What we're about

Är du systemutvecklare? Eller gillar du bara att koda eller är allmänt nyfiken på teknik? Har du barn - egna eller i din närhet? Vill du sprida din kunskap till dina och andras barn? Vi är många som vill hjälpa barn att få en liten inblick i det yrke och hantverk som vi själva gillar så mycket. Men ofta är det ett lite för stort steg att fixa ett eget event i någon skola, i hemtrakten eller på jobbet, det krävs ju trots allt en del förberedelser.

Men, några har redan gjort det! Om vi kan dela med oss av våra konkreta tips och upplägg så att någon annan vuxen (eller ungdom för den delen) kan föra detta vidare hemma i sitt kök med sina barn och deras kompisar, eller på sitt jobb för grannskapets skolbarn, ja då får ännu fler barn chansen att prova på programmering. Här i denna meetup träffas vuxna som vill få tips om vad och hur man kan göra för att introducera barn till programmering. Det må vara organiserat i events, eller varför inte spontant hemma vid köksbordet för grannskapets barn.

På träffarna ska vi försöka vara konkreta, både vad det gäller de olika programmerings-exempel som visas och verktygen som används, men också kring hur man lägger upp ett event och vilka erfarenheter som är viktiga att ta med sig när man jobbar tillsammans med barn. Vi lär av varandra. Du som har något att visa, hör av dig så är det du som pratar nästa gång. Frukost-, lunch- middags- eller helg-meetups, allt är möjligt. Det blir vad vi gör det till.

Upcoming events (1)

Hands on Scratch + egna erfarenheter från barn-hack.
Needs a date and time

Needs a location

Hej, jag planerar att få till en träff i Q1 där vi kör först lite handsup-scratch (och eventuellt något annat) för de som är intresserade, och sen får lyssna till någon som delar med sig av sina erfarenheter med egna evenemang de haft med barn.

Har du något att dela med dig av, hör av dig till mig snarast. Jag letar "talare" just nu.

Återkommer om plats och datum.

mvh

Helena Hjertén

Photos (5)