What we're about

Welkom! Harmonica Meetups zijn een prima manier om 10-tallen andere mondharmonica-spelers uit Amsterdam e.o. te ontmoeten. Het doet er niet toe wat voor muziek je maakt of welk niveau je hebt: iedereen is welkom.
-----------------------
Welcome! Harmonica meetups are a great way to meet a whole bunch of other harmonica players from Amsterdam (and the rest of the Netherlands). Your musical direction, playing experience, or talent are not important. Everyone is welcome.

Upcoming events (4)

Blues Garden op retour@ Harmonica Meetup in Diemen!

Nederlands Restaurant Het Wapen van Diemen

Twee jaar geleden stonden ze voor het laatst op het podium bij de Amsterdam Harmonica Meetup Group en nu zijn ze terug.
Zaterdagavond 30 oktober vanaf 20:00 is Blues Garden "op retour" in het Wapen van Diemen .

Deze achtkoppige bluesband met blazers sectie, de swingende frontvrouw Daisy , het subtiele gitaarspel, de stabiele bassist en strak drummende Henk Wes staan garant voor een heerlijke Blues avond!
De aanwezige harpisten krijgen uiteraard de gelegenheid om een nummertje mee te spelen.

Ze zijn al stevig voor ons aan het oefenen, kijk maar eens.
https://www.facebook.com/deleukstebluesbandvanamsterdam/videos/606783620009533

Van te voren aanmelden is niet meer verplicht maar een Coronacheck bij binnenkomst wel. Blijf, hoe graag je ook wilt komen, thuis bij klachten.

Little Boogie Boy and Blues Friends

Het Wapen van Diemen

We blijven het gewoon proberen 🙂 dus reserveer in je agenda vrijdagavond 26 november.

Vanaf 20:30 een live en semi-akoestisch optreden van Little Boogie Boy aka Hein Meijer in het Wapen van Diemen.

Afhankelijk van de geldende Corona maatregelen plannen we aansluitend een meespeel sessie in voor de aanwezige blues muzikanten.

Blues muzikanten en harmonica liefhebbers komt allen en geniet met gepaste afstand van de eerlijke Blues en Soulnummers die Hein ten gehore brengt.

Het evenement is gratis maar einde van de avond gaan we met de pet rond voor een kleine extra bijdrage voor onze zeer gewaardeerde muzikant.

George's Birthday Party with The Guitar Guy and Kid Harpin'

Nederlands Restaurant Het Wapen van Diemen

Amsterdam Harmonica Meetup organizer George Reijnders wordt weer een jaartje ouder dus goede reden om Blues duo The Guitar Guy and Kid Harpin' uit te nodigen en er weer een muzikaal Blues feestje van te maken in het Wapen van Diemen.

Gratis toegang dus kom gezellig langs
Cadeautip een financiële bijdrage voor de band 🙂

Henk de Ruiter ( The Guitar Guy ) en Thomas van den Berg ( Kid Harpin' ) vormen sinds begin 2015 het duo The Guitar Guy and Kid Harpin'.
Vanaf het eerste moment dat ze samen het podium deelden was er een 'klik' en haalt de chemie tussen beide heren het beste in hun naar boven. In eigen bewerkingen spelen nummers van o.a Washboard Sam, Robert Johnson, Muddy Waters, Leadbelly, Slim Harpo en Big Bill Broonzy. Een optreden van The Guitar Guy en Kid Harpin' is energiek, spectaculair, uniek en staat bol van de 'Old School Blues'!

The Guitar Guy and Kid Harpin' doen ze waar ze goed in zijn, they Keep the Blues alive!

https://www.deruitermuziek.nl/the-guitar-guy-and-kid-harpin

Workshop Lee Sankey en George Reijnders

Nederlands Restaurant Het Wapen van Diemen

We hebben de COVID-19-situatie in de gaten gehouden en met tegenzin hebben we besloten om de Amsterdam Next Level Workshop toch te verplaatsen naar zaterdag 21 mei 2022.

