Arduino voor beginners

Bhack, Hackerspace Zwolle
Bhack, Hackerspace Zwolle
Public group

Hackerspace Zwolle

Sassenstraat 26 (kelder) · Zwolle

How to find us

www.bhack.nl - www.facebook.com/BhackZwolle - https://twitter.com/BhackNL

Location image of event venue

Details

Arduino (http://arduino.cc) is al jaren een begrip in de maker community, en er zijn letterlijk duizenden elektronica projecten en producten op internet te vinden (https://hackaday.io/projects/tag/arduino) die gebruik maken van arduino's. Arduino staat voor een laagdrempelige ontwikkelomgeving voor electronica waarbij gebruik wordt gemaakt van een kant en klaar stuk hardware met microcontroller (https://nl.wikipedia.org/wiki/Microcontroller) welke eenvoudig uit te breiden is.

Er zijn veel online handleidingen te vinden voor beginners met betrekking tot Arduino. Prima voor de mensen die autodidact zijn of feeling hebben met techniek maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Soms is het fijn als er iemand in de buurt is die je even op weg helpt en waar je vragen aan kan stellen. Uiteraard zijn ook de mensen die al wat ervaring hebben met arduino en het gezellig vinden om langs te komen of met een vraag zitten van harte welkom.

Deze meetup nemen we je mee van basis elektronica begrippen tot het realiseren van een eenvoudig spelletje met behulp van Arduino hard- en software.

Programma:

18:00 - Inloop
18:30 - Eten
19:00 - Vermaak tijdens het eten in de vorm van een presentatie basis elektronica
19:30 - Presentatie basis programmeren
20:00 - Aan de slag met arduino
21:30 - Borrel en gezelligheid

Materialen:

Bhack zorgt er voor dat voor iedere deelnemer hardware aanwezig is in de vorm van een Arduino, breadboard, usb kabel, en componenten. Deelnemers moeten zelf zorgen voor een laptop.

Indien je de materialen mee wilt nemen naar huis kun je een eenmalige bijdrage doen van 15 euro, waarmee je tevens 1 maand deelnemerschap van Bhack aanschaft ter waarde van 25 euro. Betalen kan vooraf via NL39 KNAB[masked] (meld dit dan even aan Karel via deze meetup), of tijdens de meetup zelf.

De lijst met componenten wordt hier nog gepubliceerd.

Praktische informatie

• Wij zorgen kosteloos voor het eten en een drankje tijdens de meetup. Moeten we ergens rekening mee houden qua voedsel laat dit dan tijdig weten.

• Installeren van de arduino software (https://www.arduino.cc/en/Main/Software) vooraf scheelt tijd tijdens de meetup

• Lees je vast in als je zin en tijd hebt zodat je alvast wat context hebt, bijvoorbeeld hier (https://www.arduino.cc/en/Guide/HomePage).

• Iedereen is welkom, van compleet a-technisch tot mechatronica-guru. We kunnen met en van elkaar leren, en maken het gezellig. Houd er wel rekening mee dat de doelgroep beginnende arduino- en elektronica enthousiastelingen (to be) is.

• We passen de presentaties en uitleg aan aan het kennisniveau van de aanwezigen. het kan dus vrij snel of langzaam gaan, afhankelijk van de groep. wil je alvast aan de slag tijdens de presentaties of specifiekere uitleg daarna? geen probleem...

• Bereikbaarheid en communicatiekanalen zijn terug te vinden op onze Wiki (http://wiki.bhack.nl/Bhack)

• Eindtijd is geen vast gegeven, maar de minimale tijd dat we open blijven. Ervaring leert dat we meestal nog wel een tijdje open zijn na het 'eind' van de meetup.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben of mis je iets, laat het ons gerust horen!

Met dank aan onze sponsors:

Sycade (https://sycade.com/) en Validate-it (http://www.validate-it.nl/)