Skip to content

What we’re about

Bitcoin Den Haag is voor iedereen die geïnteresseerd is in Bitcoin en daar gezellig met anderen over wil praten, van elkaar wil leren en nieuwe vrienden maken. Ook als je je eerste stukje Bitcoin wil kopen is er altijd wel iemand die je op weg wilt helpen.

Sommigen van ons zijn al de nodige jaren met Bitcoin bezig. Maar ook regelmatig komen er mensen die nog geen ervaring hebben. Ben jij nieuw? Dan nodigen de bestaande deelnemers je van harte uit om mee te doen aan een van onze meetups. We introduceren je graag in deze wondere wereld.

Bitcoin is digitaal geld dat wordt beheerd door de deelnemers zelf. Dat wil zeggen dat er geen centrale autoriteit is. Transacties worden altijd op dezelfde wijze voorspelbaar uitgevoerd. (In tegenstelling tot gecentraliseerde netwerken zoals banken. Deze kunnen mensen uitsluiten of transacties terugdraaien). Bitcoin is open, vrij toegankelijk en sluit niemand uit. Als een transactie is uitgevoerd en bevestigd, is deze voor altijd definitief.
Bitcoin kan je in eigen beheer bewaren (wat wel de nodige aandacht vergt) en kan door niemand worden afgenomen of ongeldig gemaakt worden.
Bitcoin is schaars, waardoor deze niet aan inflatie onderhevig is.

Over altcoins. Er zijn mensen die interesse hebben in altcoins, (ookwel crypto's genoemd), vooral in de hoop snel rijk te worden, in fiat-termen uitgedrukt. De meeste van ons zijn daar klaar mee. We kunnen met alle plezier en respect uitleggen hoe we daar over denken en welke risico's er aan kleven, maar we zijn vooral bezig de eerder genoemde censuurbestendigheid van Bitcoin, de openheid, de neutraliteit de schaarste en de techniek en bijvoorbeeld het Lightning network. We kijken niet naar eventuele volatiliteit (koers uitgedrukt in fiat), maar naar de stabiliteit (elke 10 minuten weer een blok).