R jegyzetek es webalkalmazások szteroidon

Details

A 30. R meetup alkalmából 3 egyenként 20 perces előadással jelentkezünk:

• Dudás Viktor: Azure/Jupyter Notebooks

A Microsoft Azure Machine Learning egy kényelmes, teljeskörű megoldást biztosító eszköz a gépi tanulási feladatok elvégzésére, amit tetszőlegesen bővíthetünk R és Python scriptekkel. A közelmúltban ez újabb funkcióval bővült, a scriptjeink dokumentált futtatását támogató Jupyter Notebook-kal. Az előadásban ilyen felhőben futó Jupyter Notebook-ok használatát fogjuk megismerni.

• Gyurkó Dávid: R Notebooks in RStudio

Kód, kimenet és narratíva egyazon dokemuntumban. Az R Notebooks nem más, mint az R Markdown dokumentumok különleges futtatási módja, mely lehetővé teszi kódrészletek önálló és interaktív futtatását. Az előadásban az R Notebooks fő funkciói, használati lehetőségei kerülnek bemutatásra.

• Czeller Ildikó: Shiny modulok a gyakorlatban

Talán sokan ismerik a shiny R csomagot, amit jól lehet interaktív webes felületek készítésére használni. De hogyan segítenek a modulok a kód szervezésben? Az alapoktól indulva bemutatok eseteket, amik már a hivatalos oktatóanyagnak nem részei, de hasznosak lehetnek. Egy ilyen példa, ha csak a frontend rész ismétlődik, a backend oldal egészen különböző.

Please note that this will probably be a Hungarian speaking event. For talks in English, please see the Data Christmas 2016 (https://www.meetup.com/Budapest-Users-of-R-Network/events/235777556/) event on Dec 19.