addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrosseditemptyheartexportfacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimageimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Web Meetup Szeptember 2.0

Webalkalmazás tesztelése Seleniummal
Előadó: Adorjánné Balogh Judit / Webstar Csoport

Előadásommal szeretném a figyelmetekbe ajánlani ezt a webalkalmazások tesztelésére szolgáló eszközt. Szó lesz röviden arról, hogy mi is az a Selenium, bemutatom milyen egyszerűen használható a Selenium IDE Firefox plugin segítségével, illetve megosztom veletek a tapasztalataimat egy Java alapú webalkalmazás Selenium alapú teszteléséről.

Modern workflow, modern webalkalmazásokhoz 
Előadó: Fincza András / WeblapBolt

A mai webalkalmazások fejlesztése annyi repetitív lépést tartalmaz, hogy bizonyos feladatok akarva-akaratlanul automatizálásért kiáltanak. Gondoljunk csak bele: hasonló kódok, modellek, controllerek vázát kell másolgatni, pedig generáltathatnánk is; le kell fordítani a CoffeeScript, LESS vagy SASS fájlokat; tömörítenünk kell a képeket deploy előtt - és még ezer dologra oda kell figyelni, hogy működő és minőségi végterméket kapjunk. Előadásomban bemutatom a Yeoman-t, egy könnyen kezelhető, OpenSource eszközkészletet, amely megoldást nyújt az előbbi problémákra - hogy fejlesztőként azzal foglalkozhassunk, amivel igazán kellene: a fejlesztéssel!

Continuous Delivery - tanulságok
Előadó: Merklik László / emarsys technologies

Áprilisban bevezettük a Continous Delivery-t a cégnél. Az elmúlt félév tapasztalatai olyan kérdésekre adtak választ, mint hogy: Mire jó a folyamatos integráció, ha három havonta adunk csak ki? Mire jó 13000 unit teszt, ha két hetes a system teszt? SVN-t használjunk vagy Git-et? Mi van az adatbázis folyamatos változtatásával? Mi a baj az interpretált nyelvekkel? Mi a jó bennük? Mire jók a flipperek? És mire nem? Mit rontottunk el csúnyán? És mit kicsit?

A meetup egy kicsit rendhagyó lesz, meglepetésekkel készülünk a számotokra így mindenképp érdemes eljönni. Ha pedig már ott vagytok, akkor ne feledjétek: az előadásokat követően a Bohémia sörkonyhán folytatjuk a "vérre menő" szakmai vitáinkat a hallottakról!

A részvétel továbbra is ingyenes, de kérjük RSVP-zetek, hogy pontos információink legyenek arról, hogy hány emberre számíthatunk!

Join or login to comment.

Our Sponsors

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy