Skip to content

WS19 élményfröccs, SQL tranzakciós log / recovery model, Hibrid adatközpont

Photo of
Hosted By
Gál T.

Details

A második találkozásunk a tervezett időzítéssel szemben nem a hónap első szerdáján, hanem az első keddjén zajlik majd le, ugyanis nem akarunk / tudunk a Mikulással konkurálni 😊. De a tartalomban most is biztosan megverjük, mégpedig a következő pontok alapján:

  1. Windows Server 2019 migráció (majdnem) élesben
    Az előadó terjedelmes méretű infrastruktúrát állított át a Windows Server 2019 megjelenése utáni 1-2 hétben, egy speciális, (nagyon) magas rendelkezésre állású környezetben. Mindeközben olyan élményeket és tapasztalatokat gyűjtött, amelyet érdemes megosztani a nagyérdeművel. (Gál Tamás, MVPr, HMEI)

  2. A tranzakciós log és a recovery model
    Milyen hatással van a tranzakciós logra a recovery model? Hogyan épül fel a tranzakciós log, és milyen karbantartások szükségesek hozzá? Ezen kérdések válaszairól továbbá a méretezés alapelveiről szól majd ez a gyakorlati tapasztalatokon alapuló elődás egy hazai SQL pápától 😊. (Berke János, MVP, Sun City Software Kft)

  3. Hibrid adatközpont kialakítása Azure infrastruktúra segítségével
    Hogyan terjesszük ki az adatközpontunkat a Microsoft publikus felhő szolgáltatása felé? Melyek a követendő gyakorlati lépések az adminisztrációs illetve a technológiai rétegben? Elődásunk első kézből származó információkból épül fel, és elsősorban a hazai tapasztalatok alapján készült. (Albert Gergely, Microsoft Magyarország)

Az előadások maximálisan kötetlen hangvételűek, ami azt jelenti, hogy előtte (pl. itt a meetup oldalon!), alatta és utána is lehetőségetek lesz kérdezni, valamint az elhangzottakat megvitatni.

Örömmel és várakozással nézünk a második alkalom elé is, kávé, kóla, fanta, pogi include, gyertek visszaaa meetupolni hozzánk!

Salgótarjáni út 18-20., 1101 · Budapest