What we're about

Hackathon-in-a-Box – A kreatív ötletgyár
8 sikeres projekt, 6 verseny, mintegy 500 versenyző és rengeteg jó ötlet!

Ez a mérlege a Hackathon-in-a-Box tavaszi szezonjának. A nemzetközi modell itthon is sikert aratott. A Pázmány Péter Informatikai kar (szeptember 27-28), a BME-Corvinus (október 6-7) és a BGF december elején vitte az őszi szezont.

Ezek a versenyek előválogatói egy 2014 februárjára tervezett több hónapos nemzetközi versenysorozatnak.

2013 tavaszán született az a koncepció, hogy a már működő startupok mellett gondolkodnunk kell az utánpótlásról is. Az oktatási intézményekben és az egyre inkább kibontakozó startup közösségekben meg kell találnunk az új tehetségeket. A „Hackathon-in-a-Box – A kreatív ötletgyár” versenysorozat titka az, hogy a tehetségeket legegyszerűbb ott keresni, ahol tanulnak. Ezért a tavasszal lefutott 2 budapesti és egy vidéki versenyünk eredményeit összegeztük.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az egyetemisták sokkal érettebb projekteket hoztak, mint gondoltuk, s a versenyeken így a győztesek is minőségi projekteket építhettek tovább a verseny után. A versenyeken résztvevők megszerzett tudásukat az egyetemen és a privát életükben is kamatoztathatják, illetve a médiában is megfelelő figyelmet irányíthatunk erre a kérdésre.

http://hackathon.hu/

http://photos4.meetupstatic.com/photos/event/6/c/e/600_308821742.jpeg

Our Hackathon-in-a-box initiative is an innovative event series to get university students thinking about their talent, ideas and cooperative capabilities. We're inviting them to take a fun jump outside of their mental comfort zone to hash out business and product concepts. It’s a startup idea competition. The two day events will focus on creative and practical thinking.

http://photos4.meetupstatic.com/photos/event/3/9/a/600_308820922.jpeg

We start with peer reviewing the submitted ideas: the best ones are selected for teams to develop further. The main goal is to clarify product-market fit and develop execution strategies, finally prepare customer and investor pitches to be presented in the last session.

Past events (11)

NKM Hackathon

Millenáris Startup Campus

Hacknovation 2017

SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet

HackYourCompany (Hackathon)

Mosaik

IoT Idea Gathering és Hackathon

EIT Digital Budapest CLC

Photos (5)