Gutenberg theme night

WordPress Meetup Antwerp
WordPress Meetup Antwerp
Public group

Via Via Café

Wolstraat 43 · Antwerpen

How to find us

Lokaal 2e verdieping

Location image of event venue

Details

Vanavond short talks en demo’s over Gutenberg-ready thema’s: over Twenty Nineteen, over hoe je een thema Gutenberg compatibel maakt, over Gutenberg starter thema’s en voorbeelden. Met ruimte voor Q&A.

Timing: 19:00 - +/-21:30

Programma:

- Csaba Varszegi over “De mogelijkheden van WordPress in Twenty Nineteen” + Q&A
Met de release van WordPress 5.0 met de nieuwe editor (Gutenberg) als default editor kregen we ook een nieuw default WordPress thema dat volop gebruik maakt van de nieuwe mogelijkheden van Gutenberg. Csaba brieft ons over de gemaakte keuzes in het (ultrakorte) ontwikkeltraject van Twenty Nineteen en gidst ons door het thema.

- Veerle Verbert over “Maak je thema Gutenberg-compatibel (basics)” + Q&A
Starter tips om of een bestaand, of een nieuw thema Gutenberg-ready te maken. Incl verwijzingen naar starter thema’s en documentatie.

- Demo time: Gutenberg-ready thema’s & voorbeeldsites

- Q&A

Heb je zelf ervaring met een (al dan niet zelf gebouwd/aangepast) Gutenberg-ready thema? Deel de link in de comments of pm Veerle via meetup.com of https://wordpressbelgium.slack.com/ (vraag je invite op https://wpbelgium.be/slack/).

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

PRAKTISCH
We starten om 19:00, op de 2de verdieping van reiscafé ViaVia, Wolstraat 43, 2000 Antwerpen. Wie op voorhand graag iets mee eet, kan er best al voor 18:00 zijn.

Parkeren kan niet in de straat zelf en is beperkt in de omliggende straten. Je kan wel gemakkelijk parkeren op o.a. de kaaien, Parkings Groenplaats, Grote Markt, Shopping Meir of Interparking Meir, allemaal op 5 à 10min wandelen. Metrohaltes Meir en Groenplaats (trams 3, 5, 9 & 15) op 7min wandelen, halte trams 11 en 24 voor de deur.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATES
@wpantwerp (https://twitter.com/wpantwerp)
Deel je ervaringen met de hashtag #wpantwerp. Join the conversation op meetup.com, wpbelgium.be, Slack.

OVER WORDPRESS MEETUP ANTWERPEN
WordPress meetup Antwerpen is voor iedereen die graag met WordPress werkt, of het nu professioneel of als hobby is. Na de presentaties is er nog tijd voor een praatje tussen pot en pint.

ZELF EEN PRESENTATIE, LIGHTNING TALK, SHOWCASE OF WORKSHOP GEVEN?
Vul het formulier in op wpbelgium.be: https://wpbelgium.be/speakers/ of stuur Veerle of Dave een bericht via meetup.com.

Elk lid kan hier op meetup.com trouwens ook zelf een nieuwe meetup plannen. Check https://make.wordpress.org/community/meetups/!