Mi az az open knowledge és mire jó?

This is a past event

50 people went

Location image of event venue

Details

Első meetupunkon arra keressük a választ, hogy mi is az az open data, mire használhatjuk és miért jó. Továbbá reméljük, hogy egymást is jobban megismerjük.

Témáink:

Micsik András: Open data

Sok példán keresztül szeretnék rövid áttekintést, bemutatást adni az Open Data, Linked Open Data és Open Science témakörökről. Szó lesz a nyílt adatok fajtáiról, jellemzőiről és felhasználási módjairól. A közzétett adatok témánként új problémákat és új lehetőségeket vetnek fel, gondoljunk az adatújságírásra vagy a kutatási adatok megosztására.

Micsik András az MTA SZTAKI Elosztott Rendszerek Osztályán jelenleg tudományos archívumokat fejleszt és üzemeltet, kutatási érdeklődése a tudományos publikálás új módszerei, valamint egy LODmilla nevű kényelmes Linked Open Data böngésző.

Arató Bence: DataKind

A Datakind célja, hogy az adatok elemzésében rejlő lehetőségeket a világ fontos problémáinak megoldása érdekében hasznosítsa, összekötve az ezekért a célokért dolgozó szervezeteket és az őket segíteni szándékozó szakembereket.

Arató Bence a BI Consulting (http://biconsulting.hu/) ügyvezetője, aki közel 20 éves tanácsadóként és elemzőként szerzett tapasztalattal rendelkezik az üzleti intelligencia területén.

Pethő András: Adatvezérelt újságírás
Mi az az adatvezérelt újságírás, mik a lehetőségei és korlátai?

Az esemény a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával valósul meg.