addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimageimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Mr. Haki's Gradle Sushi-sessie

Build automation is erg belangrijk voor een project. Het bouwen van onze software projecten moet eenduidige en geautomatiseerd gebeuren. De build tool die we hiervoor moeten gebruiken moet eenvoudig, maar ook flexibel zijn.

Niet elke omgeving is hetzelfde dus een build tool mag geen restricties opleggen aan ons build process. Het is mooi als een raamwerk wordt geboden, waar we ons aan kunnen houden, maar we moeten ook buiten het raamwerk kunnen stappen als het nodig is.

Gradle voldoet aan deze eigenschappen. In Gradle definiëren we ons build proces met een Groovy DSL (Domain Specific Language). Gradle biedt een hoop conventies voor algemene zaken zoals het compileren van source code, bouwen van JARs en uitvoeren van testen.

Hiervoor hoeven we geen tot weinig code in ons build proces te schrijven. Maar we kunnen ook heel makkelijk zaken in het build proces meenemen die niet zo alledaags zijn. Bijvoorbeeld ZIP bestanden maken met delen van source code en documentatie maken of deployment naar meerdere servers van onze applicatie.

Tijdens deze sessie zullen we kijken hoe we Gradle kunnen gebruiken voor een Java project. Eerst doen we een korte introductie van Gradle en de Groovy DSL die wordt gebruikt. Daarna gaan we zelf aan de gang in een korte workshop waarbij we een Java project met meerdere modules gaan bouwen met Gradle.

Onderwerpen die we zullen bekijken zijn:

 • Syntax, DSL
 • Tasks
 • Working with files
 • Plugins

Natuurlijk zal er ruimte zijn voor discussie en vragen.

Benodigdheden/voorkennis

 • Neem een laptop mee, want in de workshop gaan we zelf aan de gang.
 • Kennis over Java.

Programma

17:30 Ontvangst met koffie/thee/fris en Sushi*

18:00 Introductie JDriven

18:15 Introductie Gradle

18:45 Pauze

19:00 Workshop

20:30 Einde

* Mocht je ipv Sushi liever een Pizza of Spareribs willen, dan kan dat natuurlijk ook :-)

http://www.jdriven.com/seminars

Join or login to comment.

 • Frankie

  very good introduction to gradle and its possibilities

  September 12, 2012

 • Jan-Willem K.

  A subject that was quite new to me and very interesting. I enjoyed the hands-on labs.

  September 11, 2012

14 went

Our Sponsors

 • JDriven

  Group Facilitator

 • GroovyMag

  GroovyMag is the magazine for Groovy and Grails developers!

 • jWorks

  Organizer company

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy