WS19 élményfröccs, SQL tranzakciós log / recovery model, Hibrid adatközpont

Budapest ITPro Meetup
Budapest ITPro Meetup
Public group
Location image of event venue

Details

A második találkozásunk a tervezett időzítéssel szemben nem a hónap első szerdáján, hanem az első keddjén zajlik majd le, ugyanis nem akarunk / tudunk a Mikulással konkurálni 😊. De a tartalomban most is biztosan megverjük, mégpedig a következő pontok alapján:

1. Windows Server 2019 migráció (majdnem) élesben
Az előadó terjedelmes méretű infrastruktúrát állított át a Windows Server 2019 megjelenése utáni 1-2 hétben, egy speciális, (nagyon) magas rendelkezésre állású környezetben. Mindeközben olyan élményeket és tapasztalatokat gyűjtött, amelyet érdemes megosztani a nagyérdeművel. (Gál Tamás, MVPr, HMEI)

2. A tranzakciós log és a recovery model
Milyen hatással van a tranzakciós logra a recovery model? Hogyan épül fel a tranzakciós log, és milyen karbantartások szükségesek hozzá? Ezen kérdések válaszairól továbbá a méretezés alapelveiről szól majd ez a gyakorlati tapasztalatokon alapuló elődás egy hazai SQL pápától 😊. (Berke János, MVP, Sun City Software Kft)

3. Hibrid adatközpont kialakítása Azure infrastruktúra segítségével
Hogyan terjesszük ki az adatközpontunkat a Microsoft publikus felhő szolgáltatása felé? Melyek a követendő gyakorlati lépések az adminisztrációs illetve a technológiai rétegben? Elődásunk első kézből származó információkból épül fel, és elsősorban a hazai tapasztalatok alapján készült. (Albert Gergely, Microsoft Magyarország)

Az előadások maximálisan kötetlen hangvételűek, ami azt jelenti, hogy előtte (pl. itt a meetup oldalon!), alatta és utána is lehetőségetek lesz kérdezni, valamint az elhangzottakat megvitatni.

Örömmel és várakozással nézünk a második alkalom elé is, kávé, kóla, fanta, pogi include, gyertek visszaaa meetupolni hozzánk!