We hebben optimistisch gekeken of het realistisch is om het evenement toch in juni van dit jaar te houden. Maar we zijn tot de conclusie gekomen dat factoren als een 3e golf, vaccinatie snelheid en de huidige quarantaine maatregelen zich waarschijnlijk tot eind 2021 zullen voortzetten.
Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar dus inschrijven kan nog steeds.
KOOP JE TICKET OP EVENTBRITE
http://bit.ly/nextlevelharp2020

Programma
09:00 – 10:00 Ontvangst
10:00 – 11:30 1e workshop sessie
11:30 – 12:00 Pauze
12:00 – 13:00 2e workshop sessie

13:00 – 14:00 Lunch break

14:00 - 15:00 3e Workshops sessie
15:00 – 15:15 Korte pauze
15:15 – 16:15 4e Workshop sessie
16:15 – 16:45 Afronden en gezamenlijke Q&A
17:00 – 19:00 Diner en pauze
19:00 – 21:00 Folkclub session:
Groeps optreden beginners
Solo optredens gevorderden!

Wat gaan de gevorderden doen?

Sessie 1: Timingvaardigheden voor Blues Harmonica deel 1
Eén van de belangrijkste ingrediënten van mondharmonica-grootheden zoals Little Walter, Kim Wilson en Sonny Boy Williamson waren hun timing skills. Timing is de hoofreden dat hun frasering en daardoor hun muziek zo interessant was.
In de ochtendsessie werken we aan twee primaire thema's.
Eerst leren we om structuur te houden en in time te spelen, beiden zo cruciaal voor het maken van muziek. Als tweede zullen we kijken naar manieren om uw improvisaties interessanter te maken door na te denken over timing in plaats van puur alleen nootkeuzes en licks te spelen.

Sessie 2: Timingvaardigheden voor Blues Harmonica deel 2
In deze sessie kijken we naar het samen gebruiken van “target notes”. We zullen een reeks oefeningen en frases doorlopen die u helpen uw frasering en timing nauwkeurigheid te verbeteren.

Sessie 3: Country Blues Primer
Gebruikmakend van de opgedane kennis uit sessies 1 en 2 zullen we kijken naar het spelen van country blues waarbij een geweldig gevoel voor timing essentieel is. Dit is een stijl die het beste van de mondharmonica naar boven haalt door ritme, melodie en effecten te combineren. We zullen leren hoe we een country ritme kunnen creëren en dit kunnen variëren met tempo veranderingen. Vervolgens zullen we met behulp van onze timingvaardigheden leren hoe we binnen het ritme kunnen improviseren zonder het ritme of de structuur te verliezen.

Wat gaan de beginners doen?

Sessie 1: Beheers de Harmonica Basis technieken
Het spelen van losse noten en akkoorden en ritmes zijn basistechnieken die je wilt beheersen bij het leren spelen van de mondharmonica.
Dus in de ochtendsessie beginnen we met twee primaire thema's Toon en Techniek.
Eerst leren we een duidelijke enkele noten te spelen met puckering, daarna richten we ons ook op warbles, dubbele noten, tong warbles en tong flutters.

Sessie 2: Twaalf bar Blues-schema en Basic Blues-ritmes
De 2e sessie gaat over de thema's Theorie en timing.
We duiken in het twaalf maten blues akkoorden schema, kijken naar het spelen in verschillende harmonicaposities, oefenen de basis blues ritmes en enkele noten in het blues schema.
Deze sessie wordt afgesloten met het spelen van onze eerste Blues Traditional "You gotta move" waarbij we zowel melodielijn en het ritmische gedeelte gaan invullen.

Sessie 3: Bluesnummers oefenen
In de laatste sessie gaan gaan we blues nummers instuderen en spelen. Ik heb de Tabs van twee Blues-traditionals uitgeschreven, Little Walters My Babe met een vereenvoudigde melodielijn en Bye Bye Bird van Sonny Boy Williamson waar we enkele noten, tongblok en basis blues ritmes en akkoorden volop in kunnen oefenen.

Past events (242)

Harmonica Meetup met The Men-Unplugged

Nederlands Restaurant Het Wapen van Diemen

Photos (7,889)

Find us also at