkább a Sci-Fi  filmek világában rekedt. A valóságba a téma föként a 2010-es évben elnevezett Stuxnet malware vizsgálatával szivárgott be, ezt történelmi áttörésnek tekinthetjük. A folyamat azonban nem állt meg, söt felgyorsulva tovább pörög. Rövid elöadásomban ismertetem ezt a folyamatot, a legutóbbi kihívásokat és a föbb irányokat, ahova a kutatás-fejlesztési irányoknak koncentrálnia kell.

Nagy Richárd (BME Formula Racing Team): Hardvertesztelés játék közben

Egy valódi versenyautó elektronikai rendszere annyira összetett, hogy szükségünk van arra, hogy az egyes részegységeket, söt akár a teljes rendszert is tesztelni tudjuk a tényleges autó jelenléte nélkül. Ennek érdekében a BME Formula Racing Teamnél létrehoztunk egy olyan környezetet, ami az elektronikai rendszer számára szimulálja magát a versenyautót, ezáltal egy HIL (Hardware In the Loop) környezetet teremt. Amellett, hogy a Teszt- és Szimulációs rendszer lehetöséget biztosít számunkra, hogy hatékonyabban fejlesszük a Formula Student versenyekre készülö autóinkat, a szimulált környezet arra is alkalmas, hogy kiállításokon, bemutatókon az érdeklödö közönséget is szórakoztassa, tehát egy versenyautó szimulátor játékként is müködik.

Fuchs Péter (Néha Játszik): Térhasználat számítógépes játékokban

Ez egy könnyed bölcsész elöadás.
Egyre szebbek, nagyobbat a pályák, és valahogy egyre kevésbé érdekesek, egyre inkább egy hosszú csöre, mint igazi, bejárható térre hasonlítanak.
Meg persze vannak olyan furcsaságok, mint a Minecraft, amiben mindent szabad, de minek, és a Call of Duty, amiben csak az elöre és tüz gombot (lehet) kell nyomni.
Miért nem tudnak olyan játékot csinálni, amelyikben izgalmas és procedurális tér van?

Join or login to comment.

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy