addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupsimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Är du systemutvecklare? Eller gillar du bara att koda eller är allmänt nyfiken på teknik? Har du barn - egna eller i din närhet? Vill du sprida din kunskap till dina och andras barn? Vi är många som vill hjälpa barn att få en liten inblick i det yrke och hantverk som vi själva gillar så mycket. Men ofta är det ett lite för stort steg att fixa ett eget event i någon skola, i hemtrakten eller på jobbet, det krävs ju trots allt en del förberedelser. 

Men, några har redan gjort det! Om vi kan dela med oss av våra konkreta tips och upplägg så att någon annan vuxen (eller ungdom för den delen) kan föra detta vidare hemma i sitt kök med sina barn och deras kompisar, eller på sitt jobb för grannskapets skolbarn, ja då får ännu fler barn chansen att prova på programmering. Här i denna meetup träffas vuxna som vill få tips om vad och hur man kan göra för att introducera barn till programmering. Det må vara organiserat i events, eller varför inte spontant hemma vid köksbordet för grannskapets barn.

På träffarna ska vi försöka vara konkreta, både vad det gäller de olika programmerings-exempel som visas och verktygen som används, men också kring hur man lägger upp ett event och vilka erfarenheter som är viktiga att ta med sig när man jobbar tillsammans med barn. Vi lär av varandra. Du som har något att visa, hör av dig så är det du som pratar nästa gång. Frukost-, lunch- middags- eller helg-meetups, allt är möjligt. Det blir vad vi gör det till.

Join us and be the first to know when new Meetups are scheduled
Log in with Facebook to find out
By creating a Meetup account, you agree to the Terms of Service

Welcome!

Recent Meetups

What's new

 

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy