What we're about

Welkom! Harmonica Meetups zijn een prima manier om 10-tallen andere mondharmonica-spelers uit Amsterdam e.o. te ontmoeten. Het doet er niet toe wat voor muziek je maakt of welk niveau je hebt: iedereen is welkom.
-----------------------
Welcome! Harmonica meetups are a great way to meet a whole bunch of other harmonica players from Amsterdam (and the rest of the Netherlands). Your musical direction, playing experience, or talent are not important. Everyone is welcome.

Upcoming events (3)

Workshop Lee Sankey en George Reijnders

Nederlands Restaurant Het Wapen van Diemen

Harpisten,
Harmonica Master Lee Sankey komt dan toch echt het weekend van 21 mei 2022 naar Nederland en zal tijdens een dag durende Workshop met name de zeer gevorderde spelers meenemen in de geheimen van het ritmisch spelen en de country Blues stijlen.

Check de promo: https://www.youtube.com/watch?v=7L0TPuxdY94

George Reijnders zal gedurende deze harmonica dag de beginnende en al gevorderde spelers onder zijn hoede nemen.
er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar.
Let op!: alleen met registratie op de Eventbrite pagina ben je gegarandeerd van een plek:http://bit.ly/nextlevelharp2020

Programma
09:00 – 10:00 Ontvangst
10:00 – 11:30 1e workshop sessie
11:30 – 12:00 Pauze
12:00 – 13:00 2e workshop sessie

13:00 – 14:00 Lunch break

14:00 - 15:00 3e Workshops sessie
15:00 – 15:15 Korte pauze
15:15 – 16:15 4e Workshop sessie
16:15 – 16:45 Afronden en gezamenlijke Q&A
17:00 – 19:00 Diner en pauze
19:00 – 21:00 Folkclub Jam session voor de liefhebbers
Groeps optreden beginners
Solo optredens gevorderden!

Wat gaan de gevorderden doen?

Sessie 1: Timingvaardigheden voor Blues Harmonica deel 1
Eén van de belangrijkste ingrediënten van mondharmonica-grootheden zoals Little Walter, Kim Wilson en Sonny Boy Williamson waren hun timing skills. Timing is de hoofreden dat hun frasering en daardoor hun muziek zo interessant was.
In de ochtendsessie werken we aan twee primaire thema's.
Eerst leren we om structuur te houden en in time te spelen, beiden zo cruciaal voor het maken van muziek. Als tweede zullen we kijken naar manieren om uw improvisaties interessanter te maken door na te denken over timing in plaats van puur alleen nootkeuzes en licks te spelen.

Sessie 2: Timingvaardigheden voor Blues Harmonica deel 2
In deze sessie kijken we naar het samen gebruiken van “target notes”. We zullen een reeks oefeningen en frases doorlopen die u helpen uw frasering en timing nauwkeurigheid te verbeteren.

Sessie 3: Country Blues Primer
Gebruikmakend van de opgedane kennis uit sessies 1 en 2 zullen we kijken naar het spelen van country blues waarbij een geweldig gevoel voor timing essentieel is. Dit is een stijl die het beste van de mondharmonica naar boven haalt door ritme, melodie en effecten te combineren. We zullen leren hoe we een country ritme kunnen creëren en dit kunnen variëren met tempo veranderingen. Vervolgens zullen we met behulp van onze timingvaardigheden leren hoe we binnen het ritme kunnen improviseren zonder het ritme of de structuur te verliezen.

Wat gaan de beginners doen?

Sessie 1: Beheers de Harmonica Basis technieken
Het spelen van losse noten en akkoorden en ritmes zijn basistechnieken die je wilt beheersen bij het leren spelen van de mondharmonica.
Dus in de ochtendsessie beginnen we met twee primaire thema's Toon en Techniek.
Eerst leren we een duidelijke enkele noten te spelen met puckering, daarna richten we ons ook op warbles, dubbele noten, tong warbles en tong flutters.

Sessie 2: Twaalf bar Blues-schema en Basic Blues-ritmes
De 2e sessie gaat over de thema's Theorie en timing.
We duiken in het twaalf maten blues akkoorden schema, kijken naar het spelen in verschillende harmonicaposities, oefenen de basis blues ritmes en enkele noten in het blues schema.
Deze sessie wordt afgesloten met het spelen van onze eerste Blues Traditional "You gotta move" waarbij we zowel melodielijn en het ritmische gedeelte gaan invullen.

Sessie 3: Bluesnummers oefenen
In de laatste sessie gaan gaan we blues nummers instuderen en spelen. Ik heb de Tabs van twee Blues-traditionals uitgeschreven, Little Walters My Babe met een vereenvoudigde melodielijn en Bye Bye Bird van Sonny Boy Williamson waar we enkele noten, tongblok en basis blues ritmes en akkoorden volop in kunnen oefenen.

The Grunting Pigs@ Wapen van Diemen

Needs a location

Reserveer vrijdagavond 24 juni in je Blues agenda want:
De "GRUNTING PIGS" is het real-deal, adembenemende akoestische blues duo-project van de meermaals bekroonde Blues harmonica-tovenaar, zanger, componist Mátyás Pribojszki (Jumping Matt), en zijn oude vriend en geweldige gitarist Ferenc Szász.
De missie van de Grunting Pigs is om de bluesmuziek levend te houden. Ze hebben een unieke, smaakvolle sound en altijd veel plezier op het podium!

Aansluitend na de 1e set een meespeelsessie voor de aanwezige Blues muzikanten.

Entree is gratis maar op de avond zelf gaan we met de pet rond voor een extra financiele bijdrage voor deze geweldige muzikanten.
Check them out: http://www.pribojszki.hu/en

Harmonica Workshop en optreden Rachelle Plas & Philippe HERVOUËT

Nederlands Restaurant Het Wapen van Diemen

De zeer getalenteerde harmonica speelster Rachelle Plas (FR) komt weer naar Nederland en is te gast bij de Amsterdam Harmonica Meetup groep.
https://www.rachelleplas.com/

Vanaf 15:00 uur een Harmonica Workshop, leer van haar uitmuntende mondharmonicaspel, Deelname workshop is EUR 39,00

Reserveer je plek en e-mail naar [masked]

Om 20:30 een spetterend optreden van Rachelle Plas samen met Philippe HERVOUËT https://www.youtube.com/watch?v=fFAF1KG4BHU

Entree optreden bedraagt EUR 10,00

1

Past events (245)

Little Boogie Boy and Blues Friends

Nederlands Restaurant Het Wapen van Diemen

Photos (7,951)

Find us also at