Past Meetup

Voorstelling van WordCamp Antwerp + voorstelling & workshop sprekersbegeleiding

This Meetup is past

16 people went

Via Via Café

Wolstraat 43 · Antwerpen

How to find us

Wolstraat 43

Location image of event venue

Details

Programma:
19:00 - Officiële voorstelling van WordCamp Antwerp 2018 + call naar vrijwilligers + sprekers begeleidingstraject.
19:15 - Wendie Huis in 't Veld
21:00 - Borrel- en netwerktijd

Wendie Huis in 't Veld: voorbereiden en uitvoeren van een WordCamp talk.

Iedereen heeft een verhaal. Ook jij.
Het delen van je verhaal heeft veel voordelen, bijvoorbeeld:

+ Je kunt laten zien wat jouw expertise is aan een (grote) groep mensen
+ Je kunt jouw kennis, vaardigheden, ervaringen en inspiratie doorgeven aan anderen.
+ Je leert nieuwe mensen kennen.
+ Je zelfvertrouwen groeit.

WordPress meetups en WordCamps zijn de ideale plek om te beginnen met het vertellen van je verhaal. Op bijeenkomsten met gelijkgestemden snapt iedereen hoe spannend het kan zijn om voor de groep te staan. Ze zitten er om jouw verhaal te horen. Niet om je ten onder te zien gaan. Ze luisteren aandachtig, willen van je leren en moedigen je aan.

Om een verhaal te mogen vertellen op een Meetup of WordCamp moet je de organisatoren er van overtuigen dat jij een goed verhaal hebt. Dat klinkt moeilijker dat het is. Vanavond maak je een begin met je aanmelding voor WordCamp Antwerpen. Als uitgangspunt gebruiken we een template en tijdens een aantal oefeningen ga je op zoek waar jij een verhaal over zou kunnen vertellen.

Naast een verhaal is het handig als je beschikt over een aantal vaardigheden om je verhaal goed over te brengen. Niemand is geboren als goede spreker. Goed spreken bestaat uit het kennen van de trucs en oefening. Vanavond leer je een aantal trucs die je helpen om je verhaal te structureren en hoe je zelfverzekerd en goed voorbereid aan je verhaal begint. Oefenen kan thuis maar in de regio zijn er ook verschillende meetups met oefenplekken voor first-time-speakers.

Over Wendie Huis in 't Veld

Wendie ontdekte WordPress in 2009. In 2011 maakte ze van haar hobby haar beroep (als freelancer) waaruit in 2015 de Websiteclub is geboren. Naast haar werk in de Websiteclub is Wendie actief als Liefdesdokter en is ze cohost in de Wendyienator podcast. Ze was spreker op verschillende WordPress meetups en op WordCamp London en WordCamp Nijmegen. Daarnaast was ze een van de emcee’s op WordCamp London en WordCamp Europe.

Website: http://www.wendiehuisintveld.nl/

Locatie

Praktisch: Vergaderruimte op de 2e verdieping van reiscaféViaVia, Wolstraat 43, 2000 Antwerpen.

@wpantwerp (https://twitter.com/wpantwerp)

Parkeren kan absoluut niet in de straat zelf en beperkt in de omliggende straten, wel gemakkelijk op o.a. de kaaien, Qpark Shopping Meir (Korte Klarenstraat) of Interparking Meir (Eiermarkt), allemaal op +/- 5min wandelen.

Drank zelf aan de toog te bestellen, voor de hongerigen: in het restaurant/café (http://www.viaviacafe.com/nl/antwerpen/caferesto) kan je op voorhand erg lekker en budgettair eten. Fingerfood na de Q&A is ook getest en goedgekeurd.

Join the conversation op meetup.com, wpantwerp.be, Slack of@wpmeetupbe.

Info over WordPress Meetup Antwerpen
WordPress meetup Antwerpen is voor iedereen die graag met WordPress werkt, of het nu professioneel of als hobby is. Per meetup zullen er +-2 presentaties plaatsvinden, na de presentaties is er nog tijd voor een praatje tussen pot en pint.

Sponsors
Gesponsord door Woofers, WooCommerce begeleiding (https://www.woofers.be)op maat en Con Impeto, WordPress development en onderhoud (https://conimpeto.be/).

Meewerken aan de komende meetups?
Stuur Veerle of Dave een bericht via meetup.com als je zelf een presentatie wil geven, wil sponsoren of een idee hebt voor een volgende meetup. Elk lid kan hier op meetup.com trouwens ook zelf een nieuwe meetup plannen.